Hello ladies, Ik heb vandeweek geprobeerd om zelf mueslirepen te maken. Het plakte wel aan elkaar maar echt hard was het niet. Nu is keihard niet echt een voorwaarde, maar voor de bio honing die ik gebruikte zou ik graag een alternatief hebben. Het hoeft niet perse zoet te zijn, maar minder koolhydraten is wel wenselijk, om te plakken. Weet iemand iets met minder koolhydraten wat wel goed plakt?
Welk recept heb je nu gebruikt dan? Ik maak vaak lijnzaadcrackers met (uiteraard )gebroken lijnzaad, pompoenpit en zonnebloempit. Daar doe ik alleen water bij en laat het even staan. Het is dan net een bonk lijm. dan gaat het als een plak de oven in en het komt er én hard uit én het blijft mooi aan elkaar zitten. Nu is dat anders dan de mueslirepen die jij wil maken, maar met een recept kan ik wat meer zien zeg maar
Ik gebruik zelf dit recept: Home Joys: Make It Yourself - Granola Bars Absoluut niet koolhydraatarm, wellicht wat gezonder dan die van de winkel. Koolhydraatarme mueslirepen lijkt mij überhaupt moeilijk aangezien muesli voornamelijk uit graan bestaat. Maar misschien zou je het minder zoet kunnen maken (dus minder gedroogde vruchten e.d erin) en een deel van de havermout kunnen vervangen door extra zaden, pitten, noten of kokosrasp.
Oeh die heb ik ook eens gemaakt. Erg lekker inderdaad! Met gewone lijnzaad kan het trouwens ook al moet die wel wat langer wellen.
Lekker he? Vooral met een plakje geitenkaas of brie. Maar ook met appelstroop trouwens Ze zijn op hier, dus ik ga eerdaags weer nieuwe maken.
Ik heb geen specifiek recept gebruikt maar gewoon rogge, havermout, chia zaad en lijnzaad bij elkaar gegooid Met genoeg honing plakt dat prima. Maar ik wil dus graag voor de "lijm" iets koolhydraatarmers dan suiker of honing. Maar ik sta open voor alles eigenlijk. Reden om rogge te gebruiken is dat het heel langzaam verteert en dat is voor mij belangrijk .
Ik zou dan eens in wat water geweld lijnzaad proberen, of zoals in het recept waar ik naar linkte pindakaas.
Ik gebruik eiwitten. Dus eieren splitsen en alleen het eiwit gebruiken. En ik doe er inderdaad ook wel kokos doorheen om het zoeter te maken.
Pindakaas Doe je die eiwitten dan wel verhitten? Ik ga vanavond ermee aan de slag iig! Ook met het geplaatste recept Meer info is welkom
Stukjes dadel er door is ook supermakkelijk. Hier wel dadelballetjes gemaakt. Healthy snack: 3x yummy dadelballetjes - Zoetrecepten
Ja, ik bak het in de oven. Ik heb een mengsel met havermout, eiwitten, honing en alle andere dingen waar ik zin in heb. Ik doe dat in een bakvorm en bak het alsof het een soort plaattaart is. Als het een beetje afgekoeld is, snij ik het in repen. Bak jij jouw muslirepen niet dan? Wist niet dat je ook muslirepen kon maken zonder te bakken?!