Wij hebben straks een Quooker, dus voor het water koken hebben wij het niet nodig Maar ik baal wel dat wij geen inductie kunnen nemen (vooral ivm de veiligheid en het schoonmaken), ondanks dat het misschien niet helemaal gezond is (en ook al is niet voldoende bewezen dat het schadelijk is, toch is het wel iets waarvan ik het dus niet erg vind dat we het niet kunnen nemen )
Dit heb ik ook gezien maar lijkt me zo eng met overkoken etc en een gesmeer. Maar we moeten ons maar eens goed laten informeren in een keukenzaak
Ik had vroeger bij mn ouders inductie. Vind en vond het erg prettig. Nu kook ik op gas. Opzich red ik me dr nu prima mee. Maar als ik ooit een nieuwe keuken in ons huis laat zetten word het inductie.
In ons vorige huis (nieuwbouw) had ik inductie. Zo fijn. Nu gas en ik vind het nog steeds irritant. Als er ooit een nieuwe keuken komt gaat die er als eerste uit!!
Zeker weten inductie ik heb niet alles gelezen dus misschien is het al gezegd, maar je hebt ook inductieplaten die op 1 groep kunnen, en je dus niet in je meterkast hoeft te rommelen. Die hebben wij al 2x gehad.
Maar dan kan je niet alles op vol vermogen gebruiken, nog niet eens 2 platen kunnen dan op vol vermogen. Het werd ons ook echt afgeraden en het leek mij ook niet erg handig.
Klopt inderdaad. Dat is een halve oplossing. De inductieplaat schakelt terug in vermogen wanneer het te veel wordt. Daardoor kook je met minder kracht en duurt het koken dus langer. Ik zou indat geval toch liever voor gas gaan.
Hij geeft dan de pitten omstebeurt een boost, ze kunnen wel tegelijk op vol vermogen. Ik heb er verder geen last van, mijn eten staat gewoon met een half uurtje op tafel als je pan heet is blijft het gewoon heet, het is niet dat de kook er dan vanaf gaat ofzo
Oh wat mis ik mijn inductieplaat van ons vorige huis. Gas echt wat een drama soms. Het duurt heel lang voordat het water kookt en eeuwig voordat vlees of gebakken aardappelen gaar zijn. Hopelijk kunnen we volgend jaar onze keuken verbouwen en het eerste wat eruit gaat is het gasfornuis.
Hebben jullie dan echt allemaal inductie of zitten er ook een paar tussen die keramisch koken? Hier ook binnenkort nieuwe keuken en ben op zoek naar de meningen tussen keramisch en inductie.
Inductie! In ons nieuwbouw huis overigens wel een gasaansluitingbin de meterkast die precies achter het fornuis zit. Mocht het ooit nodig zijn kunnen we zo het gas doortrekken. Maar wat mij betreft niet nodig, ben errrruuug blij met inductie!
Oke dan! Bedankt voor de tip. We hebben nu genoeg pannen, maar als er weer eens wat vervangen moet worden, ga ik eens bij de ikea kijken.
Keramisch heb ik gehad, noooooit meer! Wat een drama is dat. Het ziet er op t oog vergelijkbaar uit, een glazen plaat, maar het werkt heel anders. De plaat zelf wordt heel heet en blijft heet! Ook als je het pit lager of zelfs uit zet, blijft de plaat nog erg lang heet. Als je debkt: het water kookt ik zet de lager, ben je al te laat. Dan blijft de pit nog zo lang heet dat je pan overkookt. Dus watje dan moet doen is de pan op een andere pit zetten. Zo blijf je schuiven met pannen, erg onhandig. En gevaarlijker want ook als je klaar bent en alles staat uit kan je je nog verbranden. Het duurt ook heel lang voor je water kookt. De hele pit moet opwarmen en daarna pas de pan. Schoonmaken is ook niet zo makkelijk als bij inductie. Bij overkoken bakt het in. Dat is bij een inductieplaat niet het geval. Dus bij een keramischeplaat sta je achteraf nog steeds te schrobben om je plaat weer schoon te krijgen. Het enige voordeel tov gas is dat je geen ribbeltjes hebt. Ik vond het vreselijk. Het enige voordeel is dat de plaat goedkoper is in aanschaf dan inductie. Maar mijn voorkeur zou zijn: inductie, dan gas, dan een magnetron maaltijd, en dan pas keramisch