Flesvoeding (melkpoeder) van Albert Heijn

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Moi1985, 11 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Moi1985

    Moi1985 Actief lid

    2 jul 2014
    414
    27
    28
    Hallo dames,

    Ik denk er over om zometeen flesvoeding te gaan geven van de Albert Heijn (standaard nr. 1). Nu keek ik gister in de supermarkt eens op een pak en zag toen bij de gebruiksaanwijzing staan dat je het water eerst moet koken..

    Bij Hero staat er bijvoorbeeld op dat je het water gewoon in de magnetron kunt verwarmen wat ik eigenlijk veel praktischer vind.

    Ik vraag me af of dat koken nu gewoon een standaard advies is of dat de melkpoeder anders niet goed genoeg oplost? Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

    Hoor het graag! :)
     
  2. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Je kan gewoon koud water opwarmen in de magnetron of warm water uit de kraan gebruiken voor alle flesvoeding.
     
  3. Joycelyn

    Joycelyn Bekend lid

    27 feb 2015
    602
    1
    16
    NULL
    NULL
    Waterkoker is snel en efficiënt. Géén warm water uit de kraan gebruiken; bij een hoge temperatuur maar niet gekookt kunnen bacteriën ontstaan. Magnetron kan ook als je de straling niet erg vindt.
     
  4. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Dat warm water uit de kraan niet mag is achterhaald volgens de kinderartsen die ik gehad heb.
     
  5. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
    Dat is ook wat ik heb gehoord. Bereidingswijze maakt inderdaad niet veel uit. Wat voor jou het handigst is!
     
  6. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.641
    5.667
    113
    Vanaf het begin doen wij het water al in de magnetron. Ook ah standaard.
     
  7. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Alle watermaatschappijen adviseren nochtans om het niet te Doen.
     
  8. Moi1985

    Moi1985 Actief lid

    2 jul 2014
    414
    27
    28
    Dank voor jullie reacties! Fijn dat het toch gewoon warm gemaakt kan worden in de magnetron, scheelt weer tijd;)
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Het wereldwijde advies is om kunstvoedingspoeder te bereiden met water dat net van de kook is, van ongeveer 70 graden.
    Het poeder bevat namelijk soms sporen van ziekmakende bacteriën waar in het verleden baby's aan overleden zijn (o.a. E. Sakazakii en Salmonella).
    In water op flesdrinktemperatuur worden die bacteriën geactiveerd en als de fles niet meteen na het maken gedronken wordt groeien ze zo hard dat je kind ziek jan worden.
    Met water van 70 graden maak je die bacteriën onschadelijk.
    Daarom is de aanbevolen manier:
    Water koken
    Poeder oplossen in water dat van de kook is
    Fles niet schudden, maar rollen of met schone vork roeren
    Fles tot goede temperatuur laten afkoelen
    Dat is de methode die Unicef aanraadt.
    Wat ook mag:
    Poeder oplossen in helft van het water dat net van de kook is. Dan andere helft van het water er koud bij. Fles is dan ongeveer op drinktemperatuur.
     
  10. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Opwarmen in magnetron is minder nauwkeurig.
     
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.270
    25.739
    113
    Water gewoon in de magnetron werkt prima.
    Wij hadden eerst kruidvat 1 en moest altijd stevig geroerd worden anders klontjes. De AH voeding lost veel makkelijker op. Ik wals de fles een beetje en het poeder is al opgelost.
     
  12. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Dat is een kwestie van een paar keer oefenen.
     
  13. Juneau

    Juneau Bekend lid

    18 jan 2016
    608
    0
    16
    Opwarmen in magnetron mag ook inderdaad.
     
  14. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.495
    2.948
    113
    In de magnetron kan ook wel. Ik had dan een thermometer die ik alleen gebruikte om de temperatuur van het fleswater te controleren.
    En onderweg nam ik een thermoskan met gekookt water en een flesje koud water mee die ik dan mengde.
     
  15. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Klaarmaken met gekookt water is (in mijn ogen) het beste.
    Maar met water uit de magnetron of zelfs warm kraanwater lost het ook gewoon op.
    Hier vanaf 6 maanden AH melk gebruikt en soms bij nood ook wel eens klaar gemaakt met handwarm water, ging prima. Moet zeggen dat ik toen hij ouder werd ook niet zo moeilijk meer deed als er even geen gekookt water voor handen was.
    Hier eigenlijk nooit klontjes in de melk gehad.
     

Deel Deze Pagina