Natuurlijk gaat het voornamelijk om het samen zijn. Ik vind het juist leuk (en belangrijk) om met de feest dagen redelijk uit te pakken. Een wat luxere paasbrunch, met oa paas brood en iets van rosbief of zalm of eiersalade op de warme broodjes. Of uitsmijters! Gourmetten/bakplaat. Ook zo met de kerst dagen. Ik ben geen echte keuken princes, maar het word door de gasten altijd wel gewaardeerd. En andersom waardeer ik het ook. Eerste paasdag eind van de middag en 2e paasdag brengen we door bij mijn schoonouders. Ze zijn wat soberde wbt eten. Neem er genoegen mee, maar vind het wel een beetje jammer. Dacht er aan om een zelfgemaakte cake en eiersalade mee te nemen.
Ik lust heel weinig en buiten dat werkt mijn man eigenlijk alle feestdagen dus ik hecht er weinig waarde aan. Alleen met de kerst vind ik het leuk om samen te zijn en uitgebreid te eten.
Ik vind het gewoon leuk om tijdens de lunch met ons gezin aan tafel te zitten. Hoef geen ingewikkelde recepten. Gewoon wat afbakbroodjes met wat lekker beleg
ik verheug me ook op deze dagen!!lekker gezellig,samen op het gemak ontbijten allemaal een lekker chocolade ei,lekkere salade heb ik juist gehaald,sapjes,filet american vind mijn broer lekker,en heb een paasstol besteld voor vrijdag. eerste paasdag bakplaat op tafel wilde de kinderen graag,tweede moet ik nog bedenken!
Ik hecht er ook waarde aan! Precies zoals jou ts! Lekker een uitgebreide brunch kan ik wel waarderen. Ik heb vanmiddag de paasboodschappen gedaan maar baal dan toch als een stekker want het is zo prijzig! En dan doe ik nog niet eens zo gek.. Simpel afbak broodjes/croissants/chocoladebrood/mini worstenbroodjes. Beleg nog wat gehaald en fruit. En oke 2 paashazen erbij. Eieren hebben we nog en drinken ook. Dus het is niets spectaculairs ofzo. Het leukste vind ik gewoon de tafel mooi dekken met een mooi kleed en servetten en alles mooi opmaken. Net dat extraatje
Ik vier het normaal niet. Volgend jaar zal de eerste keer zijn. En eigenlijk alleen vanwege de kinderen. Dus als ze dan bijvoorbeeld liever pannenkoeken zouden willen dan dat er luxe eten op tafel komt vind ik dat helemaal prima. Maar met kerst pakken wij helemaal uit.
Hier ook hoor, een tafel vol heerlijk eten. Hier ook een lunch/brunch en kijk er nu al naar uit! Iedereen neemt wat mee.
Wij eten wel wat uitgebreider dan normaal ( ontbijt ) maar op zich hechten wij er niet zoveel waarde aan. Wij vieren het normaal gesproken ook niet echt. Dit jaar is het wat anders omdat toevallig mijn oude oma'tje en mijn ouders langs komen dus dan maak ik een lekkere brunch maar het is niet dat ik dan duurdere dingen zou gaan inslaan ofzo. Ik ben wel van het zelf alles maken dus ik maak zelf brood, smeersels op brood maak ik ook zelf, ik maak lekkere verse koekjes, zelfgemaakte ragout etc Maar dat is niet omdat het nu pasen is, ik kook graag en doe dus op de normale dagen ook gewoon graag alles zelf maken.
Ik heb om de kinderen toch een beetje paasgevoel te geven wat afbakbroodjes in paashaasvorm, paaseitjes hagelslag en crackers in de vorm van paaseieren. Het vlees voor 's avonds is ook in paashaasvorm en de aardappeltjes zijn ook paashaasjes. Mijn partner werkt met de paasdagen. Als hij vrij was geweest hadden wel gaan gourmetten ofzo.
Ja hoor eerste paasdag een uitgebreide brunch bij ons thuis. Mijn dochters, vooral de oudste helpt mee in de keuken. Tweede paasdag misschien nog met eigen gezin gourmetten.
Niet heel belangrijk. Ik vind het samenzijn eigenlijk leuker dan het eten an sich. En natuurlijk doen we iets luxer, maar niet overdreven. Waarschijnlijk 1e gourmetten en 2e een rollade met krieltjes en groenten en een ijsje toe of zoiets.
Super belangrijk, super leuk. Maar wij zijn dan ook echte Bourgondiërs, we leven om te eten. Bij wijze van. 😁😉
we zijn echte Bourgondiërs, dus ik waardeer altijd goed eten. Het hoeft trouwens niet een overvloed aan eten te zijn, maar wel goed en lekker bereid. Zo kan ik bijvoorbeeld met kerst genieten van een heerlijk gemaakte kaasfondue met z'n tweetjes (op onze dag), met heerlijk brood erbij en een heerlijke salade. Ik kan ook echt genieten van door de middag een lekker broodje thuis te maken met inderdaad zalm of bijv. Brie/honing en pitjes. Met pasen dus ook gezellig tafelen, met lekkere dingen.
Ik heb niet zoveel met feestdagen, dus denk niet dat wij iets bijzonders doen. Maar wij brunchen eigenlijk elke zondag lekker uitbreid en eten vaak wat luxer.
Ik vind het ook gezellig om uitgebreider met ons eigen gezinnetje te eten. Niet enorm veel of heel luxe, maar gewoon net wat andere dingen dan normaal. Maar wij gaan de 4 dagen ook echt gebruiken om even met zn 4-en te zijn en even wat rust in huis. (hopelijk)