En heb je wel eens een potje geprobeerd? Die van 6+ of 8+? Die zijn fijner gemalen. Mijn zoon eet gelukkig nu super goed en alles, maar hij heeft ook eem fase gehad dat hij niets wat ik vers kookte wilde eten. Toen at hij wel die potjes namelijk. Sterkte, kan me voorstellen dat dit je vreselijk frustreerd.
Aiden is 5, bijna 6 en eet nog steeds geen avondeten. Al vanaf baby zijnde moet hij niks hebben van aardappels, rijst, pasta en groente. Inmiddels hebben wij na echt van alles geprobeerd te hebben (zelfs mee laten helpen met koken, maar dat helpt ook geen ruk) begeleiding/hulp ingeschakeld. Mede in verband met zijn hooggevoeligheid.Wij vermoeden dat een en ander met elkaar samen hangt. Hij wordt binnenkort ook onderzocht door een logopedist. Van proeven raakt Aiden al totaal overstuur, dus er is iets aan de hand. Maar wat.... Hoop zo dat hij ook lekker mee gaat eten.....Net als Finley en ons. Hier geen tips helaas.
Hier geen tips we hebben hetzelfde. Alleen eet ze gelukkig wel weer avondeten en proeft ze ook weer heel veel nieuwe dingen. Alleen overdag eet ze nog steeds heel erg slecht. 1 stuk fruit en 1 halve boterham of 1 klein bordje pap en tussen de middag eet ze 1 of 2 pannekoeken.
Misschien ben ik heel skeptisch, maar ik betwijfel echt of je dmv bioresonantie alles op kunt sporen... Als ze echt helemaal niets wil proeven qua avondeten, dan zou ik toch ook medisch alles uit willen sluiten (dus dmv bloedonderzoek). En daarnaast misschien dus via een dietist verder kijken of via een logopedist, want het kan ook in mondgevoeligheid zitten. Mijn kinderen aten met 3 jaar trouwens ook weinig/niets, maar ik maakte me er verder niet enorm veel zorgen over, omdat ze wel graag koekjes ed aten. En de jongste eet nu (bijna 5) nog steeds niet geweldig, maar ze houdt wel van snoepjes en chips ed, dus om haar maak ik me nu ook nog geen zorgen (al is het wel een sprietje, maar niet iedereen is nu eenmaal even groot en zwaar natuurlijk).
Dat klinkt op zich best aardig, vind ik. Dl eet nog een snackje smiddags maar verder ontloopt het elkaar niet veel.
OT: je kan ook nog proberen de eetlust op te wekken. veel naar buiten, actief zijn. En bouillon wekt eetlust op.
Herkenning! Jongste eet ook bijna niks. Behalve dan als er friet, pannenkoek of poffertjes op tafel staan. Of kroepoek. Als wij bami eten dan eet hij kroepoek. Bij elk ander gerecht eet hij niks. Ik lees dus even mee. De enige tip die ik toe kan voegen is. Maak je er niet te druk over. Laathet geen machtsstrijd worden. Die verlies je en het kost vreselijk veel energie. Wat wij doen is zelf met smaak eten. En de enige voorwaarde voor de kinderen is dat ze aan tafel moeten blijven. Ik blijf aanbieden. Ze mogen alles proeven wat op tafel staat. Doen ze meestal niet. Ze krijgen beide vitaminepillen om tekort te voorkomen. En voor mijn gemoedsrust. Ik merk aan de oudste (8) dat hij langzaam wat meer lust en wil proeven.
heftig is het hè. .... Ik maak me er meestal ook niet zo druk om maar soms dan weet ik Jet echt niet meer hoor. ...
De meeste kinderen zorgen er wel voor dat ze niet uithongeren. Gaat ze trouwens naar het KDV/de psz? En wat eet ze daar?
Ben je al eens bij een kinderarts of diëtiste geweest? Mijn 5 jarige eet ook slecht en heeft daarom ondergewicht. Vanaf zijn 4 zijn wij door het cb doorverwezen naar de ka. Daar lopen we nu al ruim anderhalf jaar. Hij heeft nu meerdere bloedonderzoeken gehad en urine en ontlasting om te kijken of hij ergens allergisch voor is en of hij alle belangrijke voedingsstoffen heeft. Ik maak me totaal geen zorgen, omdat hij vrolijk is en genoeg energie heeft. Wel vind ik het fijn te weten dat hij verder geen allergieeen heeft of voedingsstoffen / vitamines te weinig inneemt. We lopen ook sinds die tijd bij de diëtiste. Daar kreeg ik als tip om alles sowieso te laten proeven. Proeven is niet perse iets doorslikken, ze proeven ook al om ergens aan te likken. Er is me ook gezegd dat vanaf 6 jaar de meeste kinderen beter gaan eten en eten dan minder een issue is
Onze jongste (bijna 3) weigert ook brood en avondeten. In plaats van brood geven we hem 's morgens en tussen de middag een flink bord pap. Sinds kort eet hij regelmatig een zoet melkbroodje of een croissantje. Maar daar blijft het ook bij. Hij at als baby altijd heel graag de olvarit potjes. Toen hij wat ouder werd, lieten we hem eerst met de pot mee eten en gaven hem (afhankelijk wat hij gegeten had) nog een potje daarna. Misschien zijn we daar ook te lang mee doorgegaan. Toen ze de Olvarit potjes veranderd hebben (hij was toen net 2 geworden), moest hij er niets meer van hebben. Ik dacht nog, misschien is dat gunstig, zodat hij nu wel echt alleen met de pot mee moet eten. Maar helaas... Meneer vertikt het gewoon mee te eten. Het gekke is wel dat hij graag mee helpt de tafel dekken en als eerste aan tafel wil. Maar het enige wat hij eet is droge penne (zonder saus), noodles, verse worst, knakworstjes, gebakken aardappeltjes. Soms kook ik gewoon een handje vol penne zodat hij in ieder geval toch nog wat eet. Van groente moet hij niets hebben en van vlees ook niet. Het is dus heel eenzijdig wat hij eet. Fruit eet hij redelijk (maar dan ook alleen appel, peer of banaan), dus probeer op die manier dan maar de vitamines binnen te krijgen. We hebben ook van alles geprobeerd, boos worden, onder dwang een hapje naar binnen duwen (in de hoop dat hij zou proeven dat het echt lekker is) en er helemaal geen aandacht aan besteden. Maar inwendig voelt het heel vervelend als je kind weigert te eten en voor je gevoel te weinig binnen krijgt. Overigens is ons zoontje ook qua gewicht netjes gemiddeld, dus hij lijkt er niet onder te lijden.
Ik doe zelf met mijn zoontje (een vrij goede eter) een cursus Peuterkoks. Wij doen het omdat ik het leuk vind en mijn zoontje ook, maar sommige ouders kiezen hier ook voor omdat hun kind slecht eet. Ze mogen én zelf koken, én ze zien ook andere kinderen en hun ouders eten van wat er gekookt is. En gaat je kind naar een KDV? Mijn ervaring is dat anderen ziet eten, aanstekelijk werkt. Wat een probleem kan worden bij geen avondeten, is dat kinderen rond die tijd dan helemaal geen hongergevoel meer hebben. Misschien beginnen om rond die tijd een boterham te geven? En als er dan weer honger komt rond die tijd, aanvullen met wat anders? De groei lijkt mij wel in orde trouwens.
Poeh lastig hoor. Hier met vlagen wel en niet eten. Merk dat tussen de middag warm eten beter gaat (meer energie om nieuwe dingen te proberen) en wat ook nog wel eens werkt, samen met onze handen van 1 bord eten. Lekker kliederen en smakken en gek doen en waarempel, er ging naast de pasta ook saus (ja hoor ook met de handen), stukjes vlees en groentes in. We zaten helemaal onder, maar hadden wel plezier. Samen spaghetti sliertjes naar binnen slurpen of als Lady en de Vagebond opeten, prachtig vond ie dat. Oh en misschien nog iets heel geks, misschien een keer een tent bouwen, alle knuffels erin zetten en met z'n "allen" gaan picknicken?
Schiet mij nog te binnen dat de begeleidster van Peuterkoks ook vertelde dat met de handen eten heel goed is op deze leeftijd, omdat ze een extra zintuig erbij gebruiken. Eerst voelen en dan proeven geeft vertrouwen.