boekweitpannekoeken

Discussie in 'De lounge' gestart door cactusje, 8 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    ik heb vanmorgen boekweitpannekoeken gemaakt voor het ontbijt.
    met een receptje waar het een best dik beslag van wordt.
    maar smorgens neemt het dus best veel tijd in beslag.
    kan ik het beslag ook de avond van tevoren maken?
     
  2. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Hoe maak je het? Hoe ik het altijd maak is het echt nauwelijks werk. Ik zou het niet een dag van te voren maken als ik eerlijk ben.

    Ik doe altijd: een ei, boekweitmeel, water en wat zout, alles gewoon op gevoel. Dan wat olie in de pan en pannenkoekjes bakken. Ook heerlijk als "pizzabodem" met mager beleg!
     
  3. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    1 op 1 met meel en rijstmelk..
    Ei, ahornsiroop, vanillesuiker.
    Beetje fruit er bovenop na het bakken
    Op zich is het natuurlijk niet zo heel veel werk maar nu zit dochter pas aan het ontbijt wanneer ze het eerder allang op had
     
  4. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ja ik snap het. Jouw variant is wel wat bewerkelijker. Je zou het kunnen proberen een nachtje in de koelkast? Wellicht werkt het erg goed. Wel heel leuk dat je dit maakt voor haar!
     
  5. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    De oudste vond het heerlijk.
    De jongste was er niet erg van dus kreeg maar een boterham.
    Ik denk dat ik het volgende beslag ook maar op gevoel ga doen want ze waren ook wel erg massief zeg maar.
    Denk dat de jongste het daarom niks vond
     
  6. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ik denk dat experimenteren geen kwaad kan. Je kan er misschien ook een banaan fijngeprakt doorheen doen. Of juist hartige variant met wat geraspte kaas en italiaanse kruiden?
     
  7. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Misschien ook een beetje bakpoeder, dan worden ze een stuk luchtiger waarschijnlijk. Ik maak weleens bananen"pannekoekjes" (zonder meel, dus eigenlijk geen pannekoek) met 1 banaan, 2 eieren en een tl bakpoeder.
     
  8. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ja ik ga zeker een beetje experimenteren.
    Ik hou het voor nu dan wel gewoon een normaal beslagje want ik vond het al heel wat dat dochter de topping van aardbeien op at en niet om poedersuiker vroeg..
    Ook nog eens gek dat ik vanillesuiker heb gekocht terwijl ik gewoon extract in de kast heb staan.. 😅
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    wij doen 500 gram boekweitmeel op 1,5 liter melk en dan wat honing nog in het beslag. Met bakken amper nog boter in de pan.
    Hier eten we het als avondeten. Kinderen vinden het lekkerder dan gewoon. Ik vind ze wel ok.

    Maar ik vind ze sneller taaiig/droog worden dan pannenkoeken van gewoon bloem, wat we voorheen deden. Dus koud, of bewaren vind ik minder lekker met boekweit pannenkoeken.
     
  10. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Je kan het wel van tevoren maken, maar ik zou geen hele dag doen. Dus in de avond en dan in de koelkast bewaren. Het beslag kan wat gaan scheiden, maar dat roer je snel weer om.
     
  11. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Ik maak ook weleens kikkererwtenpannenkoekjes. Ook water, zout eieren en dan kikkererwtenmeel. Ik doe er dan vaak oregano of italiaanse kruiden door. Heel erg lekker met bv wat pesto en mozzarello etc
     
  12. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.150
    3.026
    113
    Nederland
    Dat klinkt lekker zeg. Heb je voor mij verhoudingen met hoe je het maakt? En kikkererwtenmeel haal je bij een bioscoop winkel denk ik?
     
  13. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    :d :d :d
     
  14. Bambi93

    Bambi93 Fanatiek lid

    4 apr 2013
    1.173
    0
    36
    Ik vind boekweitdeeg net beter als het een tijd in de frigo gestaan heeft. Zo deed overgrootvader het ook voor ons vroeger :D
     
  15. brownielover

    brownielover VIP lid

    9 mrt 2009
    8.150
    3.026
    113
    Nederland
    Hahaha ik zie het nu pas. Stomme autocrrect :p
     
  16. suzies

    suzies Bekend lid

    8 jun 2015
    545
    148
    43
    Je kan prima al deze beslagjes van te voren maken. In de koelkast zeker 3 dagen houdbaar. Als je het beslag in een lege pot doet, kun je heel makkelijk even schudden voor gebruik en klaar.
     
  17. Yanna

    Yanna Actief lid

    7 aug 2013
    295
    6
    18
    Ik dacht dat het juist wel goed was om het beslag van boekweit wat langer te laten staan. Dit i.v.m. het fermenteren, wat dan zo gezond is voor je darmen. Als je dan een ei nog moet toevoegen kan je dat volgens mij vlak voor het bakken doen. Ik heb het alleen nog nooit zelf gemaakt, weet alleen vanuit mijn omgeving dat dit zo kan. Je zou het eens kunnen googelen. Eten fermenteren is namelijk best gezond.
     
  18. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ik heb nu uit de losse hand een beslag gemaakt.
    Wat baking soda toegevoegd en vanille extract ipv suiker.
    Volgens mijn dochter is het nu veel lekkerder!
    En doordat ik nu alles bij elkaar gegooid heb ipv eerst wegen en meten was het beslag natuurlijk ook veel sneller klaar.
    Nu hopen dat de jongste het straks wel wil eten omdat ik juist voor haar wat anders ben gaan zoeken
     
  19. Lanalanalana

    Lanalanalana Fanatiek lid

    21 okt 2016
    1.220
    4
    38
    NULL
    NULL
    Hoi, ik doe het altijd op gevoel. Sowieso een ei (of twee dus als ik er meer maak), dan een scheut meel erbij en wat water. En natuurlijk zout en evt kruiden.
     

Deel Deze Pagina