wassen jullie groenten en fruit?

Discussion in 'De lounge' started by mamabri, May 10, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. brownielover

    brownielover VIP lid

    Mar 9, 2009
    8,151
    3,027
    113
    Nederland
    nee bijna nooit. :p alleen prei en paprika's enz maar een appel eet ik gewoon zonder te wassen.
     
  2. Noorie

    Noorie Niet meer actief

    Hier ook zo, met afwasmiddel lijkt me ook niet echt lekker..
     
  3. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Het is volgens mij ook een beetje schijnveiligheid door het af te spoelen en dan denken dat de bacteriën er af zijn.
    Ik was groente af voor het zand, knarst anders zo tussen je tanden haha! niet de bacteriën. Je kookt het toch gewoon? Dan gaan de bacteriën zo ongeveer allemaal wel dood.
    Fruit spoel ik vaak wel af, uit gewoonte. Maar kan ook zijn dat ik het niet doe.
    Vind sommige erg overdrijven dat ze het ontzettend vies vinden en haast nergens meer durven te gaan eten.
    Je weet ook niet wat er met de rest van de etenswaren gebeurd, spoelen jullie die ook af dan? Kan ook vanalles inzitten met het inpakken ed.
     
  4. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    Kun je lekker bubbels gaan blazen :D
     
  5. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,994
    3,321
    113
    Zo bedoelde ik het niet. ;) Dus jij gaat als je even aan het shoppen bent of whatever iedere keer je handen wassen nadat je wat hebt aangeraakt wat heeeeel veel mensen al hebben aangeraakt? Ik denk dat je niet wilt weten hoe vaak je onbewust met je handen bij je gezicht/mond zit en hoeveel bacteriën er op dat moment verspreid worden. Maakt mij verder niet uit hoor maar zo panisch doen om alles te wassen terwijl en nog zoveel dingen zijn die je niet in de hand kúnt hebben vind ik echt te ver gaan. Bovendien vind ik het nogal dom om te denken dat je met een beetje water de viezigheden en bacteriën weg kunt spoelen.
     
  6. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    Oct 30, 2015
    5,943
    6,290
    113
    Ja ik was altijd alles. En schil bijna niks om die reden
     
  7. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,272
    25,745
    113
    Haha wat een schoonmaaktopics ineens!
    Groente was ik eigenlijk nooit af, tenzij er zand of ander zichtbare viesigheid op zit. Het wordt tenslotte gekookt of gebakken. Als ik het rauw gebruik, spoel ik het meestal af, maar dat is meer gewoonte. En ik vergeet het ook wel eens. Ik geloof ook nooit dat dat bacteriën wegspoelt. En het schillen van groente of fruit doe ik alleen als de schil niet eetbaar is of als het nodig is voor het gerecht. Mijn kinderen spoelen hun appeltje ook vaak even af en vergeten het ook wel eens. Kan ik niet wakker van liggen.

    En verder denk ik er niet te veel over na. Want dan is alles heel smerig. Zoals het wassen van een ei, daar heb ik nog nooit bij stilgestaan. Misschien is de schaal wel vies, maar die eet ik toch niet. En ik eet ook geen roerei of omelet met mijn handen. Een heel gekookt ei is na koken ook echt wel schoon. Gewoon niet alles overdenken, scheelt een hoop tijd en is soms nog goed voor de weerstand ook ;)
     
  8. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,815
    2,674
    113
    Aplels en peren schil ik en was ik dus niet eerst af.

    Snackgroenten zoals komkommer en smoeppaprika houd ik twee seconden onder de kraan om af te spoelen. Meer voor het zand dan dat ik denk dat alle bacterieën er dan af zijn. Van bacterieën krijg je een goede weerstand ;)

    Groenten die in de pan gaan was ik niet, die worden toch gekookt.
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    Nou idd, ipv iedereen viespeuk te noemen en roepen dat je niet bij anderen meer durft te gaan eten. Denk ik dat sommigen ook even na moeten denken of ze zelf nog wel helemaal "gezond" bezig zijn.
    Als ik het fruit met afwasmiddel ga afspoelen hier dan belt mijn man het busje denk ik.
     
    DastyQueen likes this.
  10. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    Jan 4, 2013
    4,621
    1,576
    113
    Female
    het oosten
    Wij likken altijd onze borden schoon na het eten en zetten ze dan zo in de kast.




    Maar ff serieus...fruit wassen met afwasmiddel? Lees ikdat goed? Dat gaat echt wel te ver :p

    Ik spoel het meeste wel wel ff na, meer voor het zand eigenlijk.
    Maar ik durf ook wel gewoon een appel op te poetsen en dan op te eten...spannennnd!!:p
     
  11. Ja, maar niet als het voorverpakt is.
    Dan staat er vaak op dat het al gewassen is.

    Sommige mensen kijken me ook altijd gek aan, als ik zeg dat ik mijn kip was voor ik het bak:rolleyes:
     
  12. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    Jan 25, 2017
    4,172
    5,147
    113
    :')
     
  13. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    Jan 4, 2013
    4,621
    1,576
    113
    Female
    het oosten
    Maar kip wassen voor het bakken wordt juist erg afgeraden door het risico op salmonella. Google maar eens.
     
  14. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Hahahaha ja hier ook. Vind dat echt heel gek :D
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,272
    25,745
    113
    Dit dus.

    Door kip te wassen verspreid je de bacterie juist. Je doodt ze niet en ze spoelen ook niet zomaar weg. De bacteriën spetteren juist alle kanten op. Zijn echt mensen ziek geworden van wassen van kip. Goed bakken dood de bacteriën wel. En als je kip zo slijmerig is dat je hem moet wassen, is er iets mis met je kip ;)
     
  16. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,874
    5,156
    113
    Home
    ja ik was alles wat wasbaar is
     
  17. Shakes

    Shakes VIP lid

    Apr 2, 2013
    14,132
    5,874
    113
    Female
    Vlaanderen
    Ik vind het wel echt bijzonder om te lezen dat sommigen echt geloven dat ze bacteriën weg kunnen wassen. En dan ook nog oprecht vinden dat diegenen die dat niet doen, viespeuken zijn.
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,228
    7,276
    113
    Female
    Brabant
    Ja ik was alle fruit en rauwkost (wortels niet, die schil ik met de dunschiller). Wat gekookt gaat worden niet, dat wordt wel schoon tijgens het koken ;)

    Als een appel echt heel vies plakkerig voelt en ik krijg het voor mijn gevoel niet goed schoon met alleen water, was ik het af met wasmiddel of handzeep. Proef je niets van hoor, je proeft het toch ook niet als je bord afgewassen is? Je spoelt al het wasmiddel eraf.
     
  19. Shakes

    Shakes VIP lid

    Apr 2, 2013
    14,132
    5,874
    113
    Female
    Vlaanderen
    Maar een bord is niet poreus en zuigt geen smaken en omgevingsstoffen op. Een appel wel.
     
  20. louan

    louan Niet meer actief

    Bij mij gaat het niet zozeer om de bacteriën zelf. Maar om de gedachten dat er mogelijk (veel) mensen met hun vieze vingers aan het vers fruit hebben lopen kneden voelen etc. Met die gedachte kan ik persoonlijk niet zo rechtstreeks een hap uit een appel nemen. Afspoelen is echt een kleine moeite.

    En nogmaals ik ben ook kerngezond dus heb met al dat wassen ook gewoon een goede weerstand;).
     

Share This Page