Ik sta voor de klas en heb mijn mobiel altijd bij me, in mijn broekzak op stil (trillen). Heeft niemand last van.
Ik mag me mobiel niet bij me hebben op de werkvloer. Ook niet op trillen in me broekzak. Hier heeft elke oppas dus het nummer van de zaak zodat ze me altijd kunnen bereiken.
ik mocht op mijn werk eigenlijk ook mijn telefoon niet in mijn broekzak hebben. er waren collegas die lekker onder werktijd aan het appen en fb waren dus de telefoon moest je maar in je kluisje leggen. nou dikke doei! ik had hem altijd in mijn broekzak zitten op trilstand. als er wat met de kinderen aan de hand zou zijn wilde ik bereikbaar zijn.
Je zal hoe dan ook bereikbaar moeten zijn ook voor je werkgever. Ben je werkzaam in een "huis" met patiënten/cliënten kan je het nummer doorgeven van dat huis en kunnen zij je oproepen bij calamiteiten. Ben je op verschillende adressen werkzaam kom je niet onder een telefoon uit. Niet bereikbaar is geen optie, dat kunnen ze niet eisen toch? Ik ben voor een vriendje van mijn oudste ook opgenomen in de calamiteiten lijst. Ben tbm dus mochten zijn ouders niet direkt kunnen reageren ben ik opvang. Is dat wel een mogelijkheid?
Ik ben zelf juf en onze oudste zit bij mij op school. Voor zijn juf ben ik dus prima bereikbaar. De gastouder van mijn jongste kan naar school bellen, de school is altijd bereikbaar. Andersom heb ik natuurlijk ook wel eens te maken met situaties waaronder ouders moeten bereiken. Het is fijn als er meerder nummer bekend zijn. Thuisnummer, 06-nummer, werknummer. Bij voorkeur nummers die nog kloppen. Het gebeurt echt regelmatig dat ik ouders nodig heb en het nummer afgesloten is. Vaak geven ouders ook een extra nummer op. Ik begrijp dat je geen grootouders in de buurt hebt die de zorg eventueel over kunnen nemen. Wij hebben ook ouders die dan het nummer van de ouders van ene klasgenootje opgeven. Mocht een kind dan ziek worden, is er in ieder geval een bekend persoon / vertrouwde plek waar ze naar toe kunnen. Vooral als je kind toevallig bevriend is met een kindje waarvan een ouder net op andere dagen werkt, is dat natuurlijk handig. Je kind wordt hoe dan ook nooit aan haar lot overgelaten. Ik heb zelf wel eens met een kind bij de huisarts gezeten. Andere collega zelfs eens mee na het ziekenhuis. Het is verre van ideaal, je gunt een kind op zo'n moment gewoon dat de eigen vader of moeder erbij is. Maar soms is het niet zo en dan doen we het er maar mee. Onder het motto "Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan."
toen ik nog buitenshuis werkte had de opvang mn werknummer en het nummer van mijn man. nu vraag ik aan de ouders hun mobiele nummer en hun werk nummer, eventueel ook een ander noodnummer.
School heeft hier het nummer van mijn werk. En ook dat van opa en oma. Ik heb mijn telefoon wel bij me en aan staan, maar meestal zonder geluid. Ze bellen mij dus meestal gewoon op de vaste lijn op kantoor.
Ik werk ook in de zorg en officieel mogen wij hem ook niet op zak hebben. Heb met mijn teamleider overlegd om hem wel op zak te mogen hebben ivm kinderen op school en man die op ruim 2 uur treintijd bij ons vandaan werkt dat ik hem dus wel op zak heb. Was geen probleem, teamleider snapt ook dat ik dan bereikbaar moet zijn voor school.
Ik heb hem tijdens spreekuur naast me op bureau liggen. Stel ik word gebeld dan kijk ik even, belangrijke dingen neem ik op, anders duw ik weg. Daarnaast heeft school praktijknummer maar dat is niet altijd bereikbaar. Bij ons is het geen probleem.
Bij ons op school moeten we ieder jaar lijst met telefoonnummers doorgeven maar ook de huisarts + telnr, allergieën etc.
Bij ons ook. En dan nog maken we het regelmatig mee, dat mensen lopende het schooljaar een ander nummer krijgen en dat niet doorgeven.
Ik werk ook in de zorg ( gehandicaptenzorg ) en heb altijd mijn mobiel bij me. Ik wil bereikbaar zijn.