Mag je salami eten tijdens de zwangerschap?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Niicci, 25 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niicci

    Niicci Fanatiek lid

    1 apr 2013
    2.700
    49
    48
    Nederland
    Dames, even een spoed vraagje.

    Mij is verteld dat je salami beter kan laten staan tijdens de zwangerschap, omdat het rauw vlees bevat en dus de parasiet kan hebben.

    De kans is kleiner dan bij medium biefstuk, filet american etc, maar het blijft een klein risico.

    Nu wil ik alleen een gerechtje gaan maken waarbij je salami nodig bent, daarbij moet het kort verhit worden in de pan.

    Ondanks je het niet heel lang bakt neem ik aan dat kleine blokjes in dit geval wel mogelijk zijn toch?

    Bedankt!
     
  2. flowertje36

    flowertje36 Niet meer actief

    Ik weet dat het op pizza wel mag.
    Weet niet hoelang het verwarmt moet worden.
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    als het goed heet is geworden is het goed hoor.
     
  4. manaolana

    manaolana Niet meer actief

    Ik zou het voor de zekerheid gewoon iets langer dan "kort" verhitten. Dan zit je sowieso goed lijkt me en het zal vast niet af doen aan het gerecht.
     
  5. kleinebeer

    kleinebeer Bekend lid

    5 feb 2017
    623
    334
    63
    Je mag ook gewoon salami op brood eten. De salami uit de supermarkt is echt niet 'rauw'.

    Dit heeft de verloskundige in ieder geval verteld, omdat ik er echt naar SNAK. Nu eet ik af en toe een boterham met salami. Dus als je de salami verhit dan is het helemaal geen probleem.
     
  6. Niicci

    Niicci Fanatiek lid

    1 apr 2013
    2.700
    49
    48
    Nederland
    Mij was verteld dat het niet mocht? Dus voor de zekerheid maar niet haha.

    Maar gister even langer dan "kort" verhit inderdaad, neem aan dat het dan goed is haha!
     
  7. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Mijn gyn zegt dat ook salami uit de supermarkt niet mag. Cervelaat ook niet trouwens. Alleen gekookte en gebraden vleeswaren mogen gegeten worden zegt mijn gyn.
     
  8. Prettykitty

    Prettykitty Fanatiek lid

    22 dec 2016
    4.773
    3.116
    113
    Vrouw
    Het schijnt wel te mogen zolang je het bakt/verhit.

    Laatst ook Salami gegeten (op een pizza)
     
  9. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    Het klopt dat er toxoplasma in kan zitten, maar toxoplasma overleeft de hoeveelheid zout niet. Ik heb het gewoon gegeten, ook omdat ik er naar snakte. Als je het verhit, is het probleem helemaal verholpen. Iedereen moet overigens doen waar hij/zij zich goed bij voelt.
     
  10. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Hihi hier ook 1 die ernaar snakte.
    Ik at elke zondag een kaiserbroodje met salami. Mmm.
    Keek er de hele week naar uit. :)
     
  11. suzies

    suzies Bekend lid

    8 jun 2015
    545
    148
    43
    Je verloskundige heeft het dan toch echt fout. Salami, ook uit de supermarkt, is rauw. Om de worst te maken wordt het gefermenteerd en gedroogd. Er komt geen verhitting bij kijken.
     
  12. Nescio

    Nescio Niet meer actief

    En de hoeveelheid zout die gebruikt wordt hierbij is zo hoog dat de bacterien niet kunnen overleven.
     
  13. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
  14. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Als je echte rauwe salami haalt bij iemand die het zelf maakt zou ik het niet eten. Dan is het rauw.

    Salami wat je bij de appie in een voorverpakte plastic verpakking vind kun je gewoon eten. Hier zitten zoveel stoffen bij in plus dat het rustig 1.5 maand houdbaar is. Nou naar mijn mening is dat dan niet meer rauw of kan het je ziek maken (tenzij je weer te lang wacht haha)
     
  15. Liva

    Liva Fanatiek lid

    5 dec 2016
    2.018
    3.042
    113
    Maar was die voorverpakte cervelaat van jumbo nou juist niet besmet een tijdje terug?
     
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Niet dat ik heb gehoord.

    Maar even realistisch, in alles kan soms per ongeluk een ziekte komen. Door onjuist handelen ergens tussen het dier en de supermarkt. Daar kun je echt geen rekening mee houden.
     
  17. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    3 jaar terug mocht het nog wel, ook onverhit dus gewoon op een boterham. Nu mag het ineens niet meer. Ach, ik houd me er wel aan maar wauw wat heb ik soms zin in een broodje salami :p
     
  18. kleinebeer

    kleinebeer Bekend lid

    5 feb 2017
    623
    334
    63
    Nee dat was snijworst. Die is teruggeroepen omdat er mogelijk listeria in zat. Was ook niet eens zeker.

    Er is zo'n strenge controle op listeria (en andere dingen) dat de kans dat het in je voedsel zit echt nihil is.
     
  19. Ladylola

    Ladylola Fanatiek lid

    19 sep 2009
    4.832
    1.234
    113
    Naarbij Amsterdam ;)
    ohmyyy vreselijk al die wisselende voorschriften!

    Hier ook recent meerdere keren salami gegeten! Ik ben niet zo'n piepert wat dat betreft. Kans dat je besmet raakt met taxoplasmose als je taxoplasmose hebt gegeten is ook maar 3% dat je baby er last van krijgt.

    Salami in de supermarkt is doorgedroogde vette salami wat vol zit met zout en enummers, al het leven is naar mij idee gekild! Ook niet erg gezond, maar wel lekker op zijn tijd!
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Precies dit idd. Daarom mag je ook geen gedroogd vlees zoals bresaola.
     

Deel Deze Pagina