Wij hebben hoogglans wit kunststof. Ziet er prima uit na 4 jaar en als het er niet meer mooi uitziet, dan is het goedkoop genoeg om te vervangen (vriend wilde eigenlijk natuursteen, maar dat bleek gevoelig voor vlekken).
Ik heb beton .... zet de hete pannen er op, de enige vlekken die ik soms heb komen van de augurken maar even met een beetje olie erover en het blad is weer als nieuw! Voor het snijden gebruik ik een snijplank maar ff snel een broodje doormidden ofzo doe ik gewoon op het blad... zie je niks van.
We hebben pas een keuken laten plaatsen met kunststof blad. Ik vind het fijn dat het wat goedkoper is, zo kan je nog eens wisselen . Snijden doe ik sowieso op een plank, pannen automatisch al op een onderzettertje enzo. Ben dat eigenlijk ook gewoon gewend.
Wij hebben een eiken blad. Heel tevreden! Alleen kun je er geen blikjes opzetten (van bijv tomaten of groente) als het blik een beetje nat is of het hout nat is. Krijg je kringen
Hier composiet in een lichte grijs kleur. Ziet er nog uit als nieuw. Lekker makkelijk in onderhoud en snel schoon te maken. Meerder keren dingen op laten valen, maar geen butsen of iets. Zelfs een keer secondelijm op laten vallen. Na week zag je niks meer. Dus ik zeg ideaal. Nu zijn we aan het kijken voor een nieuwe keuken en nemen we weer composiet. Heb nog gekeken voor de matte variant, maar dat wordt wat lastiger met schoonmaken (begreep ik van de verkoper). Glas is tegenwoordig ook een optie, ziet er super mooi uit, maar is wat kras gevoelig begreep ik. Iemand daar ervaring mee?
geen ervaring met een glazen aanrechtblad, maar wel als achterwand... ik zou oppassen met glas...lelijke hittevlekken enzo bijv.... we hebben in de badkamer wel een glazen wasbak, krassen heb ik er nog niet op ontdekt en wonen er nu 6 jaar (nieuw geplaatst toen). je blijft glas wel constant schoonmaken, dus mede om die reden zal ik er niet voor kiezen (je blijft heel veel vlekken zien en heel snel stof erop enzo). wij hebben een goedkoop kant en klaar blad gehaald bij de Hornbach (laminaat geloof ik ofzo), omdat t blad wat erop lag flinke vochtbeschadiging kreeg bij de wasbak (bleek niet fatsoenlijk afgedicht door vorige eigenaar....hele aanrechtblad naar de ****) vind t voor nu wel best omdat we hier hopelijk niet al te lang nog blijven wonen, maar zou voor de toekomst zeker natuursteen willen of misschien keramisch, nog nooit van gehoord eigenlijk, zie het hier net voor t eerst voorbij komen
WoW, wat veel reacties. Heel fijn. Meer is altijd welkom. Wisselende ervaringen dus. We gaan gewoon in de keukenzaken ook nog heel goed navraag doen. En de kosten spelen natuurlijk ook wel mee. Blijft lastig, keuzes maken.
Keramiek is het enige waar je geen vlekken of krassen op krijgt (of je moet heel hard je best doen). Al het andere materiaal heeft meer onderhoud nodig of je moet er direct bij met water, rode saus of zuren. Composiet heeft ongeveer dezelfde eigenschappen maar is iets minder hard. Daardoor ook goedkoper. Kunstof of hout zou ik echt nooit doen. Net als RVS of glas. Beton geven sommige zaken zelfs een beperkte garantie op ivm grote kans op schade en vlekken. Als je een koophuis hebt en je er langer wilt blijven wonen zou ik investeren in een duurzaam blad. Een goedkoop blad vervangen kost ook een boel geld en is toch wel zonde.
wij hebben keramiek. dit omdat ik zware pannen niet kan optillen. ik schuif bijvoorbeeld de aardappelpan van de kookplaat naar de spoelbak. dat kan eigenlijk alleen met een keramiek keukenblad.
Oke. Keramiek is dus het meest sterke materiaal eigenlijk. Dat zeiden ze in de keukenzaken ook al. We kijken nu ook ff naar de prijs, want al met al is het echt een forse uitgave.
Wij hebben sinds een jaar keramiek, wat geweldig! Het is een fikse investering maar ben er zo blij mee, doekje erover en hop weer netjes. Geen angst voor kringen, butsen, hete pannen die het blad aantasten, etc. In het vorige huis hebben we kunststof gehad en binnen een maand een buts erin, baalde er echt enorm van.
Wij hebben kunststof, zal een foto van ons blad bijvoegen. Voordelen; * we hebben een bar gedeelte, voelt aangenaam aan (steen is koud). * als je een glas of een bord neerzet maakt het geen harde knal. * niet zo vlekgevoelig als steen, ik heb schoongemaakt bij verschillende huizen en steen (geen idee welke materialen het precies allemaal waren) is vaak erg vlekgevoelig en je mag veel schoonmaakmiddelen niet gebruiken (bijv antikalk producten). * goedkoper en toch oogt het niet goedkoop, mensen voelen vaak even en zeggen dan "het leek net steen".