Botten lamsnek, wat mee doen?

Discussion in 'De lounge' started by PenF, Oct 19, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Gisteren heb ik een Curry gemaakt van lamsnek. Daarvoor alleen het vlees gebruikt en nu nog botten over.

    Zou je hier nog een soep of saus van kunnen maken? Zo ja, hoe?

    Iemand ervaring mee, ik had nog niet eerder met dit product gewerkt maar weet dat vooral in de Arabische cultuur dit veel vaker wordt gebruikt. Dus vraag het daarom even hier :)
     
  2. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    May 12, 2012
    3,340
    4
    38
    Rotterdam
    Bouillon van trekken? Kan je veel als basis van dingen gebruiken.
     
  3. username

    username Fanatiek lid

    Aug 7, 2014
    2,917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Brrrr, sorry. Alleen de titel van dit topic al doet me gruwelen 😳
     
  4. Zusterke

    Zusterke Niet meer actief

    Vooral niet lezen dan en ook zeker niet zo'n intelligente reactie plaatsen. 😉
     
  5. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Oke bouillon dacht ik ook aan, maar krijgt de bouillon dan niet een heel erge lamsmaak? Zodat ik hem ook wel universeel kan gebruiken?
     
  6. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,690
    2,400
    113
    Female
    Broek
    Nee jouw botte reactie getuigd van een enorme herseninhoud, maar niet heus.
     
  7. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    lamsvlees kopen en dan met het lamsvlees en de botten harirra soep maken. :)
     
  8. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Ik ga het gelijk opezoeken!
     
  9. Hommeltje

    Hommeltje Niet meer actief

    Ja mij ook,gedsie.😭
     
  10. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Ik kan je ook het recept geven hoe ik het maak? :)
     
  11. Huis van Puck

    Huis van Puck Fanatiek lid

    Jul 30, 2010
    1,415
    52
    48
    Google eens op bonebrot', schijnt erg goed voor je immuunsysteem te zijn.
     
  12. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Ha ha...

    Je kunt mijn man echt wakker maken voor Lamsvlees...en volgens mij vast ook voor lamsnek. :D
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Bottenbouillon
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,265
    6,790
    113
    Heel erg goed.

    Ik trek altijd heel lang uit kippenbotten kippensoep. Dit kregen we vroeger ook altijd als we ziek waren.

    Heerlijk ook.

    Ik doe het dan met wortel, tomaat en ui erbij.
     
  15. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    Jun 5, 2013
    7,019
    548
    113
    Eet maar geen frikandellen of kroketje meer dan
     
  16. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    Sep 13, 2014
    9,446
    4,241
    113
    Zijn de botten al mee gegaard? Dan heeft bouillon trekken Nl verl minder tot geen smaak.
     
  17. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,184
    10,748
    113
    Ik zou idd ook gezegd hebben, maak de curry met botten en al en haal ze er in tweede instantie uit (of laat iedereen dat op zn bord zelf doen) Maar dat is voor ts te laat denk ik 😉
     
  18. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Botten hebben we eruit gelaten en heb ik in een bakje gestopt om te kijken wat ik ermee zou gaan doen.
     
  19. username

    username Fanatiek lid

    Aug 7, 2014
    2,917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Jij klinkt als een leuk mens ;)
     
  20. Zusterke

    Zusterke Niet meer actief

    Dankje 😘
     

Share This Page