Ik wil graag een mooie braadpan gaan kopen en twijfel tussen een Staub en een Le Creuset en ook de maat ben ik nog niet helemaal uit. Ik denk voor een 28cm te gaan. Op dit moment heb ik alleen de kleine braadpan van de Ikea, maar deze wordt te klein. Dit zou een 24cm moeten zijn, maar is vergelijkbaar met een 22cm van bovenstaande merken. Ik begreep dat de deksels van Staub het vocht beter verdelen en dat je door de zwarte binnenkant minder snel gebruikerssporen ziet, maar ook minder snel ziet of het vlees gaar is. Daarnaast vind ik de kleurtjes van Le Creuset mooier, maar dat is in principe bijzaak. Hebben jullie ervaring met Staub of Le Creuset of beiden en wat zou je aanraden?
Wij hebben de le creuset pannen. Staub het ik geen ervaringen mee. Maar de pannen van le creuset die bevallen mijn super goed.
Ik heb sinds kort die gietijzerenpan van Albert Heijn. Met volle kaart kost is 'nog 'maar' 39,95. Vocht wordt goed geregeld door de deksel. Ik vind het echt een hele fijne pan. Met die pannen die jij opnoemt heb ik geen ervaring mee.
Wou ook graag een le creuset maar jeetje wat zijn die dingen duur. Heb nu de ovale braadpan van de Ikea nav een eerder topic hier. Ontzettend tevreden over. Hier zitten er van die 'bolletjes' aan de onderkant van de deksel zodat het vocht gelijkmatig over de pan wordt verdeeld. En koste 'maar' 50 euro. Een peulenschil in vergelijking met le creuset
Ja die heb ik nu ook, de kleine dan. Maar die wordt dus te klein en ik wil dan gelijk graag een grotere en dan vind ik die van de Ikea te klein. De pannen van Le Creuset en Staub schijnen een leven lang mee te gaan, dus dan vind ik het wel waard (plus ik heb nog voor een aardig bedrag vvv-bonnen liggen en daar wil ik graag iets moois voor kopen). Maar niemand ervaring met Staub? En de mensen met een Le Creuset, blijft de binnenkant mooi bij jullie?
Hier is de binnenkant nog mooi, we hebben de pan al een jaar of 10 nu. Ik vet 'm na gebruik altijd in met een klein drupje goede olijfolie.
Wij hebben ook een zwarte creuset 28 cm pan. Niet in de vaatwasser en een drupje olie, en hij blijft als nieuw. Ik wilde toen eigenlijk ook een leuk kleurtje, maar heel blij dat ik dit niet gedaan heb. Als je goed de aanbiedingen in de gaten houdt, valt de prijs best mee. Geloof dat wij hem toen bij kookpunt hadden besteld. Nu weer in de aanbieding zie ik. https://www.kookpunt.nl/pannen/merk/le-creuset-braadpannen/nl/page/1270/#/?FK_130=3154&CPI=1
Wij hebben ook een zwarte Le Creuset. De grootste maat ovale. Ik vind het een superpan, maar eigenlijk wel te groot. Gebruik hem eigenlijk alleen als we voor meerderen koken. Ik zou persoonlijk voor een maatje kleiner gaan.
Bij Kookpunt wil ik hem idd gaan halen, want daar accepteren ze vvv-bonnen en hij zit aardig in de buurt Waarom ben je blij dat je geen kleurtje heb genomen? Ik zag trouwens dat een Le Creuset van 28 cm in een inhoud heeft van 6.7 liter en een Staub met dezelfde maat maar 5.9. Ik neig steeds meer naar de Le Creuset.
Ik ga waarschijnlijk voor de 28cm (rond). Dat lijkt mij een mooi maatje. Mijn 24cm Ikea braadpan vind ik te klein worden en ik kook ook vaak voor meerdere keren en dan is een grotere pan ook wel fijn.
Haha ik ben de enige die voor Staub heeft gekozen Ik ben een luie kok en gooi best wel vaak te koud water of vloeistof in de hete pan, en dan beschadigt het emaille van een Le Creuset. Vandaar dat ik zweer bij mijn Staub. Heerlijk ook te gebruiken in de oven en zo.
Oh ik gooi al 10 jaar koud water erbij om bv af te blussen, had geen idee dat dat slecht kon zijn. En onze Creuset gaat ook regelmatig in de oven
Dat lijkt mij ook een mooie maat. Ik heb het even opgezocht, maar wij hebben de 40 cm ovaal en dat is dus echt erg (té) groot, tenzij je een groot gezin hebt uiteraard Maar verder echt een top-pan.
Met de zwarte le creuset heb je dit probleem niet. Ook handig dat de knop op het deksel van staal is, dus hij kan met deksel en al in de oven...
Oh dan is hij hetzelfde als mijn cocotte van Staub, ook stalen knop erop. Maar daar zou ik wel op Letten als ik TS was, op beschadigingen van emaille en op of het in de oven kan. Want hoe kun je waanzinnig lekker stoofvlees maken als je pan niet in de oven kan?