Favoriete BBQ-Recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door DreamsandHopes, 27 mei 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DreamsandHopes

    DreamsandHopes Actief lid

    14 aug 2015
    261
    37
    28
    NULL
    NULL
    Hallo dames,

    Met het warme weer gooien wij weer de BBQ aan, net als zovelen hier. Nu kom ik telkens weer terug bij de bekende hamburger en de barbecueworst... De zomer is nog lang en ik wil wat meer variëren. Ik ben daarom op zoek naar nieuwe recepten (zowel voor óp de BBQ als lekkere zomerse bijgerechten). Ik ben erg benieuwd wat jullie favorieten zijn en wie weet kunnen we elkaar inspireren!
     
  2. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Banaan met een scheutje rum in aluminium folie.
    Appel met kaneel en een beetje suiker in aluminiumfolie.
    Aardappeltjes met knoflook, boter en rozemarijn in aluminiumfolie.
    Spiesjes met garnalen en knoflookolie.
    Spiesjes met groentes.
    Zalm met bosui en citroen.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik eet vooral veel salades bij de bbq:
    - pastasalade met mozzarella, zo gedroogde tomaatjes, paprika, komkommer, rucola/veldsla en een dressing van olijfolie, witte wijnazijn en mosterd
    - zelfgemaakte aardappelsalade met verse kruiden
    - rijstsalades kun je ook van alles ingooien

    Wat ook heel lekker is zijn geroosterde groenten op de bbq, ik gebruik dan zo'n bakje: plakken zoete aardappel, plakken courgette. Of van courgette zo'n bootje maken en dan vullen met iets.

    Bij bbq's waar kilo's vlees liggen en 3 schijfjes komkommer ben ik altijd een beetje teleurgesteld.
     
  4. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.921
    5.179
    113
    - Kipspiesjes, garnalenspiesjes, kebabspiesjes en groentenspiesjes.
    - Vis. Bijvoorbeeld zalm met knoflook in zilverfolie
    - Aardappeltjes met rozemarijn of gepofte aardappel
    - Maïskolf
    - Fruitsalade, pastasalade
    - Stokbrood met kruidenboter en tapenades
     
  5. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    - Kipspiesjes, groentenspiesjes
    - we hebben er een wokpan bij en wokken daarin gerechten die je in principe ook op het fornuis zou maken
    - paella is hier ook altijd geliefd
    - pizza
    - vis in folie met groenten en kruiden

    kijk eens op Pjnterest daar staan heel veel leuke BBQ gerechten
     
    mama en zoon vindt dit leuk.
  6. DreamsandHopes

    DreamsandHopes Actief lid

    14 aug 2015
    261
    37
    28
    NULL
    NULL
    Wauw wat veel recepten al! En het klinkt ook allemaal zo lekker! Ik ga hier zeker het één en ander van maken!

    @tuc Ja, ik snap je helemaal. Ik hou wel van vlees, maar niet van 3 kilo! Haha, daarom maak ik ook vaak salades, maar helaas blijft het elke keer weer bij dezelfde! Die pastasalade van jou klinkt echt heerlijk, die ga ik morgen denk ik maken! Thanks!
     
  7. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    9 nov 2013
    4.130
    2.517
    113
    Vrouw
    Amsterdam
    Als toetje banaan in de lengte doormidden en beetje bruine basterdsuiker en dan op de bbq en met lepeltje eten mmmm

    Zelf tzaziki maken ook lekker fris met dit weer.
    Met Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en peper en zout
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    Is dat een speciale wokpan of speciale bbq? Dat lijkt me ook lekker
     
    esther87 vindt dit leuk.
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    O en wat ook supersimpel en lekker is: schijfje stokbrood insmeren met teentje knoflook en besprenkelen met wat olijfolie en dan op de bbq roosteren.
     
  10. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Hier gaat ook zo de bbq aan en wij hebben er ook altijd maar weinig vlees op. Wel groentenspiesjes erbij en maiskolven. Verder salade erbij en ciabatta met kruidenboter en brie.

    Als toetje kun je ananasschijven met een beetje honing erop op de bbq doen en dan met een bolletje roomijs. Jammie
     
  11. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    Pitabroodjes beleggen met plakjes tomaat en mozarella, beetje peper en zout en dan in alufolie op de BBQ.

    Voor bij de BBQ; salade van ijsbergsla, mango en aardbeien met een 'dressing' van griekse yoghurt en honing, lekker fris.
     
  12. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.646
    1.252
    113
    randstad
    Ik maak altijd kipspiesjes met kipdijfilet. Altijd een hit. Verder lekkere fruitsalade erbij.
     
  13. Kristientje

    Kristientje Fanatiek lid

    11 jul 2015
    1.035
    419
    83
    Thuisblijfmama
    Zeeland
    Oh wat ben ik blij met dit topic! Zelf ben ik geen grote vleeseter en kan wel wat inspiratie gebruiken voor de bijgerechten.

    Altijd een hit: bruschetta. Tomaten in stukjes snijden, mengen met olijfolie, knoflook en basilicum. Enkele uren in de koelkast laten trekken. Ciabatta of stokbrood in plakken snijden, bestrijken met olijfolie en roosteren op de bbq. Je kan ook nog mozzarella toevoegen.
     
  14. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Joojeh kabab. Heerlijk, echt onze favoriet.
    Het zijn hele lekkere malse gegrilde kipfilet spiezen. Je moet het wel een dag van te voren marineren zodat de smaken echt goed in de kipfilet zijn getrokken.

    -verse kipfilet
    -volle yoghurt
    -limoen
    -safraandraden
    -olijfolie
    -gerapste ui
    -zout en peper

    snij de verse kipfilet in blokken, doe de volle yoghurt, olijfolie, geraspte ui, zout en peper bij elkaar in een bak. Pers de halve limoen en doe het sap bij de yoghurt marinade. Maal je safraandraden fijn tot poeder en meng de poeder met een beetje water. Doe ondertussen de kipfilet bij de yoghurt marinade en giet het safraanwater erbij en roer alles goed door elkaar. Laat het 1 nacht intrekken en doe het de volgende dag op spiezen en grillen maar! Het is lekker met wat sumac poeder eroverheen en ernaast wat verse munt/koriander/peterselie stengels! Wij grillen er ook altijd nog verse tomaten bij.
     
    DastyQueen en Boommm vinden dit leuk.
  15. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Wij bbqen ieder weekend maar niet de hollandse stijl. Vaak bijvoorbeeld een mooie picanha op de bbq met een salade met peer, rauwkost, nootjes en balsamicosiroop. Erg lekker.

    Verder nog vega(n) opties voor de bbq:
    Ananas met bruine suiker
    Gevulde portobellos
    Spiesje met groentes en falafel, lenteuitjes in flatbread
    Burger met avocado en rauwkost op een broodje of flatbread
     
  16. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    12.540
    14.059
    113
    Vrouw
    Hier zijn we juist wel erg van het vlees, maar af en toe wisselen we af met kreeft, zalm of rode snapper.
    Als toetje banaan met rum en suiker.
     
  17. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wij hebben
    Klinkt heerlijk, ga ik binnenkort proberen!
     
  18. Deliana

    Deliana Niet meer actief

    Skottelbraai
    (Type carri Chef)

    Echt een ideaal ding! Er zitten standaard een grilplaat en bakplaat bij, je kan zelf nog extra roosters en pannen aanschaffen. We hebben oa een grote wokken en een plaatsen bij.

    We hebben hem wel eens meegenomen op vakantie en toen heb ik er echt alles op gekookt... van pannenkoeken, gebakken eieren, nasi, gewokte groenten, maiskolven, quesadilla's...

    Het is wel een gas BBQ....
     
    tuc en DastyQueen vinden dit leuk.
  19. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    En daar overheen een heerlijk fijngehakt tomaatje met basilicum... dan heb je heerlijke bruscetta!
     
    tuc vindt dit leuk.
  20. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Hier altijd ook dezelfde dingen op en bij de bbq. 95% van de tijd ziet dat er zo uit:
    Kipsate, gemarineerd biefstukje, sashlickstokje, cevap, hamburger, spekstokje, gamba's, zalm, gepofte aardappel, stokbrood met kruidenboter aioli tappenades, aardappelsalade, rauwkostsalade, fruitsalade en zelf gemaakte knoflook en coctailsaus. Best saai. Nu hebben we vanaf woensdag avond tm vanavond elke avond bbq gegeten maar komt het wel mijn neus uit. Bij wat meer variatie zou ik zo de hele zomer aan de bbq kunnen. Enige variatie die ik nu had was elke avond een andere groente erbij.
     

Deel Deze Pagina