Ik heb van vrienden een hele kip gekregen. Graag zou ik deze bereiden, maar wie heeft een lekkere suggestie? Natuurlijk kan hij gewoon zo in de oven, maar wil wel eens wat origineels. Heeft iemand een lekker idee?
Ik heb ooit de tip gehad om mn met een blikje cola die open is rechtop staand in de bbq te zetten voor een paar uur. Moet onwijs lekker zijn maar heb het nog niet geprobeerd. En ik weet natuurlijk niet of je een bbq hebt haha
De beste hele gebraden kip die ik ooit heb bereid : https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186330/joris-bijdendijks-gebraden-kip-met-schorseneer?_requestid=3461330
Marokkaanse gebraden kip uit de oven! Zoooo lekker! Lekkerste kip die er is. Als je interesse hebt in het recept dan zal ik het uit typen 🙂
Ik maak ze altijd in een oven zak.. 20 minuten per 100 gram +20-30 minuten extra.. Beetje insmeren met olijf olie en kruiden naar wens en hoppa.. Altijd ook even laten rusten onder aliminium folie wanneer het klaar is..
Spijs & Wijn: hele kip uit de oven met citroen-, tijm- en knoflookboter - Keuken Deze maak ik regelmatig. Lekker makkelijk omdat de aardappelen er ook al bij in zitten.
Ingredienten; 1 hele kip 1 grote ui 3-4 knoflookteentjes 1 gekonfijte Citroen (kan je bij de Turkse winkels kopen!) Bosje koriander Groene olijven Snuf gemalen safraan draden 2 theelepels gemalen gemberpoeder Halve theelepel kurkuma poeder Snufje zwarte peper Een paar eetlepels olijfolie/zonnebloemolie Roomboter Rasp de ui fijn en pers de knoflook tenen. Doe de olijfolie in de braadpan (of andere pan met dikke bodem) en doe daar de gerapte ui en knoflookteentjes bij. Snij een kwart van de gekonfijte Citroen en snij het vruchtvlees in stukjes en de schil in reepjes. Als de ui goudbruin is gebakken dan doe je er de gekonfijte Citroen die je net gesneden heb bij, de gemalen safraandraden en andere specerijen bij. Roer alles goed door elkaar en laat dat een minuut bakken. Was ondertussen je kip (ik laat hem meestal 20 minuten in natuurazijn, water en zout weken om hem mooi schoon te krijgen) en verwijder het kontje en eventueel de niertjes. Doe daarna je kip bij het ui mengsel en laat hem 1 minuut bakken aan alle kanten. Voeg daarna een glas water en de koriander aan de kip toe en doe de deksel op de pan. Draai de kip om de 15 minuten om. In totaal moet de kip 30 minuten in de pan braden. Haal na de 30 minuten de kip er uit en leg hem in een braadslede. Bestrijk de hele kip met een kwast met de roomboter. Doe de kip daarna in de voorverwarmde (200 graden) oven voor 15-20 minuten. Als de kip mooi goudbruin is dan is die klaar! Terwijl de kip in de oven staat, voeg je de groene olijven toe aan de saus in de pan. Doe er nog wat reepjes gekonfijte Citroen bij en laat de saus op hoog vuur indikken. Schenk de saus over de kip heen als die uit de oven komt 😊
Lekker met gekookte ei, friet en marokkaans brood! Ik gebruik een iets ander recept maar dat zal je altijd blijven houden
Bierkip Google maar eens echt heel lekker Maar moet je wel een bbq hebben met deksel die hoog genoeg is om de kip rechtop te zetten
Ik doe eerst alle ui, knoflook, half bosje koriander half peterselie peper en zout en alle droge kruiden in de mixer dat t alleen heel fijn (papje) is. Gebruik buiten de safraan, gember en karkuma ook paprikapoeder en korianderpoeder. Dat aanfruiten zachtjes met olijfolie. Gebruik geen geconfijte citroen maar doe wel een halve tomaat erin (heel) en idd laagje water en pruttel de kip om en om zeker wel een uurtje. Verder hetzelfde kip met boter de oven in en de saus pruttelen met olijven en dan dus eten met brood, ei en friet!