Ik twijfel om de opleiding kindercoach te gaan doen. Werk nu al jaren in de kinderopvang en ben toe aan een stukje nieuwe uitdaging erbij. Zouden jullie dit wel of niet bezoeken en waarom wel of niet. Vraag me af of het wel zal gaan lopen omdat er naar mijn idee toch nog wel een drempel zit om als ouder zijnde hulp op dat vlak te vragen.
Het ligt er een beetje aan hoe je je wil laten financieren. Zijn de kosten voor ouders zelf dan is de drempel denk ik al een stuk hoger. Wil je dat dit voor ouders betaald dan zal je in gesprek moeten met de gemeente, zij zijn sinds 1-1-2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp binnen de gemeente. In dat geval zul je moeten kijken of zij een contract met je willen afsluiten maar wellicht hebben ze in jullie gemeente al een aantal gecontracteerde zorgaanbieders en willen ze dit niet doen, dan is alles voor niks geweest.
Ik zou er niet heengaan, als ik tegen problemen aanloop dan zou ik zelf liever naar iemand gaan die daarvoor heeft gestudeerd (een volledige master studie bedoel ik dan, geen 1 jarige cursus).
Lees toevallig net dit bericht van iemand die de opleiding nu doet : http://www.zwangerschapspagina.nl/schoolkinderen-pubers/653301-wie-heeft-tijd-om-even-helpen.html
Ik ga deze opleiding wel doen en daarna nog uitgebreider specialiseren. Je kunt je ook bij scholen bekend maken als kindercoach. Maar goed ik ga het doen omdat ik een eigen gastouderbureau heb en ik gastouders sowieso begeleid. Daarnaast wil ik het ook doen om gezinnen te kunnen begeleiden. Ik heb het geluk dat mijn vriend via zijn bedrijf al veel werkt met mensen bij veilig thuis, gemeente etc... Via welke instantie wil je de opleiding gaan volgen?
Spannend! Ik ben nu nog aan het orienteren waar en hoe precies. Voor nu is het ook een stukje verdieping zoals jij aangeeft om nu ouders op de groep (jij dan bij jou thuis) te helpen. Welke heb jij op het oog?
Wie weet heeft de persoon met de eenjarige opleidng wel veeeerl meer ervaring dan degene die met een master studie als net 18/19 jarige kind wat net van school afkomt
Op de school waar ik werk wordt onwijs veel gebruik gemaakt van de kindercoach die via het CJG aan onze school verbonden is. Voor ouders is dit kosteloos en de kinderen worden eventjes uit de klas gehaald, dus het is binnen schooltijden. Geweldig concept! Ik zou de gemeente en/of het CJG bellen en horen hoe zij dat geregeld hebben.
Dit gaat vrijwel overal via de gemeente/CJG. Dit zijn allemaal HBO geschoolde mensen die werken vanuit de wijkteams en daarnaast ook schoolcontactpersoon zijn.
De gemeentes hebben dit vaak zelf ingericht in hun wijkteams en dit zijn HBO geschoolde mensen. Om als vrijstaande hulpverlener in aanmerking te komen voor vergoedingen vanuit de gemeente zal je aan een aantal eisen moeten voldoen im een contract te kunnen krijgen zodat je je declaraties kan indienen. Als je de financiering via een andere weg kan regelen heeft het misschien wel kans van slagen maar via de gemeente zal dit heel moeilijk zijn. Ik denk dat mensen jn deze tijd het liefs gratis hulp willen en dit dus via de gemeente aanvragen.
Ik ben er toevallig laatst naar op zoek geweest, dus in principe zou ik er zeker wel gebruik van maken. Maar uiteindelijk ook gekozen voor gemeente via school, omdat het niet vergoed werd. Los van de financiële kant zou ik er zeker wel interesse in hebben, juist eerder dan in 'een volledig master studie afgestudeerd mens' omdat het minder beladen is en de drempel lager ligt.
Dan nog (bovendien zijn ze na een master eerder 25 dan 18). Ik vind dat dit gebied te gevoelig is voor iemand met een 1 jarige opleiding. Bovendien kun je dan altijd nog kiezen voor iemand met en een goede opleiding en meer ervaring.
Ik zou er zelf helaas geen gebruik van maken zonder dat ik de verdere achtergrond zou kennen van de kindercoach. Kindercoaching is echt een mode-ding geworden de laatste jaren. Daarmee zijn ook de opleidingen als paddenstoelen uit de grond geschoten. De ene kindercoach is echt de andere niet en als ouder is het bijna niet te ontdekken hoe het zit. Wij zouden er alleen gebruik van maken als we weten dat er een verdere achtergrond is van bijvoorbeeld maatschappelijk werk/psycholoog/orthopedagoog. Helaas heb ik zeker bij ons in de buurt al vaker mensen gezien die een half jaar of een jaar een opleiding doen en zich dan voordoen als de 'expert'. Dat vind ik wel kwalijk als mensen echt denken te maken te hebben met een professional zoals een psycholoog of orthopedagoog.
Ik heb al hbo social work . Nu moet ik zeggen dat ik het wel eens ben met meeste meningen. Ik vind ook dat je niet kunt zeggen na 1 opleiding dat je alles weet. Persoonlijk vind ik dat je je dan beter nog uitgebreider gaat studeren dan op 1 ding gericht. Kindercoach is zoveel meer dan alleen kindercoach zijn.
Ik ga het als alles goed is via civas doen. Maar wil nog beter gaan verdiepen welke het beste naar voren komt.
Jij misschien wel. Ts geeft aan dat ze in de kinderopvang werkt wat een mbo opleiding is, vandaar mijn reactie.
Als ik echt een probleem zou hebben met mijn kind. Zou ik alleen hulp willen van specialistische instanties en daaraan verbonden erkende hulpverleners. HBO niveau zou daarbij voor mij wel minimaal zijn... Iedereen kan zich wel kindercoach noemen. Dat is geen beschermde titel en zegt niets over het opleidingsniveau of de bevoegdheden van deze persoon. Bij serieuze problemen ga je als ouder naar de huisarts, maatschappelijk werk of gemeente. Die kunnen je doorverwijzen voor onderzoek naar een diagnose en vervolgens behandeling.
Daarom reageer ik ook niet op je want wie weet is jou reactie veel te overtrokken en weet je niks van mijn geschoolde achtergrond af.