Mijn zoontje wordt bijna een jaar en hij krijgt sinds een weekje minder voedingen. Hij drinkt nu nog als hij 'sochtends wakker wordt en tussen de middag en als hij 's avonds naar bed gaat. 'S nachts ook 1 of 2 keer. In principe dus vier of vijf voedingen, maar sinds hij acht maanden oud is drinkt hij nog maar 1 borst omdat die andere het niet meer deed. Ik ben een beetje onzeker over de hoeveelheid die hij eruit haalt en of dat wel genoeg is. Sinds kort drinkt hij dus minder voedingen, gemiddeld twee minder dan eerst omdat hij af en toe begon te weigeren en heel graag andere dingen mee drinkt, dus drinkt hij 's ochtends een glas water en 's middags een beetje diksap of water. Hij vindt het drinken aan de borst nu weer heel fijn en geeft het zelf aan als hij er aan toe is. Ik let goed op signalen van meer of vaker drinken maar dat zit volgens mij wel goed. Is er een kans dat hij te weinig krijgt, moet ik opvolgmelk of zo gaan geven of gewoon vertrouwen dat het goed zit? Alles wijst daarop maar ik wil niet dat hij iets tekort komt. Hij eet verder gewoon alles mee met ons en eet ook heel flink dus wat dat betreft krijgt hij waarschijnlijk genoeg van alles binnen. Hoe weet je dit nu zeker?
Het klinkt gewoon prima hoor! Hier zat ik op die leeftijd ook op 4-5 voedingen met daarnaast water en thee, dat ging echt prima. Hier beide dochters kma, dus heb nooit opvolgmelk of andere dierlijke melk gegeven.
Klinkt prima inderdaad, een kindje kan dat meestal zelf goed regelen. Vanaf een jaar groeien ze minder hard, dus ook minder voeding nodig. Zoon was in die periode heel duidelijk wanneer hij eten of drinken wou of borstvoeding, we hadden ook een gebaar voor borstvoeding wat hij ook duidelijk gebruikte. Ik zou me niet druk maken om dat het maar 1 borst is, want die kan prima opvangen wat de ander niet heeft. Sommige vrouwen voeden vanaf het begin al met 1 borst of voeden een tweeling. En verder proberen beetje los te laten, best moelijk soms haha. Vooral als je straks richting peuterpubertijd komt en bepaalde dingen waarschijnlijk geweigerd worden. Meer als gevarieerd eten en drinken aanbieden kan je niet doen en maaltijden gezellig houden. Als je kindje verder actief is en goed groeit en genoeg plast en poept, zal hij wel genoeg binnen krijgen.
Dat weet je nooit zeker, maar bij kinderen weet je heel weinig zeker. Het klinkt echter helemaal prima. Je kindje eet verder goed en is ook verder actief en dergelijke? Dan is het gewoon prima!
Welk gebaar gebruik je? Ik tikte met mijn vingers op mijn hart. Als ik zoontje van de gastouder ging ophalen, kreeg ik eerst een knuffel en dan maakte hij ook dat gebaar, ook als ie net had gegeten. Ik vond dat altijd zo bijzonder, borstvoeding is zoveel meer dan alleen eten geven ❤️
Ik klopte met mijn hand op m'n decolleté zeg maar, het idee was dat hij dat dan bij zichzelf ging doen, maar na een tijdje kwam hij zijn handje bij mij daar leggen en dan een vragend geluidje maken, zo lief haha! Erg makkelijk ook vond ik, want hij kon zijn behoefte duidelijk maken ver voordat hij kon praten. En nooit getrek aan m'n shirt. Inmiddels kan hij om 'melkje' vragen dus gebruiken we het niet meer (en ik geef ook niet geheel meer altijd als hij vraagt, dan eet hij niks meer en baby komt in problemen met overproductie als hij wisselend vraagt). Nog even en dan kan ik het zusje leren
Ja precies, zo ging het hier ook. Dat handje op je borst...smelt...En hier ook nooit getrek gehad Zoon noemde het later mama dinkie ❤️
@Zoe123 en @1Hanneke even hierop inhaken hoor. Vanaf welke leeftijd werkt zo'n gebaar en hoe hebben jullie dat aangepakt? Klinkt wel handig eigenlijk.
O tjonge ik weet niet meer precies hoe oud... Gok een maand of 8? Ik vroeg elke keer bij hongersignalen of hij melkje wou en maakte gelijktijdig dat gebaar, om vervolgens te geven. Na een tijdje merkte ik dat hij het gebaar ging begrijpen, oh als ze dat doet mag ik drinken, dan sloeg het om van hé ik heb honger naar joepie ik krijg melk. En nog een tijdje later ging hij zelf dat gebaar doen, met een vragend geluidje erbij. Je kan een officieel gebaar gebruiken of zelf iets bedenken, als je het maar makkelijk uitvoerbaar is en je het consequent gebruikt.