In nov 2015 zijn wij verhuisd naar ons eerste koophuis. Voor ons woonde er een stel, die hebben er 13jr gewoond. Sinds enkele weken krijgen we opeens post voor een onbekende man. Daarvoor nooit. Allemaal post van instanties. Ik heb het allemaal retour afzender gestuurd. Mijn vriend vertrouwt het niet en is bang dat het een oplichter is. Hij heeft de vorige bewoner gemaild en gevraagd of zij deze meneer kennen. Ja dus. Een ex-bewoner. Toen zij er net woonden, in 2002, kregen ze ook heel veel post en ook van schuldeisers, bleek later. Ze hebben zelfs een incassobureau aan de deur gehad. De andere buren kennen hem niet. Toen ik jaren geleden net op mezelf woonde, in een huurflat, kreeg ik iets soortgelijks. Ook incassoprocedures. Via een kennis van de woningstichting heb ik ontdekt dat dat een vorige huurder was die met de noorderzon is vertrokken en dus nergens meer stond ingeschreven. Woningstichting adviseerde mij om bewijs te regelen dat ik alleen in de flat woonde, zodat, als er een deurwaarder zou komen, ze niet mijn spulletjes zouden meenemen omdat ze dachten dat die man mijn partner was oid. Ik heb een uittreksel uit het bevolkingsregister gehaald toen. Uiteindelijk nooit meer wat van gehoord. Ik ben kort daarna verhuisd. Maar hoe zit dat met een koophuis? Ik woon nu niet meer alleen. Ivm privacy mag de gemeente niks zeggen over die persoon. De vorige bewoner had wel een mailadres, maar dat is 13jr oud, wt niet of dat nog klopt. Het is zo raar dat er tussen 2003 en nu niks is gehoord of aangekomen, en nu opeens dagelijks. Kan iemand zich zomaar inschrijven op dit adres zonder dat wij dat weten? Hij krijgt zijn post niet, want die sturen we terug. Wat zijn de gevolgen voor ons? Kunnen ze moeilijk gaan doen en spullen komen halen van ons? Maar zo'n deurwaarder moet toch bewijs hebben dat hij van de juiste persoon spullen ophaalt? Mijn vriend is vooral erg ongerust ivm fraude/identiteitsdiefstal etc. Loopt het echt zo'n vaart? Ik denk van niet, maar hij maakt zich enorm druk.
Ik zou me niet zo druk maken. Alles retour afzender sturen met de mededeling dat deze persoon hier niet meer woont sinds.....en dan het jaartal. Een deurwaarder doet eerst onderzoek naar de gemeentelijke inschrijving. Soms komen ze nog aan de deur maar als je aantoont dat jullie eigenaar zijn en de enige ingeschrevenen op dit adres is er niks aan de hand en zal een deurwaarder een woonplaatsonderozek bij de gemeente starten. Het lijkt erop alsof zijn gegevens zijn opgekocht door een jncassobureau die nu probeert een schuld van vroeger te incasseren. Niks om je zorgen iver te maken.
Geen reden om je zorgen te maken. Het is hooguit vervelend. Ze kunnen jullie niks maken. Ik zou het openmaken en even bellen om uit te leggen. Misschien kunnen ze dan wen nieuwe adrescheck doen. Bij hardnekkige wanbetalers doen ze dat niet continu en komt het dus vaak op een oud adres. Mocht dit zijn laatst bekende adres zijn ben ik bang dat ze t blijven sturen. Zou wel een check bij de gemeente doen of er niemand meer oo he adres ingeschreven staat. Maar neem aan dat de oude bewoners dit al wel gedaan hebben ook. Er zit al zoveel jaar tussen. En staat hij ee nog wel i geschreven dan een onderzoek laten starten.
Als je zeker wilt weten wie er wel en niet op je adres ingeschreven staan, kan je altijd nog een uittreksel bij de gemeente opvragen. Dan weet je het in ieder geval zeker en heb je ook iets op papier mocht de deurwaarder verschijnen. Dan ben je daar gelijk van af.
Hij kan wel dingen kopen/uitvreten en jullie adres opgeven. dus bijvoorbeeld spullen bestellen en op het ene adres laten bezorgen en de rekening op het andere. ik zou even naar de gemeente gaan en vragen hoeveel personen er op je adres ingeschreven staan. toen ik in mijn huurhuis kwam kreeg ik aan de lopende band aanmaningen, deurwaarder papieren en ook papieren dat ze binnenkort mn huis leeg kwamen halen. (gericht aan de vorige bewoner). bij de gemeente bleek dat deze persoon nog op mijn adres ingeschreven stond. er is toen een (flut) onderzoek ingesteld. er werden vanuit de gemeente een paar brieven naar mijn adres gestuurd, gericht aan de vorige bewoner. ik moest deze brieven ongeopend terug sturen met daarop de mededeling dat deze persoon niet meer op het adres woonde hierna werd hij uit het bestand gehaald en kreeg hij de naam: persoon zonder vaste woon of verblijfplaats. ze hebben nog geprobeerd hem op te sporen maar hij was nergens ingeschreven. een deurwaarder mag echt niet zomaar spullen meenemen. ze moeten aan de deur altijd om je identieteitskaart vragen. ook moeten ze bij het gemeentelijk basisregister nakijken of die persoon nog op jouw adres ingeschreven staat. ik heb wel een paar brieven open gemaakt en dit waren echt dreigbrieven me datums wanneer ze langs zouden komen om het huis leeg te komen halen. en als er niemand was met hulp van politie en slotenmaker wat ik toendertijd gedaan heb: alle brieven ongeopend terug sturen met de mededeling dat die persoon er niet meer woonde. van sommige kreeg ik niks meer terug. andere waren wat hartnekkiger en die bleven aan de gang. een paar heb ik er op gebeld met de mededeling dat ze echt moesten stoppen, die persoon er niet woonde en dat ze maar bij de gemeente na moesten vragen of die persoon hier nog woonde. een paar bleven er doorgaan (al een jaar!!) en ik heb vervolgens een A4 naast de voordeur gehangen waarop stond: beste deurwaarder, die en die persoon woont hier sinds 19... niet meer. dit is na te vragen bij de gemeente. Mocht u toch zonder mijn toestemming mijn huis betreden dan zal ik bij de politie aangifte doen van vernieling, diefstal en huisvredebreuk en zullen alle gemaakte kosten op u verhaalt worden. NOOIT!! geen last meer gehad van deurwaarders
Dit is natuurlijk omgekeerde wereld. De bewijslast ligt bij het incassobureau, niet bij de consument. @TS: je stuurt nu de brieven retour afzender. Je zou eventueel een aangetekende brief naar het betreffende bureau kunnen sturen, waarin jij aangeeft dat je op jullie adres post ontvangt voor een persoon die jullie niet kennen en die niet op jullie adres ingeschreven staat. Het is dan verder aan het incassobureau om uit te zoeken hoe het verder zit. Laat je in ieder geval niet intimideren. Uiteindelijk mag een incassobureau alleen maar vragen of je alsnog betaalt. Ze kunnen je nergens toe dwingen en ze kunnen al helemaal geen spullen uit je huis halen! Het zijn geen deurwaarders. En ook deurwaarders kunnen niks, zolang ze geen vonnis hebben van de rechter.
Waarom zou TS kosten moeten maken om er vanaf te komen? Gewoon retour afzender sturen verder niks. Ze kunnen je niks maken. Een incassobureau mag zelf geen beslag leggen daar moet een deurwaarder aan te pas komen en die controleert eerst de GBA.
Wij krijgen na 4 jaar nog steeds afentoe incassobrieven van de vorige bewoner. Ik heb 2x gebeld om te melden dat diegene hier niet meer woont. En wat ze nog weleens sturen gooi ik gewoon weg. In die 4 jaar is er verder geen maatregel genomen dus ik maak me nergens druk over.
Ik zou me er niet zo druk om maken. Ik woon nu ruim 5 jaar in mn huidige woning en de eerste jaren kregen we met regelmaat brieven van het incassobureau/deurwaarder van de oude bewoners, maar nog nooit iemand aan de deur gehad.
hier ook van alles gehad, heb toen opgebeld, gezegd dat ik hier niet woon. daarnaast, al staan ze aan je deur, je kunt aantonen dat jij er woont en niet persoon huppeldepup... dus je hoeft sowieso niet bang te zijn. anders even een telefoontje naar de desbetreffende afzender, dat werkt beter dan retoursturen is mijn ervaring
Je vriend maakt zich volgens mij veel te druk. Wij hebben dit ook gehad in een vorige woning. De ene incasso brief na de ander. Uiteindelijk heb ik ze open gemaakt en ben gaan bellen om uit te leggen dat die persoon er niet meer woont, zij zouden dit gaan natrekken. Daarna heb ik geen brieven meer gekregen.
Mensen kunnen zich niet zomaar inschrijven trouwens. Dan moet je toestemming hebben van jullie. Dat moest ik ook toen ik bij mijn vriend ging wonen. Toestemmingsformulier met alle gegevens + handtekening.
Hier wonen wij ondertussen al 6 jaar in ons huissie, maar nog steeds krijgen we incassobrieven van de vorige bewoners (die er nu al 13 jaar niet meer wonen... het huis stond namelijk 7 jaar leeg!) We kregen laatst zelfs een brief van de rechtbank, allemaal retour afzender gedaan met de mededeling dat die persoon er niet meer woonde. Echter kregen we elke keer opnieuw brieven van de rechtbank en toen hebben we de brief open gemaakt en naar het kantoor gebeld. Kregen we vriendelijk te horen dat het niet mag en zelfs strafbaar kan zijn om andermans post te openen.. Uiteraard hebben we niet de inhoud gelezen, maar gewoon gezocht naar de persoon die die brieven stuurde en het telefoonnummer van de desbetreffende persoon. Maar daarna nooit meer wat gehoord van ze. Dus ik zou zeggen, gewoon retour sturen met daarop: meneer/mevrouw ... is niet woonachtig op dit adres. En als je het niet vertrouwt, zou ik even bellen ofzo!
Hier ook eens meegemaakt dat we brieven van een incassobureau voor een eerdere bewoner kregen. In het begin hebben we alles retour gestuurd, maar dat gaf niks. Vervolgens een brief opengemaakt en het desbetreffende bureau gebeld. Daarna geen last meer gehad.
Wij hadden dit ook in ons vorige huis. Dat was een huurhuis geweest en heeft dus vele bewoners voor ons gehad. We hebben alle bedrijven netjes gebeld en nooit meer post gekregen. Geen zorgen dus!
Dat zou je denken, maar dat verschilt per gemeente. Het is serieus afhankelijk van hoe laks of streng de gemeente beambten zijn in hun werk. Ik heb hier meegemaakt dat een vroegere vriend van mij zich zonder enige controle kon inschrijven op mijn woonadres (wat op dat moment overigens tijdelijk wel de bedoeling was) terwijl ikzelf daar een tijd daarvoor bij inschrijving nog een kopie huurcontract moest overleggen. In dezelfde gemeente! Technisch gezien zou er een bepaald controle systeem moeten zijn. De praktijk laat echter iets anders zien. Namelijk dat in veel gemeenten het belachelijk gemakkelijk is om met n.a.w. gegevens te frauderen.
Ik heb niet alles doorgelezen maar heb dit pas geleden ook gehad bij een huis. De gemeente mag niet zeggen wie er ingeschreven staat op een huisadres. chter kun jij de gemeente verzoeken om een onderzoek te doen. Als je met het koopcontract in de hand naar de gemeente gaat en je daarmee kunt aantonen dat jij de eigenaar bent van het huis, kun je aa de gemeente aangeven wie ze in de GBA op jouw adres moeten inschrijven. Ze zullen dan vragen of jij weet waar de anderen zijn gebleven, dat weet je natuurlijk niet. Die worden dan uitgeschreven zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bewijslast ligt bij deurwaarders en incassobureau's, echter als zij in de GBA kijken en zien dat deze persoon ingeschreven staat op jouw huisadres staan ze daarmee in hun recht. Dus het allerbeste is z.s.m. iedereen uit laten schrijven die niet in jouw huis woont.
In dat soort gevallen kun je de gemeente wel aansprakelijk stellen, ze hebben namelijk van de hoofdbewoner (of van een verhuurder) een schriftelijke toestemming nodig voor inschrijving. Een huurcontract is daarbij voldoende bij verhuur...
Als er ooit al een deurwaarder aanklopt dan laat je een rekening zien van bijv. je gas/water/licht. Iets waarop staat dat jij op dat adres woont en dan zeg je doei he! En gewoon alles retour blijven sturen met koeien letters op de brief, persoon verhuisd/verblijft niet op dit adres.
Ik heb dat bij mijn vorige huis gehad. Er had voordat ik er in trok een wietplantage in gezeten. Dat zegt dus wel wat over de vorige bewoner. Ik heb deurwaarders aan de deur gaat en hij had nog openstaande boetes. Ik kon zelfs niks bij wehkamp bestellen in het begin. Ik ben naar de gemeente gegaan om te zorgen dat hij niet meer ingeschreven stond op mijn adres. En dit ook door gegeven aan de deurwaarders/incassobureau's. En ik had nog iets gedaan maar ik weet niet meer wat.