Vanavond ga ik lekker met mijn vriend uit eten want we zijn deze maand 5 jaar samen alweer! We gaan bij La Cubanita eten dit is Spaanse tapas. Ik ben alvast aan het plannen wat ik ga nemen zodat ik zeker weet dat het veilig is. Nou vind ik zo'n beetje alles lekker wat op de kaart staat maar over deze dingen twijfel ik of ik het mag hebben, wat denken jullie? Gerookte eendenborst (koud gerecht) Brood met alioli Varkenshaas met zoete portsaus (verdampt de alcohol in de saus?) Pittige biefstuk (is dit veilig als het door gebakken is, of dan nog steeds riskant?) Plaatpizza met serranoham Salade met gepaneerde camebert Creme Catalana Tiramisu (dit is ook met alcohol toch of vergis ik mij?) Mascarpone taartje
Aioli mag je gewoon hebben. De varkenshaas ook want de alcohol verdampt idd. Biefstuk doorbakken mag maar dan is het net een schoenzool. Vlees moet goed verhit zijn dan mag je het eten. Camambert weet ik zo niet maar dat kan je evt vervangem door ander ingrediënt?
Gerookte eendenborst (koud gerecht) - ik denk hierbij dat het 'rauw' is, dus niet eerst gebakken of gekookt. Ik zou het laten staan. Brood met alioli - niks mis mee. Varkenshaas met zoete portsaus (verdampt de alcohol in de saus?) - Ja, dus veilig. Pittige biefstuk (is dit veilig als het door gebakken is, of dan nog steeds riskant?) - Veilig als het doorbakken is, maar of het dan nog lekker is? Ligt helemaal aan de kwaliteit van de kok, en van het vlees Plaatpizza met serranoham - mag je gewoon eten Salade met gepaneerde camebert - ik zou uitkijken met camembert, en anders even navragen of dit rauwmelkse kaas is. Als ze het niet zeker weten, zou ik het laten staan. Creme Catalana - lijkt mij gewoon veilig, is creme brulee en van gepasteuriseerde melk gemaakt Tiramisu (dit is ook met alcohol toch of vergis ik mij?) - normaal gezien met alcohol ja, vraag het anders even na Mascarpone taartje - niets mis mee
La Cubanita heeft een speciale zwangerproof kaart. Die kun je daar vragen.Helaas staan dingen als varkenshaasjes e.d. er niet op. Volgens mij staat ongeveer minstens de helft van jouw lijstje er niet op... Ik heb onlangs gevraagd of het varkenshaas toch kon als ik aangaf goed doorbakken. Was geen probleem zeiden ze maar toen het kwam was het hartstikke rood. Het is gewoon massaproductie daar... Ik ga er persoonlijk niet meer heen in de zwangerschap.
Informeer even naar de creme catalana. In creme brullee worden vaak ook rauwe eieren in verwerkt, werd mij gezegd toen ik net zwanger was. Camenbert kan meestal wel, maar toch navragen. Gerookte eendeborst zou ik gewoon eten. Ook de plaatpizza met serrannoham. Alioli kan gewoon. Veel plezier iig.
Dat mag dus wel. Dagvers gemaakte tiramisu (of chocolademousse of iets dergelijks) mag je gewoon eten. Je moet het niet in de koelkast bewaren of open en bloot een paar uur laten staan alvorens het op te eten.
Behalve dat je dessertjes met eieren gewoon mag eten, wordt creme brulee (en de eidooiers erin) nog eens in de oven verhit.
Goh ja, ik ken het betreffende restaurant niet. Maar als dat massaproductie is, zou ik het ook niet doen. Ik maak het dan liever zelf
Dat klinkt niet positief? Is het niet lekker daar? Nog nooit geweest lees altijd goede dingen erover wel jammer dat ik nu veel moet laten staan achja voor de zekerheid dan ook maar geen creme brulee dan
Meer omdat het daar massaproductie is en ze het overtollige eten echt niet dagelijks weggooien. Denk meer dat ze dat bedoelt. Het wordt dan bewaard tot de volgende (of daarop volgende dag). Ik zou voor de zwangere kaart vragen en voor de veiligheid daar je eten vanaf bestellen. Het zoals bijna elk 'All you can eat' restaurant is het lastig voor hen om rekening met specifieke wensen te houden. Niet omdat ze niet willen maar het kost simpelweg teveel tijd. Dat heeft verder niks te maken met hoe lekker het is.
@Lisa1987 je verwoordt het precies goed . Ben normaal best wel te spreken over La Cubanita. Vond het nu dus jammer dat dingen die best mogelijk zijn (zoals goed doorbakken) in de praktijk lastig bleken. En op basis daarvan durf ik inderdaad niet uit te gaan van dagverse tiramisu. Heb er prima en lekker gegeten maar zou gewoon in de zwangerschap niet nog een keer gaan.
La cubanita is echt wel lekker. Alleen zou ik bepaalde gerechten voor de zekerheid gewoon laten staan.
Met aioli zou ik wel navragen of het niet van rauwe eieren is gemaakt. Waarschijnlijk niet, zeker bij meer 'massa' restaurant. In principe is verse mayo natuurlijk van rauwe eieren, maar in restaurants maken ze het meestal van gepasteuriseerde eieren uit een pak (als ze het al zelf maken natuurlijk). Serranoham zal rauw zijn denk ik op de pizza. Dat mag helaas ook niet.
Het word ook wel eens van rouwe eieren gemaakt net als eigen gemaakt mayonaise me vriend in kok en die zegt dat ik het niet moet eten
Het hangt er vanaf hoe vers de eieren zijn. Mijn gyn zei dat het kan, maar alleen als je het restaurant helemaal vertrouwt.