Hoe maken jullie schnitzel?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nescio, 13 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Oke, misschien ben ik echt achterlijk, maar ik bak dus nooit een goede schnitzel. Oftewel gaat het te hard en is de korst lekker bruin maar binnen niet goed gaar, ofwel laat ik het wat sudderen en is de krokante korst helemaal verdwenen... ik ben ook nooit zeker hoe lang ik het moet bakken want het vlees erin is wel voorgegaard. Ik wil dat het echt echt goed doorbakken is, heb daar een beetje een ding mee.

    Geen schnitzel eten, zou je zeggen, maar toevallig heb ik er heel erg trek in :D
     
  2. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ik paneer de schnitzels zelf behalve de zigeunerschnitzel.
    Ik doe redelijk wat braadboter in de pan. Geen olie oid .
    Dan de schnitzels er in.
    Even aanbraden dan deksel erop en op laag vuur.
    Ongeveer 10 minuten laten sudderen , 5 minuten aan elke kant
    Dan weet ik zeker dat hij gaar is en dan weer naar hoog vuur voor de korst.
     
  3. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Dank je! Goede tip om het hoge vuur op het eind te doen!
     
  4. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Mij lukt het ook nooit 😂
     
  5. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    eerst een goed stuk vlees, ik gebruik kalfsvlees. Bij de slager plat laten slaan of zelf doen. eerst peper en zout en dan zelf paneren. Een flinke laag zonnebloemolie (ca. 2 cm) in een grote koekenpan. temp rond de 165 graden en bakken maar. ligt aan de dikte van de schnitzel maar ik doe ong 3.5 minuten per kant.
    Dan heb je een wienerschnitzel. Oh en vergeet het partje citroen niet :D
    T is ff een werkje maar wel lekker :)
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.284
    25.752
    113
    Ik maak meestal kipschnitzels.

    Ik sla ze plat genoeg. Dan door bloem, dan ei, en dan panko. Panko is Japanse paneermeel en is wat grover en krokanter dan gewone paneermeel.
    Ik bak het aan in boter en zet het 'vuur' (inductie) daarna half hoog. Tijd verschilt per stukje kipfilet en dus de grootte of dikte. Maar paar minuutjes per kant, als het iets te hard gaat regelmatig draaien en vuur iets lager.
     
  7. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Bedankt voor de tips/recepten! Het zijn hier kipschnitzels geworden. Of het gelukt is zal ik vanavond weten :D dan post ik het hier
     
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Stap in de auto, rij de grens over bij Duitsland, stop bij een wegrestaurant en gij besteld een schnitzel 😋 Wij Hollanders kunnen er niks van vergeleken met hun. Heb dus ook nog nooit een poging gedaan 😁
     
  9. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    Heb laatst in Dusseldorf inderdaad schnitzel gegeten, maar voor 'gewoon' is Duitsland echt te ver rijden. Nu verwacht ik niet dat ik dat ook kan, hoor. Maar een beetje fatsoenlijke kipschnitzel zal hopelijk wel lukken vanavond.
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Hier maakt mijn man ze altijd samen met mijn dochter die het erg leuk vind om te maken.....
    Idd eerst zo plat mogelijk maken, dan zout en peper, door het ei en dan broodkruim. Veel lekkerder als paneermeel. Alleen meer werk want je moet oud brood hebben en dit zonder korst malen in de keukenmachine.
    We hebben dit van Jamie Oliver boek en sinds die altijd schnitzels op deze manier en nooit meer kant en klaar gepaneerd uit de winkel. Dit is zoveel lekkerder!!!
     
  11. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    De truc is paneren met alleen eiwit, dan worden ze minder donker en bakken in olie. Eventueel in de oven nagaren als de buitenkant al goed gebruind is.
     
  12. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Goede varkensschnitzel van de slager, kruiden, door ei en paneermeel en daarna nog een keer door de ei en paneermeel. Bakken in een ruime hoeveelheid boter, eerst hoog vuur en dan beide kanten bakken tot ze bruin zijn. Daarna nog een minuut of 5 op wat lager vuur.
     
  13. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.267
    416
    83
    Ik doe t net zo. Gooi alleen nog scheut slagroom bij het ei. Gebruik vaak hamlappen als vlees.
     
  14. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    ipv paneermeel gebruik ik ook wel eens paprikachips of nacho's....heerlijk
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.284
    25.752
    113
    Oeh dit tip neem ik ook mee :D klinkt heerlijk!
     
  16. minniemouse25

    minniemouse25 VIP lid

    31 okt 2009
    5.712
    68
    48
    Vrouw
    disneyworld
    Ik mix een eitje met een cupje koffiemelk, peper en zout. Dan de schnitzel door het ei mengsel en dan door de paneermeel. Dan croma of andere bakboter in de koekenpan en dan de schnitzels erin. Zo lukken die van mij altijd!
     

Deel Deze Pagina