soms moet je hele kleine ingangen zien. Zo zagen wij dat mijn zoon gefrituurde uien op zijn broodje worst (bij de ikea) deed en het heerlijk oppeuzelde. Toen hebben we zelf zo'n doosje gehaald en deed meneer het steeds een beetje door zijn eten. Daarna heel lang gepraat over het feit dat gebakken uien hetzelfde smaken. Uiteindelijk mochten er uien in de jus, zolang hij ze maar niet op zijn bord (of aan zijn vlees) zat. Nu zijn we op het punt dat we een heel fijn gesneden uitje kunnen toevoegen aan de macaronisaus (wel heel goed gebakken). Wij heel blij, toch weer wat extra vitaminen en vezels. Klinkt heel simpel maar het was wel een proces van 2,5 jaar
Ja, klinkt idd heel simpel, maar pff 2,5 jaar, ik vind het soms best wel heel lastig. Voor hem ook, hij gaat nu ook wat vaker bij vriendjes eten etc, maar die houden daar echt niet altijd rekening mee uiteraard en dan durft hij niet meer.
Nee maar daar komt het wel op neer Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten dus dan hoef je niet op zo'n manier te reageren.
Kan ik me voorstellen, zit je aan tafel en eigenlijk is alles verkeerd. Misschien omdraaien en het vriendje bij hem laten eten, of als je een goed contact met de ouders hebt hen helpen met wat ze dan wel op tafel kunnen zetten. Hier hebben we het vertrouwen gekweekt van onze zoon door te zorgen dat er elke maaltijd wel iets is wat hij lust (wat op zich vrij makkelijk is omdat hij gek op aardappelen is) En de afspraak dat , als we een dag iets eten wat voor hem moeilijk is we de volgende dat iets eten wat voor hem makkelijk is. Maar dat is ook een proces van maanden. En wanneer hij (om welke reden dan ook ) niet goed in zijn vel zit levert dit wel weer de nodige strubbelingen op.
Mijn dochter beoordeelt of veroordeelt niks, ze zegt niet 'oooh Pietje heeft een cakeje in plaats van fruit!!', ze zegt gewoon wat ze ziet. Flipje een banaan, Pietje een cakeje, Mientje een mandarijn etc. Dat is op elkaar letten idd, maar uit interesse niet uit bemoeizucht. Gelukkig toont mijn kind interesse in anderen
Dat vind ik ook, maar dat wil niet zeggen dat het goed is om oogkleppen op te hebben. Interesse/belangstelling hebben voor anderen en de mening van anderen is goed voor de sociaal-emotionele en maatschappelijke vorming van een kind. De mening van een ander is net zo belangrijk als die van jou. Dus als een kind graag een spijkerbroek aan heeft, omdat die dat zelf heel mooi vindt, dan is dat óók goed. Ik krijg van jou zo het idee, dat je kind schijt aan de rest moet hebben. Dus zeg maar de doorgeslagen versie van 'je eigen mening kunnen vormen'. Dat vingertje en die toon verzin je er totaal bij. Helemaal niet van toepassing in de context, want het kind zei dat in de supermarkt, uit herkenning.
Ik zei toch ook dat dat vingertje wijzen bij mij zo overkwam? Als dat niet het geval is dan zal ik dat verkeerd begrepen hebben.
Ik ga er zeker aan denken als ik weer nieuwe 'moet' hebben. Heb nu nog 2,5 pak staan en daar doe ik best lang mee. Ik ga straks trouwens ook wel kijken naar dat arsenicum/arseen op de verpakking. Als dat zo significant is, dan moet het er toch op staan? Overigens wel typisch, dat als ik op de pagina van het voedingscentrum zoek naar 'rijst', er op die pagina niks staat over arsenicum.
Nee dat moest er nog bij komen dat ik niet meer welkom was bij ze En nee hoor ik vind dat een prima vergelijking. Een school die gruitschool wil zijn die moeten een eenzijdig beleid kwa voeding hebben en daar hoort overdreven veel snoep bij traktaties en een ongezond overblijfbeleid kwa voeding niet bij mijns inzien.
Net op de radio dat er vanaf volgend jaar dieettips op snoepautomaten op middelbare scholen komen. Het voorbeeld dat werd genoemd "om deze mars te verwerken moet je 3 kwartier fietsen". Alsof tienermeiden nog niet onzeker genoeg zijn, belachelijk! Gooi dan die automaten eruit of zet er gezondere alternatieven naast, maar dit geeft imo de verkeerde boodschap.
Dit is het initiatief van Mars Incorporated zelf. Moet je er wel even bij zeggen. Of er een gezond alternatief naast ligt, ligt aan de school. Ik vind het een goed idee. Als een onzeker tienermeisje hierdoor een Mars minder pakt, prima toch? En als ze hem toch pakt en daarna 45 minuten gaat fietsen, ook prima. Kijk, die Mars ligt er toch. Kun je ze beter voorlichten over eat ze precies binnen krijgen. Overigens denk ik dat het geen zin heeft... Er staat ook "roken is dodelijk" op de pakjes sigaretten, maar toch roken ze. Ik ook destijds. Langetermijngevolgen konden mij echt niet boeien toen ik op de middelbare zat...
Dat was mij niet duidelijk, was ook niet vermeld (of toen sliep ik nog half, wekkerradio). Ik heb niks tegen goede voorlichting, maar doe dat dan tijdens de les en breng een nuance aan.
Dit is dus precies het gevaarlijke denken dat een eetstoornis in de hand kan werken... Vertellen dat een mars zoveel calorieën heeft...dan laten ze het inderdaad staan... en de onzekere meiden of jongens kunnen dit ook met andere producten gaan doen...met als gevolg dat ze veel dingen laten staan. Want overal zitten wel veel calorieën in. Sommige heb je hard nodig om te groeien o.a. Ik vind het een belachelijk en gevaarlijk idee. Daar hebben ze niet over nagedacht.
Exact dat dus. Een kind dient dus blijkbaar zo vroeg mogelijk te moeten leren hoeveel calorieën iets bevat? En dat teveel calorieën niet goed is? Rara, waar kan dat in uitmonden? Juist. Een eetstoornis! Ik vind dat men een beetje aan het doorslaan is qua gezond eten. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Hier wordt alles met mate gegeven. Zo ben ik zelf ook opgevoed en ik heb een gezond BMI. Mijn vriend idemdito.
Ik vind het sowieso achterlijk hoe kantines op middelbare scholen eruit zien; een en al marketing gericht op jongeren. Frisdrank, frituur, etc. En dan idd als fabrikant erop gaan zetten hoeveel kcal iets levert en hoelang je daarvoor moet fietsen, vervolgens jezelf als fabrikant een schouderklopje geven omdat je zogenaamd voorlichting geeft, bah!