Loonbeslag

Discussie in 'De lounge' gestart door Bloem2310, 25 mei 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pippa02

    Pippa02 Niet meer actief

    Je leidinggevende is nu toch al op de hoogte van je situatie, in die zin dat hij/zij nu weet dat er schulden zijn.

    Is het dan niet beter om zelf tekst en uitleg te geven, ipv iemand te laten gissen?
    Ik merk dat ik al veel dingen in m'n hoofd haal van een mogelijke oorzaak, die niet allemaal per se positief zijn.
    Als je zoals je zegt door omstandigheden in de problemen bent gekomen kun je dat denk ik beter goed uitleggen dan dat je leiding gevende je als een onverantwoord persoon gaat zien toch?
     
    Chocolat en jojo85 vinden dit leuk.
  2. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    snap ik meid het is ook genant althans zo voelt het, wees eerlijk dat het een vergeten rekening was, en dan komt het vast wel goed..
    Hou wel goed in de gaten of ze zich aan de beslagvrije voet houden.. verder is het dan een kwestie van uitzitten hoe lastig ook..
     
  3. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Hoe bedoel je eerlijk zeggen dat het een vergeten rekening was? Voor een vergeten rekening leggen ze geen loonbeslag. De gang naar de rechter kost 600 euro, dus de schuld moet een flink stuk hoger liggen anders maken ze deze kosten niet.

    Voor het bepalen van de beslagvrije voet zul je zelf ook informatie moeten aanleveren. Doe je dat niet dan berekenen ze het zelf en hou je een stuk minder over.
     
  4. MaMa

    MaMa Fanatiek lid

    21 dec 2012
    2.663
    376
    83
    Vrouw
    Utreg
    Dat geeft niks je kan altijd later nog bij de deurwaarder correctie aanvragen op basis van de juiste gegevens
     
  5. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    54.931
    15.587
    113
    Nabij Utrecht
    Wel typisch dat je het via je werk pas hoort.
    Dat zou dus betekenen dat je thuis je post niet opent want dit kondigen ze altijd ook bij jou persoonlijk aan natuurlijk.

    Ik snap dat de situatie niet fijn is, maar wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.
    En wellicht heb je wel zo'n fijne werkgever dat hij je hiermee gaat/wilt helpen.
    Ik zou dus het gesprek gewoon aangaan.
    De "aap is nu toch al uit de mouw".
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland
    Je bent niet verplicht om met de werkgever in gesprek te gaan, maar misschien is het wel prettig. Een werkgever zal het loonbeslag niet tegen kunnen houden. Afhankelijk wat voor een beslag.

    Bij een executoriaal beslag ligt er al een vonnis van de rechter. Dit vonnis kan dan direct ten uitvoer worden gebracht. Het conservatoir beslag is een bewarende maatregel, in afwachting van een vonnis van de rechter.

    Een rechter heeft hiervoor de uitspraak gedaan of gaat dat doen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Zoals CJIB/belastingdienst/uwv.

    Er heeft wel vooraf iets gespeeld, want zomaar loonbeslag leggen gebeurt niet. Een deurwaarder zal niet zeggen wanneer er loonbeslag wordt gelegd, maar doet wel een vooraankondiging dat het er aan zit te komen.

    Je bent niet verplicht om met je werkgever te praten als jij dat niet wil, maar mogelijk kun je wel met iemand gaan praten die iets verder van je af staat.

    Succes met de keuzes die je maakt.
     
  7. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.158
    405
    83
    Helaas is het zo dat er bij loonbeslagen vaak meer achter zit waardoor ook verzuim dreigt.
    Een goede werkgever zal dit bespreken met een werknemer en samen de beste oplossing zoeken.Ik begrijp dat je je er ongemakkelijk bij kunt voelen maar ook leidinggevenden zijn mensen
     
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Een gesprek weigeren lijkt me vrij bizar in deze situatie, ik vind dat je in een geval als dit je werkgever toch een verklaring schuldig bent. Hoe genant ook. Ik begrijp dat je prive en werk liever gescheiden houdt, maar de schuld heeft ze zodanig opgebouwd dat die grens tussen werk/prive al over is gegaan door het naderende loonbeslag.
     
  9. Spikkel19

    Spikkel19 VIP lid

    18 okt 2011
    8.460
    361
    83
    het is inderdaad wel zo dat loonbeslagen vooraf aangegeven worden. Meerdere keren krijg je waarschuwingen brieven en dergelijke en vaak als je dan belt kan er nog wel wat geregeld worden. zo niet kun je altijd in gesprek blijven met de deurwaarder wat voor bedrag hij dan wel van je verlangt.
     
  10. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Ik denk dat dit station inmiddels gepasseerd is. De opdrachtgever wil geen betalingsregeling en zal hier zo zijn redenen voor hebben. Een bedrag afspreken met de deurwaarder is hierdoor niet meer mogelijk.
     
  11. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland
    Wat heeft een werkgever met het loonbeslag van de werknemer te maken? Hij krijgt de opdracht van de deurwaarder en moet het uitvoeren.

    Het is natuurlijk aardig dat de werkgever een gesprek zou willen en wellicht de helpende hand wil bieden.
     
    Bloem2310 vindt dit leuk.
  12. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Precies, als je als werkgever de opdracht tot loonbeslag krijgt en daarvoor informatie moet door gaan geven etc, wil je toch met die werknemer in gesprek? Ik zou het juist vreemd vinden als een werkgever dat gewoon even regelt en net doet alsof er niks aan de hand is...
     
  13. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.734
    7.501
    113
    Vrouw
    En als je dit station al gepasseerd bent dan is dat een teken dat iemand er een flink potje van gemaakt heeft... je moet al veel brieven genegeerd hebben en geen actie ondernomen hebben willen ze geen betalingsregeling treffen... familie van me zit al een aantal jaren in de schulden, maken er echt een rotzooi van. Brieven negern, niet bellen enz.
    En zelfs die hebben altijd op het laatste moment, net voor executie verkoop nog een betalingsregeling kunnen treffen. Nou, dan ben je ver gegaan hoor....
     
  14. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland
    Een werkgever zou geen informatie hoeven door te geven.
    Een deurwaarder legt beslag conform beslagvrije voet (al gebeurt dat niet altijd even netjes) en verder heeft de werkgever niets met deze zaken te doen in mijn ogen. De werknemer werkt voor de werkgever en ontvangt daarvoor salaris. Wat er vervolgens met het salaris van de werknemer gebeurt is niet meer aan de werkgever.

    Ik denk dat het voor de werknemer een enorme drempel is om een gesprek te voeren met de werkgever. Er ligt helaas nog een enorm taboe op "schulden" en vaak een enorme schaamte vanuit de persoon met schulden.
     
    Bloem2310 vindt dit leuk.
  15. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Nou zelf zou ik me heel rot voelen als mijn werkgever minder geld zou overmaken en er verder niet over gesproken zou worden. Dit wordt dan een punt wat tussen werkgever en werknemer in komt te staan. Zodra loonbeslag gelegd wordt, wordt een werkgever betrokken in jouw ellende. Het zou dan in ieder geval fijn zijn als het in ieder geval bespreekbaar zou zijn. Je hoeft echt niet je hele leven op tafel te gooien. Maar doodzwijgen is het andere uiterste.
     
    jojo85 vindt dit leuk.
  16. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Logisch ook wel. Vaak (niet altijd) betekent schulden toch dat je er een potje van hebt gemaakt en tja, dat is niet iets om trots op te zijn.

    @ TS, vervelend dat je in deze situatie zit. Ik heb geen ervaring maar ik hoop dat er een goed en respectvol gesprek kan plaatsvinden tussen jou en jouw werkgever. En uiteraard ook dat je je schulden op een goede manier kunt afbetalen.
     
  17. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland
    Dat kan natuurlijk dat jij je er rot onder zou voelen en het wel prettig zou vinden. Loonbeslag is ook een heftige maatregel.

    Ik zou er niet zitten te wachten om een gesprek met mijn werkgever aan te gaan. Hij moet formulieren mbt het inkomen invullen, retour sturen en thats it. Verder heeft hij (in mijn ogen) niet met mijn salaris te maken.

    Ik kan me voorstellen dat in een groot bedrijf een werkgever niet met elke werknemer om tafel gaat vanwege loonbeslag. Zulke zaken lopen veelal via HR en een leidinggevende hoort hier vaak niets van.
     
  18. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Is heel normaal hoor, dat de werkgever een gesprek aan gaat met de werknemer.
    Ze leggen uit dat ze conform de wet gehoor moeten geven aan het beslag, bieden over het algemeen hulp aan al dan niet in de vorm van een deskundige, en vragen ook of er misschien andere problemen zijn waar ze bij zouden kunnen helpen. Daar naast wordt er in sommige situaties (dus lang niet altijd) gesproken over integriteit en eventuele 'gevaren' wanneer gewerkt wordt met geld.

    @ts, vervelend dat je een loonbeslag hebt. Maar geloof me, dat komt veel vaker voor dan je denkt. Je werkgever heeft hier waarschijnlijk al eerder mee te maken gehad.
    Ga het gesprek aan, vertel waar jij je prettig bij voelt en sla hulp niet af als je die goed zou kunnen gebruiken. Schaam je niet, grijp deze kans aan om de zaken weer op orde te krijgen. Succes!
     
  19. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Dat kan, maar in geval van loonbeslag spelen er vaak meer dingen. Kans op uitval is groot. Het is dus wel degelijk belangrijk even een gesprek met een werknemer te voeren, hoeft niet heel diepgaand maar wel even om te vragen hoe het met je gaat. Het is een ingrijpende maatregel dus dat vind ik persoonlijk wel op zijn plaats. Net als dat je bij een werknemer die in scheiding ligt of een sterfgeval in de familie heeft je even vraagt hoe het gaat. Ik vind dat eigenlijk heel normaal.
     
  20. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland

    Ik zeg ook negens dat het niet normaal is. Maar ben wel van mening dat de keuze moet liggen bij een werknemer. Zoals ik al eerder zei is het prettig als een werkgever een helpende hand wil bieden, maar er is geen verplichting. De keuze hierin is natuurlijk persoonsgebonden.
     

Deel Deze Pagina