Een stoofschotel. Ik heb alleen het idee dat het stoofvlees niet zacht gaat geworden - baal momentje -
Hoe lang staat het dan al te pruttelen? Anders een klein scheutje azijn, beetje kokend water (uit waterkoker bijvoorbeeld), rode wijn of donker bier/bokbier erbij doen. Hier eten we erwtensoep met brood.
Rond twee uur heb ik het opgezet. ( ik mag geen alcohol dus dat kan er helaas niet door, vooral geen bier.) Ik heb er een scheutje azijn door gedaan. Maar ik weet niet hoeveel er precies door moet. Ik wilde het tot ongeveer half 6 laten sudderen. Ik heb net een stukje vlees geproefd het is al wel iets zachter.
Voor de volgende keer....ik laat het sowieso langer staan. Van 9.00-16.00 ofzo. En als je water toevoegd...altijd water dat net van de kook is. Nooit koud water, want dan wordt het vlees nooit zacht.
Wij eten vanavond bloemkool, gebakken reuze-kriel en gehaktballen gemaakt van ons lievelings recept (Librije gehaktballen met mosterd).