Uit nieuwsgierigheid ... Stel: je zit bij rapportbespreking van je kind op een maandagavond en op het einde heeft juf nog een mededeling. De klas waarin je kind zit wordt opgeheven, alle kinderen worden verdeeld over de andere klassen. Dit heeft te maken met Passend Onderwijs. De klas waarin je kind komt te zitten zal dus groter zijn dan het was en er zullen 2 nieuwe juffen zijn. Ze gaan het woensdag aan de kinderen vertellen en dan zal je kind vrijdag officieel in zijn nieuwe klas gaan meedraaien. Fijne avond! De juf moet door met volgende oudergesprek. Wat zou je hiervan denken en wat zou je doen?
Ik zou nogal overrompeld zijn. School heeft zo'n beslissing niet van de een op de andere dag gemaakt, sommige dingen kunnen gewoon niet anders, maar vertel ouders wel eeen ruimere tijd van tevoren dat dit eventueel gaat gebeuren. Dit is erg kort van tevoren en raar om even te melden aan het einde van een rapportgesprek. Communicatie is blijkbaar niet een sterk punt van school. Zo ga je je afvragen voor wat voor verrassingen je nog meer komt te staan bij deze school. Dat er dingen soms moeten veranderen, het zij zo, maar communiceer dit dan goed.
Ik zou het een beetje kort dag vinden. Maar verder weinig aan te doen, dus moeten het er maar mee doen. Hier ook aan de orde gehad, maar dan werd het bekend vlak voor de zomervakantie en niet de klas van mijn dochter werd opgesplitst, maar een andere klas en er kwamen dus een stuk of 7 kinderen bij bij haar in de klas.
ik zou dan zeggen: en nu nog mijn kinds rapport gesprek: hoe doet hij op school? Wat een onzin zeg. zoiets meld je toch per email+ een info avond met de ouders van betrokken kinderen. niet bij 10mn gesprek.
beetje kortdag mogen jullie niet beslissen met welke kindjes naar de nieuwe klas hoe groot is de klas nu en hoe groot wordt de klas waarom halverwege het jaar en nu pas melden bij ouders
Ik zou waarschijnlijk eerst met een mond vol tanden staan. Verder vind ik het te kort dag. Waarom halverwege het schooljaar? Waarom nu pas vertellen?
Wat naar voor je zoon. Wij hebben iets vergelijkbaars 2 maal meegemaakt op het kdc. Dan kwam er aan het eind van de week een briefje mee naar huis dat zoonlief maandag op een nieuwe groep zou beginnen, omdat met de nieuwe groepsindeling de kinderen dan beter bij elkaar zouden 'passen'. Mijn ervaring is dat je daar helaas als ouder helemaal niets tegen kunt beginnen, maar ook dat je als ouder zeer alert moet zijn op de overdracht. Dus zou ik met mijn ervaring van nu, een meeting afdwingen tussen jullie als ouders, zijn oude juf en zijn nieuwe juf(fen) om te zorgen voor de juiste kennisoverdracht en een zo soepel mogelijke overgang naar de nieuwe groep.
Ik zou daar ook liever een week of 2 over nadenken, maar voor dl zou ik dat inslikken en heel flexibel doen. Dus ik zou positief (zij het verbaasd) reageren.
Op dat moment zou ik met mn mond vol tanden staan. De volgende dag zou ik een gesprek met de juf aanvragen en met de directeur erbij om uit te leggen dat je dat niet zo kort dag kunt bepalen en uitvoeren
Wat een rare gang van zaken! Ik zou denk ik op dat moment te verbaasd zijn, maar ik zou er dan later zeker op terug komen. Is dat bij je zoon? Lijkt me bij "gewone" kinderen al niet fijn, maar bij kinderen met extra zorgen lijkt me dat helemaal niet fijn. Ik vind het heel vreemd!
Tja dan heb ik ook een mond vol tanden denk ik... Maar ik zou zelf ook verwachten dat je uitgenodigd wordt voor een info ouderavond, waar je je vragen kan stellen. En daar zou ik dan wel naar zou vragen. Want zulke 'reorganisaties' horen toch tijdig voorgelegd te worden aan ouders. Je kan tegen zo'n beslissing vaak niet zo veel doen, maar je moet op zijn minst een gedegen uitleg krijgen van directie en de gelegenheid hebben om vragen te stellen. Overigens misschien een idee om de medezeggenschapsraad een mail te sturen met vragen over het hoe en waarom. Je mag wel verwachten dat een medezeggenschapsraad op de hoogte is en zeker vragen waarom dit niet op een andere manier aan ouders gecommuniceerd is. Of meerdere ouders verzamelen en bij de directie naar binnenstappen. Ik wordt van dit soort dingen altijd een beetje recalcitrant en denk dan dat als ze jou overrompelen, waarom niet met gelijke munt terug betalen en op die manier antwoorden halen.
ik zou denk eerst te verbaasd zijn om te reageren maar later wel gaan nadenken -waarom zo kort van te voren -passend onderwijs door nòg grotere klassen te maken? -waarom 2 nieuwe juffen? klassen zijn nu toch ook bemand? wat gaan die doen dan -waarom op vrijdag starten in nieuwe klassen? *kijkt op de kalender* erg vroeg voor 1april grap
Dit. De klas van onze dochter word opgesplitst. Ze zit in een combi klas van 0-1-2. Halverwege maart zouden er 37 kinderen zijn op 1 leerkracht en een stagiaire. Een maand later 42. Te groot dus. Er is een aanvraag bij de overkoepelende organisatie gedaan en toegekend. Na de vakantie zit groep 2 apart met een nieuwe juf. Hiervan kregen we een week of 2 geleden een informatiebrief over. Voor vragen konden we ons melden bij de leerkracht of directeur. Die zijn er beide heel geduldig op in gegaan. Wel jammer voor onze dochter, veel van haar vriendinnetjes zitten in groep 1. Maar wel begrijpelijk. Het was niet meer te doen om alle kinderen de juiste aandacht te geven. Ik zou dus geen genoegen nemen met een korte mededeling op het rapportgesprek. Dat gesprek is er om de voortgang van je kind te bespreken.
Ik vind dit echt een vreemde en slechte gang van zaken en zou absoluut dezelfde avond of de andere dag bij de directeur zitten.
Dit gaat om autistische kinderen?! ik zou ook verbijsterd zijn. En mij veel zorgen maken hoe dit beter is in het kader van passend onderwijs?? Ik ben heel benieuwd hoe ze dit verder aan gaan pakken.