Hoi ladies! Nu het kouder wordt en de dagen steeds korter zijn krijg ik trek in lekkere stoofpotjes etc. Ik zou vandaag wel lekker hachee willen maken. Weet iemand een goed recept? Alvast bedankt!
Zoiets Ouderwetse Hollandse hachee recept ~ Es' Factory Alleen dan geen kruidnagel maar wel allerlei andere kruiden, sambal, ketjap, bruine suiker. Elke keer is het weer anders haha.
Thanks! Ziet er lekker uit! En bevat geen bruin bier haha want dat mag ik nu niet heb je deze zelf ook al eens gemaakt?
Hacheevlees aanbraden met peper en zout, uien meebakken, dan afblussen met water. Ik doe er een stuk peperkoek bij en tomatenketchup of curry. Soms doe ik ipv peper en zout het vlees afblussen met boullion. Of verse tomaten erbij die ik eerst in de blender doe haha met wat verse tuinkruiden.
Niet precies zo, maar zo maak ik 'm redelijk. Doe er inderdaad zelf wel een lekker bruin biertje in maar die kan dr ook prima uit.
Hier ook. Peperkoek en tomatenketchup. Gooi er ook een paar tomaten bij. Kruidnagel en laurierblad en dan zo'n 12 uur op laagste stand lekker laten sudderen. Heerlijk!
Thanks ladies Ja bij m'n vorige zwangerschappen ook gewoon gedaan, nu zei de Gyn alleen weer dat er wat dat betreft ook nieuwe inzichten zijn die zeggen dat er altijd een residu achterblijft wat een bepaald percentage alcohol bevat... Dus tja... Doe het maar niet dan (braaf als ik ben ) Hij staat lekker te pruttelen, en zelfs door m'n zware verkoudheid heen ruikt het hier in huis goddelijk!
Ik voeg geen suiker toe, doe wat meer ui. En laat het gerust 6 uur staan in de oven op een lage temperatuur. Heerlijk!
Ik maakt hem bijna zo. Ik laat alleen suiker en azijn weg. En voeg daarvoor in de plaats een dessert lepel tomatenpuree en grove mosterd toe.