100 aan ouderbijdrage per maand? Wij betalen 20,- per kind per jaar. Daar komt nog schoolreisgeld bij. Afhankelijk van waar ze heen gingen. Kleuters rond de 15-20 euro. Groep 3-4-5-6 zo rond de 20-25 euro. In groep 7 en 8 gaan ze 3 dagen op kamp, dat is duurder. Dus zo om en nabij de 80 per jaar voor twee kinderen. Dat betaalde ik voor mijn zoontje per maand voor de peuterspeelzaal.
Wauw, dat is wel echt heel absurd... Hoe komen ze dan aan die loongegevens? Ik heb nog nooit zo iets belachelijks gehoord! Ik zou wel weten welke school ik zou kiezen
Wat is dit dan voor school? Ik vind het al ver gaan dan je op de intake moet vermelden wat je hoogst genoten opleiding is.
Wij moesten ook vermelden wat de hoogst genoten opleiding voor ons als ouders was. Is dat niet gebruikelijk?
Het is gebruikelijk dat het gevraagd wordt maar het slaat nergens op. Want ze denken daarmee een soort inschatting te maken van het niveau van je kind. En ik heb bv een lagere opleiding gedaan dan dat ik aan zou kunnen, dus dat geeft al een vertekend beeld...zeker als dat bv bij beide ouders het geval is.
Nee volgens mij heeft het te maken met dat scholen voor kinderen van laag opgeleidde ouders extra geld krijgen. Dat gaat niet naar jouw kind omdat jij laag opgeleid bent maar het geld is dus wel extra voor de school omdat die kinderen vaak extra begeleiding nodig hebben. En mbo wordt niet als laag opgeleid gezien daarvoor.
Nee hoor, dit heeft met geld te maken. Voor een kind van (2) laagopgeleide ouders (mbo valt niet ineens zozeer onder laagopgeleid) krijgt een school meer subsidie.
Maar het idee blijft hetzelfde...met laagopgeleide ouders verwachten ze dus dat het kind dat ook zal zijn. Ik bedoel dat geld is niet voor de ouders maar voor de kinderen dus of de ouders laagopgeleid zijn doet er niet veel toe voor de school maar zij verwachten dat dat weerslag heeft op het kind. Dat vind ik veel te kort door de bocht. Evenals bepaalde forumleden die ik hier al meermaals heb horen zeggen dat zij beide hoogopgeleid zijn en dus verwachten dat hun kind ook wel gaat studeren...
Ik vind het wel sympathiek, een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. De ouders geven zelf op het inschrijvingsformulier aan in welke loonschaal ze vallen. Wij mogen straks zo'n 70 euro / maand + schoolreisjes betalen. Een stuk goedkoper dan kdv
Wooow 100 p m 2 weken eten nee echt niet. maar even een vraag ouderkamer is dat niet of wel bekend? hier elke woensdag inloop mijn kind mag en kan dan even mama laten kzien wat ze gemaakt heeft als ik er ben. of we ruimen op kerst versiering. kletsen pakken in. heel leuk en geen v3rplichting
Het is niet zo dat de school die verwachting van kinderen heeft op basis van die gegevens. Het is een regeling van de overheid welke inderdaad nergens op slaat (vanuit mijn visie als leerkracht en intern begeleider, ik kijk eigenlijk nooit naar die informatie als ik meer van een dossier van een kind wil weten). Daarnaast is het eigenlijk alleen zo dat een kind zwaarder weegt als een van de ouders geen enkele vervolgopleiding of middelbare school heeft afgerond, echt extreme gevallen dus. Over het algemeen zit er wel een erfelijke factor in je intelligentie maar het is zeker geen zekerheid. Op de school van mijn dochter betaal je 15 euro aan ouderbijdrage per jaar, daarnaast nog geld voor het schoolreisje. Alle activiteiten waarbij ouders gevraagd worden zijn vrijwillig, begin van het jaar krijg je een lijst waarop je kunt aankruisen welke activiteiten je voorkeur hebben. Het enige verplichte is helpen met oud papier maar dat hebben ze zo geregeld dat je maar 1 keer in de 2-3 jaar een keertje een uurtje hoeft te helpen. Dan las ik nog iets over dat er schoonmaakbedrijven zijn die schoon kunnen maken. Helaas is daar veel te weinig geld voor beschikbaar en kunnen de schoonmakers echt het minimale doen waardoor het alleen voor het oog misschien een beetje schoon lijkt. Af en toe een schoonmaakavond voor de ouders is daarom echt geen overbodige luxe, je wilt toch ook dat je kind 4/5 dagen per week in een schone omgeving verblijft?
Hoezo kort door de bocht? Intelligentie is om te beginnen in hoge mate erfelijk bepaald. Daarnaast geef je je eigen kennis/ervaringen door aan je kinderen. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/13/leerlingen-met-laagopgeleide-ouders-raken-verder-achter-a1407954
Opleiding zegt toch lang niet alles over intelligentie? Ik deed fluitend vwo, maar ben voor mijn eindexamen gestopt terwijl alles minimaal 7,5 was. Nu doe ik 10 jaar later met twee vingers in de neus een hbo-opleiding naast mijn gezin en volg ik modules aan de universiteit even makkelijk, maar op alle papieren sta ik dus te boek als iemand net alleen de basisschool afgerond.
Hier ook, maar wat ik eigenlijk bedoelde (maar niet schreef ), was dat dat vroeger ook (mede)bepalend was voor hoeveel geld een school voor een kind kreeg en nu niet meer. https://decorrespondent.nl/4008/nederland-bezuinigt-zijn-achterstandsleerlingen-weg/149043760536-47e70c40
Dan is het toch niet meteen te kort door de bocht, maar ben jij (en ik ook) de uitzondering op de regel. Als ik hier om mij heen kijk is het misschien niet zozeer het opleidingsniveau (maar hoe wil je het anders meten, iq vragen?), maar toch over het algemeen wel zo dat intellegentie van de ouders wat over de kinderen zegt. En uitzonderingen heb je altijd.
Dat geldt natuurlijk niet in alle gevallen zo maar IQ blijkt juist een hele goede voorspeller te zijn van hoe iemand het op school doet.
Ja, wij ook, maar is het werkelijk een heel rare vraag? Ik kan mij best voorstellen dat wanneer beide ouders niet in Nederland geboren zijn, zij misschien meer moeite hebben met het correct aanleren van bijvoorbeeld de Nederlandse taal. Dan heeft een kindje mogelijk al een achterstand bij het starten. En dat heeft niks met intelligentie te maken, maar wel met mogelijke problemen die je tegen kunt komen.