Ja daar is weer zo'n topic. Maar na 2x een net niet kleur op te hebben gesmeerd wil ik weleens tips. Wat zoeken we? Onze hele woonkamer is wit. Gewoon wit wit gesausd. Nu willen we graag 1 accentmuur in net 3 tinten donkerder met een warme grijze tint erdoorheen. De laatste die we erop hebben gesmeerd is Histor Cyber, en zelfs die was te donker. Terwijl deze op de deksel, en ook op pinterestfoto's echt heel licht over kwam. We hebben hem in ons toilet op de muur zitten, maar hij is echt koud grijs. Iemand een idee in welke richting we moeten zoeken?
Ik heb poedergrijs, laten mengen bij de praxis. Dit is de eerste kleur waar ik na bijna 2,5 jaar nog niet flauw van ben, en m'n moeder heeft hem ook genomen. Poedergrijs is niet echt dat grauw grijze vind ik, maar net een beetje warmer en geeft net wat meer sfeer.
De muur waar de klok aan hangt. Kleur vertekend wel iets, en oogt wat donkerder op de foto. Maar ik ben er onwijs blij mee!
En ook benieuwd naar deze? Beide mooie warme kleuren met voor mijn gevoel een beetje groentint erin (vooral deze laatste). Lijkt precies wat ik zoek 😊
Vind het meer blauwe ondertoon hebben dan groen. Foto is van de lichte kleur. Van de donkere kleur is het N53020
Kijk eens naar de kleuren van Farrow and Ball. Je kan op hun website allerlei voorbeelfoto's zien en je kan ook een handgeschilderde kleurenkaart aanvragen.
Denkt dat je dit iets te donker vind. Dit hebben wij Zitgedeelte hebben wij ook wit. Maar de lange wand en de korte wondjes allemaal grijs. Dit zit er inmiddels al wel 6 jaar op dus niet overal even mooi meer.
Ja dit bedoelde we ongeveer! Die lichte van de 2. Heb he daar een betere foto van van het geheel? En een kleurnaam? Vind die erg mooi!
de donkerdere zit achter de bank (leek op de vorige foto's juist de lichtste. Heb nog wat foto's. Hopelijk zo duidelijker? De lichtste is balanced breeze en de donkerdere balanced tundra. Als je op Google kijkt zie je ook nog wel wat voorbeelden. Dit is de lichtste (balanced breeze)
Wanneer je graag een warmere kleur op de muur wilt hebben, is het handig om naar de kleurcodering te kijken. De kleurnummers zijn opgebouwd uit 4 cijfers met daarachter een code van letter(s) en/of cijfers. Hier vind je een goede en duidelijke uitleg. Dit is dezelfde codering als Histor gebruikt. Uitleg kleurnummers (deel 1): Sigma/NCS « Roelienke – Kleurontwerp voor corporatievastgoed Je wilt graag een warmere kleur. Dit betekent dat je een kleur moet kiezen waar bijvoorbeeld een beetje geel of rood aan toegevoegd is. Bij de kleur cyber van Histor is geen extra tint toegevoegd. Bijvoorbeeld Zandsteen, schelpenzand of Compromis daar zit weer geel en/of rood in.
De kleur kabinet van histor kan ik je aanraden. Mooie middetint grijs, past mooi bij elke andere accentkleur in accesoires etc. Vooral pasteltinten komen mooi uit. De kleur past bij een natuurlijke/landelijke stijl, maar zeker ook bij scandinavisch of industrieel. Ik kon alle kanten op in onze woonkamer met deze kleur op 1 muur. De overige muren waren 9016.