- Pasta met rode pesto (zelf maken), courgette en kip. - Met ratatouille en kip - Gevulde kipfilet , pasta met spinazie cherrytomaatjes knoflook en ui gewokt, aanmaken met wat bouillon.
Ik heb van de week pasta als eenpans gerecht gemaakt. Super lekker! Ingrediënten: 400gr cherrytomaatjes in stukjes gesneden 1 groot blikje tomatenpuree Oregano Basilicum 300 gram Kipfilet in stukjes en gekruid (ik heb dat gedaan met kipkruiden, piri piri en ketjap manis) 500 gram penne twee rode uien Paprika 600 gram aan andere groenten. prei, wortel, champignons etc. Roerbakgroenten dus. Grote theelepel sambal manis. Alles in een grote pan doen en er een liter water bij doen. Aan de kook brengen en goed door blijven roeren anders bakt de pasta aan. Na 15min als de pasta gaar is, is de saus ingedikt en is het dus klaar.
Vind je spinazie a la crème ook te romig? Ik weet ook niet of dat samen gaat met KMA? Je zou altijd nog gewone spinazie kunnen nemen en dan wat extra pesto voor de smeuigheid. Een oude favoriet uit mijn studententijd: Pasta koken. Kipfilet in stukjes snijden en zout en peper op doen. Even op hoog vuur dichtschroeien. Gesneden champignons toevoegen en een gesnipperd teentje knoflook en een paar minuutjes bakken. Spinazie a la creme toevoegen. Wanneer deze gesmolten is een flinke eetlepel pesto toevoegen en wat parmezaanse kaas. Nog een minuutje verwarmen en dan de gekookte pasta er door heen scheppen samen met geroosterde pijnboompitten. Verder heb ik ook nog ergens een heerlijk recept van een pastasaus met kip, spekreepjes en cognac. Maar die is wat minder geschikt voor kinderen
Je weet vast dat er is pesto vaak parmezaan zit zag dat je zei dat je zoontje KMA heeft. Niet echt een handige combi dan. Eventueel zelf maken en dan de parmezaan eruit halen
Kip met perzik, brocolli en penne. Kruiden met zout/peper/kerrie. Scheutje van het perziksap erdoor heen.
Basilicumblaadjes, knoflook, parmezaan(maar misschien niet vanwege je zoontje?) en pijnboompitten met olijfolie in de keukenmachine en een glad mengsel van maken. Lekker over de kip en pasta met een gegrilde courgette erbij