Ik snijd de groenten zelf toevallig dus dan kun je erin mikken wat je wil. En sambal en pepers kun je toevoegen nadat je er voor je kindje wat uitgeschept hebt. Sambal aten ze in lichte mate wel vrij snel mee hier. Ik gebruik het bv om de kip mee te marineren.
Ja hoor een baby van 8 maanden mag alles eten behalve zout, suiker en honing. Let wel op of je baby misschien ergens krampjes van krijgt zoals ui, kiwi e.d.
Net bij het cb geweest en heb het daar nog nagevraagd. Hier zeiden ze hetzelfde alleen niet vanaf 8 maar vanaf 6 maanden.
Wat fijn dat je het hebt nagevraagd! We gaan vanavond risotto of couscous voor hem maken en van de week ook een curry voor babys hihi
Dat klopt ook. Vanaf 6 maanden zijn de darmen van je baby rijp genoeg om naast melk ook vaste voeding te krijgen. In principe mag je baby vanaf 6 maanden alles eten (met uitzondering van zout suiker en honing). Maar als je bang bent voor allergieën oid kun je een introductieschema gebruiken. Ik had het over 8 maanden, omdat dat de vraag van ts was.
Jouw kind is een deel van jullie gezin en het doel is dat je hem jullie eetgewoontes leert. Zolang het gezond is, hoeft hij echt niet apart te eten. Dat hou je toch niet lang vol, na een jaar wil je kind hetzelfde eten wat op jouw bord ligt. En aziatische, italiaanse, spaanse enz kindjes krijgen ook geen aardappels/groente voorgeschoteld. Dat is niet per definitie enige juiste voeding voor een baby 😉
Precies dit dacht ik toevallig gisteren! Haha! Ik heb een beetje de zelfde vraag als TS dus ik las op de achtergrond even mee. Wij eten alleen wel uit pakjes en zakjes maar kan ik dit ook aan de kleine voorschotelen? Ik weet dat alles helemaal vers maken gezonder is voor iedereen maar dit zie ik mezelf echt niet doen.
In pakjes en zakjes zit wel veeel suiker en zout, het is een afweging die je maakt. Ik geef het niet. Meestal haal ik wat uit de pan voordat ik heb zakje erdoor doe, wat losse groente en vlees. Ook probeer ik steeds meer toch zelf te maken, maar ben er nog niet zo goed in.
In pakjes zit echt veel zout. Daar zou ik toch nog een hele tijd mee wachten, zout wordt alom afgeraden voor baby's.
Nou gister heeft hij lekker gegeten! Mijn moeder had ee basis bouilion gemaakt uit t kookboek, daarvan de wortels geprakt. Wij aten zelf weer pasta (krijg je als andere koken haha) dus hij kreeg een beetje tomatensaus (met niks erdoor) en spaghetti (kleingesneden) als prutje. Niet in de blender gedaan en had het heerlijk opgepeuzeld. Vanavond de rest ervan! Had nooit verwacht dat dit al zo goed zou gaan.
Dat doe ik nu ook ja, haal het eruit voordat ik er het zakje bij doe. Maar vroeg mij af van als ze straks echt mag mee eten dan zie ik mezelf niet alles zelf staan maken.
Ik zou dat niet aan je kindje geven, ook niet over een tijdje. Maar ook niet aan jezelf trouwens. De lading zout die je binnenkrijgt is echt niet goed. Ik zou investeren in een kookcursus of goede kookboeken, heb je je leven lang plezier van.
Wij eten ook regelmatig uit zakjes/pakjes (2-3x per week) en daarnaast +\- 3x per week aardappelen, groente, vlees. De jongste eet nu nog niet mee met de pakjes/zakjes maar de oudste van 2,5 wel hoor. Maar dat is een afweging die je zelf moet maken.
Kookboeken zat haha maar aan motivatie is het gebrek ik ben echt een doe maar makkelijk mens haha! Lekker koken met pakjes en zakjes en ik zie mezelf daarin niet veranderen eerlijk gezegd Kookcurus is misschien nog een optie! Kookboeken heb ik genoeg haha! Daarom dacht ik van uiteindelijk eet de kleine dus ook wat wij eten en dat zal dus pakjes en zakjes zijn.. maar vanaf wanneer mag dat.
Mijn dochter krijgt als ik lui ben ook wel eens spaghettisaus uit een pot. Maar ze is nu bijna vijf jaar oud. Consequent verschillende keren per week uit pakjes zou ik echt niet doen voor drie jaar, omwille van het zoutgehalte.
Maar bij die pakjes en zakjes moet je toch ook nog zelf groenten en rijst/pasta toeveoegen? Of bedoel jij iets anders met pakjes en zakjes? Bijvoorbeeld een zakje om nasi te maken? Dat heb je toch even snel gemaakt zonder zakje. Dan moet je enkel even opzoeken (Google recepten) welke kruiden je best gebruikt voor een nasi. Hetzelfde met macaroni, bami.... Of denk ik nu te simpel? Ik gebruikte vroeger ook wel eens een zakje om bami te maken omdat ik de smaak wel lekker vond. Maar ik vond het niet minder werk dan zelf maken, omdat je toch nog het vlees en groenten zelf bakt. Het verschil ik dan dat je een zakje erin gooit, in plaats van kruiden. Sinds dochter 6 maanden is, gebruik ik bijna geen zout meer. (En dus geen zakjes meer). Het is soms even zoeken welke kruiden je moet gebruiken, maar nu kan ik alles maken zonder zakjes. Ik kan zelfs smaakvolle soep maken zonder zout.
Ik heb laatst een klein kookboekje met allemaal verschillende pastasauzen gekregen. Super makkelijke recepten en je maakt snel voor een paar keer saus zodat je nog voor 2 of 3 keer in de vriezer kan doen. Op die manier is het goed te doen om zelf pasta sauzen te maken zonder zakjes. Ik heb door de week ook niet veel tijd om dat allemaal te maken, als we niet elke dag pas om 19:00 uur willen eten...
Het is idd niet makkelijker als je een zakje/pakje gebruikt. Maar ik ken wel mensen die zo'n zakje macaronimix gebruiken en dan alleen dat door de macaroni roeren. Dus geen groenten oid.