Naar aanleiding van het kerst-kleding topic. Kleding boeit me niet zo. Eten en koken des te meer. Dus ik wil met kerst mijn gezin en schoonouders lekker verwennen. Ik wil dit jaar mijn tajine gaan gebruiken om er echt Limburgs zuurvlees mee te maken. Een uitdaging met Limburgse schoonouders en daarbij aardappel-pompoenpuree en frietjes voor de kinderen (en schoonma) en stoofpeertjes en salade ernaast. Voorgerecht weet ik nog niet. Nagerecht een crumble met vanilleroomijs En voor schoopa en mij nog een heerlijk kaasplankje met mooie rode wijn erbij Dus moeders met kooktik... Barst maar los met jullie creaties en ideeën
Ik heb daar nog niet overnagedacht. Wij zullen denk ik wel gaan gourmetten met de kinderen. Lekker weinig voorbereiding. En de kinderen vinden dat erg leuk.
ik weet het nog niet.. dat bedenk ik meestal pas een paar dagen van tevoren.. 2e kerstdag gaan we gourmetten dat staat al wel vast
Mijn moeder maakt iets met hert. Wat we zelf gaan maken weet ik nog niet, waarschijnlijk iig iets met een krokant korstje zodat dl het ook eet
Hier zijn we met 6 volwassenen: Amuse: nog aan het verzinnen (kom maar op met de suggesties!) Vooraf: gevulde zalmbonbons Tussen: bouillabaisse Hoofd: gevulde kalkoen, met spruitjes, gekarameliseerde worteltjes, doperwtjes en pomme duchesse Nagerecht: nog aan het verzinnen (kom maar op met de suggesties!)
Hmmmm klinkt heerlijk! Amusesuggestie: stokbroodje of toastje met gerookte forelfilet en een klein beetje appelstroop Dadels gevuld met blauwschimmelkaas (heel lekker met Port ook voor bij de kaasplank, maar dat is achteraf) Kleine glaasjes met koude soep Dessertsuggesties: oeh.... Alles is lekker maar ik zou denk ik voor iets lichts gaan. Frambozen mousse Sabayon En het lekkerste wat er bestaat in de wereld (als je het aandurft om te maken...) Crème brulee
Voorgerecht: Ganzenlever, compote van ui, sinaasappel en vanille, krokante canneloni van rode biet. Tussengerecht: Lamsrugfilet, seizoensgroente, knoflookcrème Hoofdgerecht: Ree, Tarte tatin van rode ui, kardemomyoghurt en structuren van biet Dessert: Moet ik nog bedenken
Thanks! Ik ben zwanger dus mag helaas geen desserts met rauw ei of amuses met schimmelkaas maar klinkt allemaal heel lekker!
Ik ben nog aan het brainstormen... Mijn vader wil geen vis en geen gevogelte, en voor man en kinderen moet het halal zijn, dus als er vlees op tafel komt is het rund of lam. Hert bijvoorbeeld zou mits juist geslacht wel mogen, maar is niet halal te krijgen voorzover ik weet. Schoonouders zijn dan net terug van een maand Indonesië dus Oost-Aziatische keuken slaan we ook maar even over. Het Perzisch lam vsn Jamie Oliver is heel feestelijk, dus misschien wordt dat het wel. Of Italiaans (mijn favoriete keuken) of oer-Hollands (heb ik zelf iets minder mee, zou voor mijn ouders leuk zijn na die maand weg, e mijn moeder houdt wel van traditioneel kerst-eten). Ik heb nog een paar weken 😜. Ik eet zelf vegetarisch dus er zijn altijd groenten enzo genoeg, maar eerst maar het lastigste stuk.
Ik ben samen met mijn zusje en moeder een 6 gangen menu aan het samenstellen. Gaan met zijn drieën koken. Als we eruit zijn, zal ik het hier plaatsen. Tweede Kerstdag gaan we waarschijnlijk gourmetten.
Eerste Kerstdag gaan wij uit eten met mijn ouders en mijn zusjes + gezinnen, in een internationaal buffetrestaurant. Tweede Kerstdag gaan wij Tapas eten bij mijn schoonzus en haar gezin, samen met mijn schoonouders. Iedereen neemt wat lekkers mee. Zo nemen mijn schoonouders quiches mee. Ik neem hapjes en pancakes mee. Wij houden juist van makkelijk tijdens de Kerstdagen waarbij wij niet uren in de keuken hoeven te staan.
Wij eten beide kerstdagen 6 gangen, ik kook beide dagen maar een onderdeel. Dag 1 maak ik het dessert, zelfgemaakte chipolata ijs taart. Dag 2 een bouillabaisse oftewel de soep. Kerstavond zijn we met het gezin en gaan we voor een avondje vis: oesters, kreeft, sashimi en wat andere lekkere fruits de mer.
Dat kan ook heel fijn zijn. Twee jaar terug met mijn familie ook alleen maar een eenvoudige broodjeslunch gedaan. Mijn vader had juist slecht nieuws gehad (ongeneeslijk longkanker) en niemand had zin om uit te pakken. Het werd toen een heel fijne middag, waarbij het eten alleen maar bijzaak was. En de verbondenheid met elkaar juist heel sterk werd gevoeld. Dit jaar wordt de eerste kerst zonder mijn vader. Met mijn moeder houden we het dus ook eenvoudig. Ze wil niet groots en exclusief. En omdat we ook allemaal schoonfamilie hebben komen we niet allemaal op dezelfde dag. Anders zou ze de andere dag alleen zijn. Eerste kerstdag wil ik daarom juist uitpakken met iets waar ik schoonouders blij mee maak. Ze zijn er nog (oud en kwakkelig als ze zijn) Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel erg tegenop zie. Eerste keer zonder pap erbij. Denk dat ik me juist daarom ook concentreer op het koken. Afleiding en een hobby waar ik rustig van wordt.
Eerste kerstdag bij mijn ouders gourmetten met de hele familie, tweede kerstdag thuis met schoonouders, nog geen idee wat we gaan eten (al denk ik zelf heel sterk aan de pizarette met tapas erbij).
kerstavond volgens traditie gourmet met het gezin. 1e kerstdag met mijn familie een hapjesbuffetje. Alles is lactosevrij zodat de hele familie het kan eten. meeste maak ik zelf. sommige dingen mijn moeder. 2e kerstdag hebben de kinderen gisteren besloten dat we op de terug weg van de dierentuin naar de mac gaan.