Dit is veel te simpel gedacht...jij gelooft ook niet in dyslexie en dyscalculie dan? Want bij die kinderen is er op dat gebied al een flinke achterstand in groep 3 of 4 te zien. Heeft er niks mee te maken dat het kind nog niet zover is, die komt zonder begeleiding nl nooit zover.
Snap best wel dat het stres vol is. de een gaat makkelijk mee met all3s en hebben een aangboren schema en gaat alles vanzelf. en bij ts gaat alles niet vanzelf. miss is het een idee om toch eens te vragen waarom kind extra huiswerk mee krijgt is dit normaal of word er in de klas te weinig gedaan. kan school inspringen hebben ze bijvoorbeeld een plus klasje waar extra aandacht word besteed aan lezen. hier wel huiswerk maar aansluitend met de thema. Dat oziet er ongeveer zo uit. Neem even de laatste sint en kerst. voorpagina met uitleg voor ons dat de thema sint is en daarna kerst. welkelietjes er gezongen worden leuk om te oefenen. welke letter nou ja dat was nu s en probeer het eens uit. Nou dat was dus een klein voorbeeldje. dus ik vind het raar en zet dus mijn vraagtekens bij zoveel huiswerk. vanaf 3 langzaam meer oke. als ik nu zie wat die kinderen moeten doen in de 1e tot 4e snap ik wel dat de druk groter word naarmate ze hoger zitten. maar toch vraag ik mij af hebben ze geen ouderkamer.
Wauw ik dacht dat de school van mijn kinderen veel vroeg maar bij jullie is het helemaal bizar! Ik vind het ook erg veel eerlijk gezegd. Betrokkenheid vind ik belangrijk en ook wel leuk maar men moet het niet overdrijven. Verplichte schoonmaakavonden? De groeten! Ik zou het net andere ouders bespreekbaar maken en eventueel met een groepje richting de directie stappen.
Ik vind het ook echt heel veel bij jullie, als ik zoveel op school had willen doen was ik wel het onderwijs in gegaan... Ik vind het hartstikke leuk en belangrijk om betrokken te zijn bij school en als er hulp wordt gevraagd EN ik heb vrij EN ik heb oppas voor m'n jongste dan meld ik me aan. Ik denk dat er hier 1 keer per maand ongeveer wordt gevraagd of een paar ouders ergens bij kunnen bij kunnen helpen. Dat kan hulp bij een activiteit of uitje zijn, of thuis iets maken, voorbereiden of kopen. Dat vind ik prima en leuk, maar er wordt dus niet van iedere ouder een bijna wekelijkse bijdrage gevraagd. Dat gaat toch gewoon niet, we hebben allemaal ons werk, vaak nog andere kinderen in het gezin en huishouden.
Ik zou ook niet gecharmeerd zijn van verplicht het lokaal poetsen. Dat vind ik van een heel andere orde dan helpen met huiswerk, of een keer een knutselwerkje maken voor de juf. De school schoonhouden is de taak die bij de scholen zelf belegd is. Niet bij de ouders. Als ouders willen bijspringen, dan is dat leuk en aardig, maar het is niet standaard. Overigens krijgen basisscholen ook gewoon geld van de rijksoverheid om de school schoon te houden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/vraag-en-antwoord/wie-zorgt-voor-onderhoud-en-schoonmaak-basisschool
Het gaat om een schoonmaakklusjes wat het schoonmaakbedrijf gewoon niet doet. Daarbij ontbreekt het aan financiële middelen om iemand in te huren om de extra klussen te doen. Zoals het schoonmaken van speelgoed bij de kleuters en andere werkmaterialen bij de hogere groepen. Juffen en meesters hebben er ook geen tijd voor.
@Micera: Het budget dat scholen hebben is beperkt. Natuurlijk wordt voor het dagelijkse / wekelijkse schoonmaakwerk gewoon iemand ingehuurd. Maar net zoals thuis, is het op school wel fijn als er af en toe eens extra grondig wordt gepoetst. De reguliere schoonmakers poetsen de wc's, stofzuigen & dweilen, nemen vensterbanken en tafels af voor zover die leeg zijn. Maar die halen niet alle spullen uit de kast om de planken te soppen. Ze gooien niet een keer de duplo in bak water. Dat soort dingen wordt inderdaad op een deel van de scholen aan leerlingen / ouders gevraagd. Het is geweldig als daar vrijwilligers voor zijn, want als je daarvoor een bedrijf moet gaan inhuren zijn de kosten gewoon erg hoog. En voor basisscholen geldt hetzelfde als voor een gewoon huishouden: elke euro kan maar 1 keer uitgegeven worden. Geld dat bespaard kan worden door vrijwilligers in te zetten, komt op een andere manier ten goede aan de leerlingen en het onderwijs.
Ik ben een zéér betrokken ouder. Alleen vind ik dat dan weer niets te maken hebben met schoonmaken op een school of knutselbenodigdheden moeten halen die een school ook gewoon in bulk zou kunnen inslaan. Echt, alsof je een meer betrokken ouder bent als je je voor het karretje van een school laat spannen om klusjes te doen die doodsimpel ingekocht of uitbesteed zouden kunnen worden...
Nee, dat zeg ik niet. Ik reageer op de gegeven voorbeelden en die gaan over dingen waarvan ik vind dat de school ze zou moeten regelen. Echt, schoonmaken... zijn ze nou helemaal betoeterd.
Dank je. En naast dat ík het niet gezellig vind (en volstrekt belachelijk) heb ik er ook stomweg geen tijd voor. Ik werk namelijk 60+ uur per week.
Ach die ene keer een uurtje of twee. Er hoeven per klas maar zo'n zes mensen te zijn(te veel is ook niet goed, dan loop je elkaar in de weg). Dan hoef je maar 1x in de basisschooltijd van je kind maar 1x een keer mee te helpen met een extra schoonmaakklus. Erg fijn als de kinderen met schoon materiaal kunnen werken.
Ach dan spreek je ook een keer ouders die bij je kind in de klas zitten. Dat is soms best leuk en zelfs nuttig.
Ik kende het niet, maar ik vind het fenomeen 'juffendag' of je verjaardag vieren op je werk echt bespottelijk. En mocht dat bij onze beoogde basisschool zo zijn, dan zal ik ze dat ook haarfijn uitleggen. Idioterie.
Lijkt mij vanzelfsprekend en ik verwacht dat daarvoor gezorgd uit het 'reguliere' geld dat ik ervoor betaal. En als dat niet uitkan, dan zie ik graag een jaarrekening, begroting en een gemotiveerd verzoek om meer geld. Als ik in een restaurant ga eten, dan ga ik toch ook niet mijn eigen bord afwassen?
Volgens mij heb jij geen idee hoe het werkt op een basisschool? Ga naar de Zakelijke Ouderavond van de school van je kind(eren) dan krijg alles haarfijn uitgelegd en kun je je beklach doen. En als het je allemaal zó tegenstaat ga in de OR of MR van de school, dan kun je je invloed uitoefenen.
Jij trakteert niet op je werk als je jarig bent? Of op een ander moment? Vanuit praktisch oogpunt vieren de juffen/meester hier op school gezamenlijk hun verjaardag. Dan mág je iets kopen, maken ofzo voor de juf en/of meester van je kind. Op deze dag doen ze hier iets gezelligs met de kinderen en trakteren de juffen. School moet ook een beetje leuk zijn voor de kinderen. Het is niet alleen een leerinstituut.
Trakteren is dat de jarige iets uitdeelt aan de niet-jarigen. Dat is iets anders dan cadeaus binnenharken op je werk.