Braadpan; Staub of Le Creuset

Discussie in 'De lounge' gestart door nelta, 10 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
?

Welk merk raden jullie aan?

  1. Staub

  2. Le Creuset

Meerdere stemmen zijn toegestaan.
De resultaten zijn alleen zichtbaar na stemmen.
  1. miepje77

    miepje77 Fanatiek lid

    25 mei 2008
    1.881
    448
    83
    Dat is fijn met vvv bonnen :)
    Een kleurtje is meer trendgevoelig. Nu vindt ik een mintgroene pan leuk, maar ws over 10 jaar niet meer. Mijn moeder heeft gele creuset pannen. Hier zie je door het gebruik toch dat er vlekken in het gele gebakken zit.
     
  2. Moppiemuis

    Moppiemuis Fanatiek lid

    6 okt 2014
    1.996
    232
    63
    Ergens in het midden
    ik heb twee pannen van creuset en dat is echt zo fijn! Ik heb geen ervaring met staub maar wil echt echt niet zonder mijn creusets.

    Je ziet wel wat aan de binnenkant maar niet ranzig, vind het goed schoon te maken en hij blijft hartstikke mooi.
    Beste aankoop ooit naast de kookpannen van Fissler
     
  3. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Ik heb creuset pannen. 2 stuks. Ik vind ze super fijn. Echt een super aanraden.
    En las hier al houd aanbiedingen in de gaten. Kan je een hoop euros schelen in de portomonee.
     
  4. Zena

    Zena Fanatiek lid

    9 dec 2006
    2.428
    0
    36
    Ik heb een staub. Daar kan je koud water op het deksel doen, daardoor circuleert de lucht in de pan. Wordt je vlees heel maks van.
     
  5. Happy1234

    Happy1234 Bekend lid

    8 jun 2014
    688
    0
    16
    Vrouw
    Zelfstandig.
    Ergens in het westen
    Wij hebben een le creuset. Heel erg blij mee.
     
  6. Dustin

    Dustin Actief lid

    4 jun 2016
    371
    42
    28
    NULL
    NULL
    hier ook een staub. hele fijne pan!
     
  7. Yara1

    Yara1 Lid

    20 jul 2014
    17
    0
    1
    NULL
    NULL
    Heb ze alle twee een gietijzeren van staub en een geemailleerde van le creusset. Qua gebruik vind ik ze vrijwel gelijk. Kunnen beide in de oven maar de emaille is vind ik wel beter uit te wassen dan de staub. Ik doe ze beide niet niet in de vaartwasachine maar met le creusset schijnt het wel te kunnen. De staub vet ik na het afwassen licht en dat hoeft niet met le creusset. De le creusset die ik heb is ovaal. Volgens de verkoopster in de winkel maakte het niet uit omdat ik op inductie kook maar achteraf had ik liever voor rond gekozen want ik heb geen ovale pit. De kleur blijft bij mij mooi. Ik heb een lichte kleur maar met gas,is,dat misschien anders dat weet ik niet.

    De keramiek cocottes van staub zijn waardeloos daar breken knopjes en handvaten vanaf maar de gietijzeren zijn wel weer fijn. Le creusset heeft ook een pan met deksel waarin je water kunt doen maar ik heb die niet. Succes met kiezen een leuk ding om uit te kiezen!
     
  8. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Thx allemaal nog voor de tips.

    Ik heb vandaag naar de kookwinkel geweest en heb gekozen voor een Le Creuset, omdat deze door de meerdere lagen emaille wat multifunctioneler zou zijn (ook voor soepen, risotto's enz) en heb is uiteindelijk de 28 cm mist grey geworden.
     

Deel Deze Pagina