Mazelenuitbraak in Roemenië eist leven 17 kinderen

Discussion in 'Films, televisie en nieuws' started by Bobar, Mar 23, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lies276

    lies276 Niet meer actief

    Mijn, maar deels gevaccineerde zoon, overweegt om geneeskunde of biomedische wetenschappen in Amsterdam te gaan studeren.
    Hij heeft geinformeerd of hij zich dan volledig zou moeten laten vaccineren en dat is niet het geval.
    En dat terwijl hij dan toch direct patientencontact heeft.
     
  2. Pera

    Pera Actief lid

    Dec 4, 2015
    351
    27
    28
    NULL
    NULL
    Helemaal mee eens!
     
  3. merah

    merah VIP lid

    Jun 8, 2009
    13,466
    4,919
    113
    Female
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Pera, het gaat niet om de mening, maar om de manier waarop die wordt gegeven.

    Hier worden zwangeren een extra kinkhoestvaccinatie aangeboden.
     
  4. bababoe

    bababoe Fanatiek lid

    Mar 11, 2011
    1,803
    781
    113
    Toch wordt er als je in dienst treedt van een ziekenhuis, en direct patientencontact krijgt, gekeken of je voldoende antistoffen hebt tegen hepatitis B. Zo niet, dan moet je je wel degelijk laten vaccineren.
     
  5. appelschil

    Jan 26, 2017
    73
    0
    0
    NULL
    NULL
    Er zit een groot verschil in jezelf volledig vaccineren of een hepatitis B vaccinatie.

    Persoonlijk zou ik liever hebben dat een kinderarts up to date is met zijn kinkhoest boosters en mijn kind niet (ongemerkt) kan besmetten met pneumokokken en meningokokken of griep.

    Fijn dat artsen tegen hepb ingeënt worden maar dat lijkt mij een zeer klein risico dat een kinderarts een baby of kind zal besmetten met hepb of andersom.

    De kans dat de kinderarts een kind of baby met kinkhoest of pneumokkoken of meningokokken of griep zal besmetten acht ik vele malen groter.
     
  6. merah

    merah VIP lid

    Jun 8, 2009
    13,466
    4,919
    113
    Female
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Gevoelsmatig dus zeg maar...
    Mij lijkt die kans dan juist weer heel heel klein.
     
  7. cindya1

    cindya1 Actief lid

    Nov 19, 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
  8. cindya1

    cindya1 Actief lid

    Nov 19, 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
    Echt? Mij niet. Het lijkt me geen prettig idee dat de chirurg die tijdens een operatie in mij snijdt en in aanraking met mijn bloed komt, toevallig ook Hepatitis B onder de ledenen heeft.

    https://www.knmg.nl/web/file?uuid=76c8f2f8-f044-44e1-ad0c-856ed9d70cc9&owner=5c945405-d6ca-4deb-aa16-7af2088aa173&contentid=1956&elementid=1889445

    Maar goed, jij gelooft niet eens in de werking van vaccins en beweert dat bacterieen en virussen geen ziektes kunnen overbrengen, dus tsja ...
     
  9. appelschil

    Jan 26, 2017
    73
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zeg niet dat een arts zich niet tegen hepb moet vaccineren maar als ik zou moeten kiezen, dan lijkt het risico mij groter dat een kinderarts een kind of baby ongemerkt besmet met kinkhoest of meningokokken of griep of pneumokokken dan met hepatitis.

    De arts moet zelf al een bloedend wondje hebben en daarbij draagt hij of zij toch handschoenen en gaat niet met blote handen mijn kind opereren? Hoe groot is de kans dat er bloed op bloed contact is?

    De kans dat een kind of baby een hap lucht inademt wat besmet is met bacterien of virussen die de kinderarts net daarvoor heeft uitgeademd of gekucht of geniest lijkt mij veel groter.
     
  10. cindya1

    cindya1 Actief lid

    Nov 19, 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
    Een arts draagt ook een mondkapje tijdens een operatie. En wat met bloedtransfusies? Een patiënt die besmet bloed krijgt toegediend?

    In een ziekenhuis wordt veel met bloed gewerkt. Door te vragen aan artsen om een HepB vaccin te prikken voorkom je dit risico.

    Voor wat betreft het inhappen van lucht is dit wat anders. Ook bezoekers kunnen patiënten dan besmetten. Het gaat erom om de risico's zo klein mogelijk te maken. Het vragen aan artsen om dan minimaal volgens het RVP ingeënt te zijn draagt bij aan de doelstelling van een ziekenhuis: mensen genezen in plaats van juist ziektes op te laten lopen.

    Eigenlijk heel logisch toch?
     
  11. Juffie26

    Juffie26 VIP lid

    Oct 24, 2011
    10,011
    1,860
    113
  12. appelschil

    Jan 26, 2017
    73
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat houdt deze zin in "Het vragen aan artsen om dan minimaal volgens het RVP ingeënt te zijn draagt bij aan de doelstelling van een ziekenhuis"?

    Moeten artsen volgens het huidige rijksvaccinatie programma ingeënt zijn of volgens het rijksvaccinatie programma zoals dat was toen zij kind waren?

    En als je volgens het rvp bent ingeënt als kind of lange tijd geleden dan moet je alsnog boosters neem ik aan voor oa meningokokken, kinkhoest, polio?

    Een arts draagt inderdaad een mondkapje tijdens een operatie maar niet gedurende zijn hele werkdag. Een kinderarts draagt geen mondkapje als hij in gesprek is met patiëntjes of hun ouders. Ook dan kan een kinderarts jonge baby's of kinderen besmetten met pneumokokken of meningokokken of griep of kinkhoest.
     
  13. merah

    merah VIP lid

    Jun 8, 2009
    13,466
    4,919
    113
    Female
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Alles 'kan'! De vraag is hoe groot die kans is.
    De gezondheidsraad heeft hier dikke boekwerken over geschreven.
    Uit oa hun onderzoek blijkt dat hepatitis B wat betreft kans op contact, daadwerkelijke besmetting en de ernst van de gevolgen daarvan veel serieuzer genomen moet worden dan bv meningokokken. Dus je kunt speculeren tot je een ons weegt, maar het helpt je niets.

    Maar goed. Dit draadje ging over mazelen toch?
     
  14. appelschil

    Jan 26, 2017
    73
    0
    0
    NULL
    NULL

    Klopt, het draadje ging en gaat over mazelen.
    Dan moet je even de discussie een stukje terug lezen hoe het kwam dat we nu op dit onderwerp, artsen inenten, beland zijn.

    Zie hieronder:




    In Nederland is het nog geen standaard beleid om kinderartsen elke vijf jaar in te enten tegen kinkhoest. De gezondheidsraad is momenteel met het onderwerp "kinkhoest vaccinaite voor artsen" bezig en in andere landen worden artsen al ingeënt tegen kinkhoest.

    Dus momenteel is het net nieuw dat we artsen willen inenten tegen kinkhoest, dan denk ik, vormen artsen dan niet ook een groter risico voor hun patiënten als ze geen meningokokken of pneumokokken inenting gehad hebben?
     
  15. cindya1

    cindya1 Actief lid

    Nov 19, 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
    #76 cindya1, Mar 31, 2017
    Last edited: Mar 31, 2017
    Hepatitis wordt verspreid via het bloed. En waar wordt veel met bloed gewerkt? Met injectienaalden? Juist ja, in het ziekenhuis. Als medewerker van een ziekenhuis kom je vaak in contact met bloed en loop je dus een VERHOOGD risico om besmet te raken met hepatitis B. Daarom is het beleid in het ziekenhuis om medewerkers die in aanraking komen met bloed(producten), gevaccineerd te laten zijn met hepatitis B.

    Vaccinatie is dan in eerste instantie een bescherming voor de medewerker zelf. Daarnaast is het in belang van de patient om te voorkomen dat een patient tijdens een medische ingreep door een ziekenhuismedewerker besmet te worden met hepatitis B.

    Als ziekenhuis ben je verantwoordelijk om te zorgen voor een zo veilig mogelijke behandeling of verzorging van patienten die aan jou als ziekenhuis zijn toevertrouwd. Vaccinatie tegen hepatitis B draagt daar aan bij.

    Wat jij nu aan het doen bent is te beweren dat het invoeren van een booster voor kinkhoest zal leiden tot een reeks opeenvolgende en onvermijdelijke gebeurtenis dat straks artsen ook tegen pneumokokken en menignokokken ingeent moeten worden, en dus stel je de beoogde booster tegen kinkhoest ten vrage.

    Dit aangezien het feit dat jij niet in de werking van een vaccin gelooft.

    Voor jou is dus het invoeren van een booster tegen kinkhoest een slecht idee, omdat volgens jou de kans vergroot dat artsen straks ook ingeent zullen gaan worden tegen meningokokken en pneumokokken en misschien wel zelfs een verplichte vaccinatie voor artsen!

    Het invoeren van een booster voor kinkhoest en het invoeren van een vaccin tegen meningokokken of pneumokokken zijn twee compleet verschillende zaken en staan volkomen los van elkaar.
     
  16. appelschil

    Jan 26, 2017
    73
    0
    0
    NULL
    NULL

    Ik denk dat het met inzicht te maken heeft. Nu een booster kinkhoest voor artsen, straks komt het inzicht misschien ook wel dat artsen ongemerkt hun patiënten kunnen besmetten met pneumokokken of meningokokken als zij niet ingeënt zijn?

    Hartstikke goed idee juist, artsen inenten tegen kinkhoest. Je moet er toch niet aan Denken dat de kinderarts of verloskundige jouw pasgeboren baby of baby wat nog niet volledig tegen kinkhoest is ingeënt besmet in het ziekenhuis?

    Ik zou graag zien dat de overheid meer bekendheid geeft aan de booster voor volwassenen. Zoals de gezondheidsraad in belgie het advies gaf om iedere volwassen Belg opnieuw in te enten tegen kinkhoest.
     
  17. cindya1

    cindya1 Actief lid

    Nov 19, 2013
    309
    26
    28
    NULL
    Rand v/d bible belt
    Daar is geen enkel bewijs voor.
     
  18. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    Aug 19, 2015
    1,533
    382
    83
    Female
    SandraB is toch tegen vacineren? Appelschil is juist voor! Alleen niet onnodig vacineren dus eerst titeren. Waarom worden ze tot elkaar vergeleken?
     
  19. merah

    merah VIP lid

    Jun 8, 2009
    13,466
    4,919
    113
    Female
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    #80 merah, Mar 31, 2017
    Last edited: Mar 31, 2017
    Volgens mij is dit haar nieuwe tactiek: tot in het extreme pro-vaccineren zijn, om zo een reactie van het tegendeel te krijgen.
    En dan heeft ze toch wat ze wil.

    Daarbij is haar account speciaal aangemaakt om te reageren in vaccinatie-topics. Dat is ook helemaal haar tactiek.
    Kan het mis hebben, maar denk het niet...
     

Share This Page