Mijn zoontje van 1,5 jaar is altijd een hele goede eter geweest . At alles wat ik hem voorzette... alleen sinds een paar weekjes is er iets veranderd . Hij wilt eigenlijk steeds niet/weinig eten . Zijn eetschema is nu ongeveer/verschilt per dag ) 'S ochtends , max. een halve boterham met vruchtenhagel en rietjesbeker melk Tussendoor , fruit , dit gaat er meestal wel in, met paar slokjes water 'S middags , max halve boterham met divers beleg en tuitbekertje melk Slapen van ong . half 1 tot 3 Tussendoor , koekje met diksap 'S avonds. , met heel veel moeite paar hapjes eten Wel zijn yoghurt op Voor het slapen gaan , flesje dreumesmelk , die gaat ook op. Graag jullie advies , normaal at hij zeker twee keer zoveel , gewoon hele boterhammen en soms nog half krentenbolletje of eierkoek erbij en met het avondeten at hij soms bijna net zoveel als ik....is dit gebruikelijk dat ze opeens minder gaan eten (groeien toch ook minder hard nu ?) Of is dit een fase en kijkt hij hoever hij kan gaan ?? Vind het zo moeilijk/frustrerend , wil namelijk dat hij gewoon goed eet.. maar een strijd iedere avond lost uiteraard ook niks op.... dus wat is nou het beste te doen? En wat hielp bij jullie ?
Ik denk een fase, mijn oudste dochter is ook een geweldige eter. Soms heeft ze dan fases van 2 weken.. en gaat ze moeilijk eten. Ook als er kiezen door komen eet ze wat moeilijker. Ik denk altijd zo, als ze honger hebben corrigeren ze zichzelf. Ik zou me er nog niet druk om maken😊
Hier 19 mnd en eet opeens ook veel minder! En dan heb ik het nog niet over zijn humeur de laatste paar dagen, sinds vandaag gaat het beter Zijn schema is nu 08:00 150 dreumes melk advies van het cb en met moeite een boterham 10:00 stukje fruit meer wil hij niet 11:00 voorheen een cracker maar die wil hij ook opeens niet meer 12:00 halve boterham de rest gooit hij op de grond 15:00 iets tussen door rijstwafel koekje ofzo dat eet hij wel 17:00 paar hapjes aardappel en stukje vis of vlees groente eet hij niet meer sinds een paar dagen, toetje wel 19:30 dreumes melk 150 voorheen niet meer maar ik vind dat hij zo weinig eet! Hij drink voor de rest diksap of water Ik denk echt een fase, maar erg vervelend helaas vooral omdat hij al ondergewicht heeft!
Het kan een fase zijn. Mijn dochter eet soms ook met vlagen slecht. Met name het avondeten dan. ik geef haar savonds dan niets meer. Zo leert ze om gewoon avondeten te eten. Maar mijn dochter eet 3 boterhammen op een dag dus ze krijgt voldoende binnen.
Het is een fase! Althans, hier precies hetzelfde en dochter is van maart 2015. Qua eetschema ziet het er heel normaal uit en hier doen we ongeveer hetzelfde. Vooral haar avondeten en broodje ging niet zo lekker, nu begint het langzamerhand weer wat beter te worden.
Hier ook paar dagen wat minder, maar heb gevoel dat het echt door doorkomende tandjes komt. Hij wou niet eens een koekje als tussendoortje, en van rijst gingen maar 2 hapjes in ( meestal een heel bakje), en wou van papa ook geen vla.
ik denk dat het een fase is. mijn oudste ging rond die tijd ook een periode slechter eten en dat trok vanzelf weer bij (weet even niet meer hoe lang het duurde). Mijn middelste is ook rond die leeftijd begonnen met slecht eten en eet nu nog niet geweldig (nu 6jr). De jongste heeft sinds ongeveer een maand dat hij minder goed eet. Als ontbijt krijgt hij pap uit een bakje, tussendoor fruit (minimaal 1x per dag), koekje oid, tussen de middag 1 boterham met verschillend beleg (geen zoet) en het avond eten is eigenlijk het grootste probleem. Hij wil eten wat wij eten en eet dus niet/slecht als wij bv sla, pizza, patat, soep uit blik oid eten. als wij hetzelfde eten als hij gaat het redelijk als hij het maar zelf mag doen en ook een vork of lepel mag. Drinken doet hij gelukkig wel goed. meestal 2 grote bekers diksap of thee en bij zn brood en savonds voor het slapen een fles melk. Ik denk dat het een kwestie van accepteren is. Yoshua heeft nog wel eens de neiging om te gaan zitten huilen omdat hij wel wil eten, maar niet hetgeen wat op zijn bord ligt. dat hij niet eet vind ik niet zo`n probleem, maar het huilen vind ik wel vervelend als we met z`n allen aan tafel zitten en probeer ik hem af te leren.
Waarom zou je iets anders eten dan hij? Mijn zoontje zou dat ook niet pikken, hij wil zelfs van ons bord eten. Hij eet patat gewoon mee net als pizza en alle andere. Dat wordt sowieso niet zo vaak gegeten hier. Friet een keer per maand, en ik kook gewoon wat broccoli erbij dan.
verandering van spijs doet eten... onze zoon krijgt glutenvrij brood en dat is nogal droog. Dus elke keer een truc uithalen om m toch aan het eten te krijgen. een paar dagen geroosterd geven een paar dagen met krenten geven een paar dagen gewoon geven in reepjes geven (lekker knabbelen uit het vuistje) nieuw beleg proberen enz. die afwisseling werkt hier wel goed, het is elke keer weer interessant. En als het echt niet lukt krijgt hij een bak (kokos)yoghurt met rijstebloem s morgens
het kan van alles zijn...dwarse fase, kiesjes misschien, gewoon minder honger? Probeer hem iig voedzaam te laten eten, dus geen koekjes e.d maar extra fruit op die momenten aanbieden of rauwkost. Na het avondeten lees ik yoghurt en nog dreumesmelk. Als het avondeten een fase is van niet willen eten dan helpt dit iig niet om hem te laten eten, hij gaat hier vol van zitten en ervaart geen hongergevoel van het niet eten. Als hij s ochtends en tussen de middag melk drinkt is de yoghurt niet nodig voor de zuivel en dreumesmelk voegt sowieso weinig toe.
Wij zijn net terug uit het ziekenhuis. Ons zoontje (15 maanden) groeit niet goed, is een lastige eter en lijkt nooit honger te hebben. Hebben wel wat tips gehad van diëtist, logopedist en pedagogisch medewerker. De strijd aangaan heeft in ieder geval geen zin. Maak de maaltijd bijvoorbeeld niet te lang maar laat het maximaal 30 minuten duren zodat je niet in de knoop komt met de volgende maaltijd en hij voldoende trek heeft. Laat hem zelf beleg voor op zijn boterham kiezen. Zet dan niet de hele voorraadkast en koelkast op tafel maar laat hem uit 2 dingen kiezen. Laat hem eerst altijd eten en na het eten pas drinken en zorg ervoor dat ze niet vlak voor de maaltijd zich helemaal volgooien met drinken. Drinken haalt namelijk het "hongergevoel" weg. Het is oké als ze met eten spelen. Gaan ze er echter mee gooien of smijten, haal het dan voor zijn neus weg en voer het hem als dat lukt. Ben je langer als een half uur bezig, dan weer stoppen. Hopelijk heb je hier wat aan. Succes
Ik lees even mee, en hoop ook adviezen te krijgen: Mijn zoon is nu ruim 1,5 (19 maanden geweest) en ik ben per sinds kort overgestapt naar "eten met de pot mee". Aangezien hij nu daardoor aanzienlijk minder eet, vraag ik tips om het hem zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het zijn een paar happen die hij eet. Hoe ik het ook aanbied. Eerst deed ik het zonder jus, maakte ik het wat smeuïg met appelmoes. Maar weinig tot geen succes. Nu doe ik er wel wat jus overheen, maar nog steeds weinig succes (5 happen en dan heeft meneer het wel gehad). Appelmoes los vind hij wel lekker. Toetjes ook. Maar op alleen die 2 kan hij toch niet leven? Heb de eerste 2 avonden hem nog een papfles gegeven (vond het zo sneu dat hij dan met een bijna lege maag op bed moest), maar als ik dat steeds doe, went hij daar weer aan en eet hij helemaal niets meer... Hij is geen grote drinker, maar dat gaat nog redelijk. Hoelang heeft een peuter nodig om aan "gewoon eten" te wennen? Niet gekruid of gezout gekookt.. Een snoeper is hij overigens niet, brood eet hij wel goed.
Gaf je hem alleen potjes hiervoor? Je kunt best gewoon kruiden aan je eten toevoegen, misschien vind hij het nu naar niks smaken en daarom gewoon niet lekker vindt. Sowieso moeten ze wel aantal keer nieuwe dingen proeven om te lusten. Hier wordt wel beter gegeten sinds hij met een jaar met pot mee eet (gebruik alleen geen kant en klare zakjes, wel bouillon blokjes en zelfgemaakte sausjes)
Gekruid eten koken we sowieso niet. Maar gewoon met wat zout erbij. Ja, voorheen at hij alleen potjes.
Hier eet ze sinds 18 maanden ook af en toe heel weinig. Typische peuterfase volgens mij. Met bepaalde groentes weet ik het al, die eet ze echt niet maar alleen de aardappel of rijst. Maar ik kan haar moeilijk alleen maar broccoli en bloemkool geven. Dus dan heeft ze toch gewoon pech, ook al vind mijn 'moeder-hart' het niks. Ik probeer er wel voor te zorgen dat ze niet bijv. 3 dagen achter elkaar iets heeft wat ze niet eet. Brood is af en toe ook lastig. Dan bak ik nog wel eens een ei of maak een tosti. En krentenbollen willen er ook goed in.
Moet je even kijken wat hij heel lekker vond wat betreft potjes en daar op bouwen. Het is even wennen voor ze want wij voegen geen appelmoes aan ons eten en dat zit wel elk potje volgens mij. Mijn zoontje luste geen potjes en ging pas goed eten bij normale stukken eten, hoef hem geen stampot voor te schotelen. Maar misschien kun jij wel stamp maken dat hij dat wel lekker vindt.
Hier van 14 maanden tot een paar weken terug (dus 19 maanden ong) een periode gehad van veel minder eten. Op de crèche atbhij de helft van z'n bakje leeg en thuis ook maar weinig. Gewoon blijven aanbieden op de normale momenten en wat ik ook deed is dan maar 2x fruit op een dag. En 's ochtends veel minder fruit geven (normaal was het 1,5 stuks en zo op, toen maar 1/2 peertje ofzo), zodat hij voor middageten trek had. Dan krijgt hij z'n warme eten, dus dan had hij z'n groentes enzo al binnen. Als hij dan ' avonds niet of nauwelijks eet dan is het niet zo erg. En wat ik probeer (dat eten we zelf ook), 's avonds ook wat groente erbij. Dus een boterham met kaas en komkommer of koekjes van courgette en ei met kaas. Of roerei met kleine stukjes tomaat. Zelf laten bepalen hoeveel hij eet en ik merk dat hij max 15 min stil kan zitten. Dan wilt hij eruit, prima, als hij echt trek heeft komt hij af en toe terug aan tafel, soms zelfs terug in z'n stoel. Heeft hij écht bijna niks op, dan krijgt hij yoghurt met banaan. Maar nu sinds een paar weken weer een groeispurtje denk ik, want eten is niet aan te slepen.