Ik zou de doktersdienst bellen, daar is vaak ook een psychiater aanwezig of oproepbaar zo niet kan een huisarts ook hellen. Misschien kun je voor het weekend iets kalmerends krijgen. Is je man inmiddels thuis?
Dan heb je gewoon niet de goede medicijnen gekregen Rn dat je nog steeds niet weet wie je moet bellen, er zijn al meerdere opties gegeven. Bel de HA en eis een verwijzing. Ik snap dat het ontzettend moeilijk is en ik bedoel dit echt niet gemeen, al denk jij er vast anders over. Maar met blijven 'klagen' dat je niet weet wat je moet doen kom je geen steek verder, niemand gaat het voor jou doen je zal het zelf moeten doen. Kom op, je kan het!
Mijn moeder is bellen met een trauma therapeut. En hem advies vragen wat eventueel de volgende stap is ik zelf voel je nu niet goed genoeg te bellen. We hebben gekeken naar lievegoed even goed over informeren. Mijn man is thuis. En heb met hem besproken of hij mischien samen met mijn moeder voor even de zorg voor mijn kids kan overnemen mocht ik opgenomen worden. En hoe hier een regeling in te treffen op het werk.
Je hebt nog geen echte behandeling ontvangen voor je depressie, maak ik op uit al je verhalen. Dan is er nog veel winst te behalen Zoals iedereen hier al aangeeft is stap 1 naar de huisarts voor een verwijzing voor GGZ hulp. Dan ga je het traject pas in. Je kan niet nu zelf al een behandelplan uitstippelen, waarin je bijvoorbeeld kiest voor een opname. Je krijgt eerst een intake, dan volgt een diagnose en een behandelplan en dan ga je pas van start. Daar kan ook best een wachttijd op zitten! Dus het is verstandig om maandag direct naar de huisarts te gaan, dan kan je maandag de verwijzing nog invullen en je aanmelden bij het GGZ. Daarmee heb je je datum in ieder geval geprikt die gaat lopen voor een eventuele wachttijd straks. Therapie is over het algemeen ambulant, of te wel gesprekken en daarna weer naar huis. In de eigen omgeving blijven is onderdeel van herstellen. De gesprekken kunnen individueel zijn, of al dan niet in combinatie met groepsverband. Medicatie wordt voorgeschreven door een psychiater, ook dat is onderdeel van het behandelplan. Zo'n proces lijkt ingewikkeld in elkaar te steken, maar voor nu is het heel simpel Stap 1: ga maandag naar de huisarts en vraag een verwijzing voor GGZ hulp ivm ernstige depressieve klachten Stap 2: meld je maandag direct aan bij de GGZ / of laat de huisarts dit doen En daarna volgt de rest vanzelf! Dus stop met uitzoeken, je moeder laten uitzoeken, met de huisarts rommelen met medicatie zonder echte behandeling, zelf je bed niet meer uitkomen, en start maandag direct met stap 1! Zo krijg je weer grip op je leven, in ieder geval op dit stukje. Sterkte!
Jawel ik heb al een hoopje psygologen gezien in het verleden. Toen ik 15 was verplichte ggz vanuit leerplicht maar blijkbaar was neiging tot zelfdoding ook niet genoeg om meer te doen dan 1x peemr week gesprek. ( blijkbaar kwam ik normaal overl)Daarna heb ik nog een bij een andere praktijk paar x geweest. Maar die man stuurde me weg akelige vent ( hij werkt nu overigens niet meer ) ik heb bij de fysio gelopen voor mijn hyperventilatie destijds en heb nog meer gesprekstherapuiten gehad maar die weet ik niet goed meer . Was allemaal rond mijn schoolperiode. 3jaar geleden ben ik op de poppoly geweest in het ziekenhuis voor intake omdat ik met de eerste bevalling ook daarna in een depressie ben beland en heb ik 10 gesprekken gehad samen met mijn man bij psygologenpraktijk er werd 5 x vergoed. Het viel inderdaad onder relatietherapie. Ze zouden ze dit x van tevoren starten met psygoloog en medicatie in het ziekenhuis. Maar ze hebben nooit meer wat van zich laten horen. Ik heb 3x gebeld waarom ik niet opgeroepen werd en kreeg steeds het antwoord dat het wel goed zou komen en snel opgeroepen werd. Niet dus. Na de 2e bevalling 2 jaar terug ben ik dan ook goed ingestort daarna ben ik naar de huisarts gestapt en kreeg ik antidepressiva. En psygoloog in eigen praktijk ( ook wel praktijkondersteuner genoemd) ook heb ik het alternatieve circuit bewandeld. Cursus positief denken gedaan. Mindfullness en geleidemeditatie. Alle begin trajecten weet ik uit mijn hoofd en eerlijk? 1 gesprek in de week gaat mij niet helpen . Medicatie ben ik geen voorstander van. Zeker niet wegens de bijwerkingen die ik ervan had. Inmiddels de trauma therapuit gesproken een half uur, hij gaf aan 3 uur te willen inplannen eerste gesprek. Ik moest het even laten bezinken en later tijdstip laten weten of het me iets lijkt. Mijn man gaat mee.
In jouw ogen heb je al alles gedaan qua behandeling om uit de depressie te komen, maar ik probeer te laten zien dat dit niet het geval is: Als 15 jarige een aantal gesprekken bij GGZ/een praktijk -->dit zal zo'n 10 jaar (of langer?) geleden zijn of nog langer? Dat is geen behandeling voor je huidige klachten Als 15 jarige fysiotherapie --> is geen behandeling van je psychische klachten, en lang geleden 3 jaar geleden Pop poli intake --> Ook al weer jaren terug, en als behandeling uitgekomen op relatietherapie. Relatietherapie is geen behandeling voor depressie of een trauma. De pop poli richt zich er op om het risico op psychiatrische ontregeling tijdens de zwangerschap of na de bevalling te beperken. Nu heb je een andere zorgvraag, namelijk de behandeling van je depressie. 2 jaar terug --> behandeling bij de huisarts (praktijkondersteuner en medicatie) en losse cursussen. Ook dit is geen echte behandeling. Een praktijkondersteuner biedt geen 2e lijns psychologische zorg, en medicatie zonder doordacht behandelplan levert bij ernstige klachten ook geen langdurige verbetering. Terugkijkend heb je dus nog nooit een echte behandeling gehad voor je depressie, in ieder geval niet in de laatste jaren. Een behandelplan kan lang duren, dat is niet met 5 gesprekken klaar wanneer je serieuze klachten hebt. Wanneer er sprake is van een langdurige behandeling, zit je met 5 gesprekken nog in de kennismakingsfase... Dat lijkt me een goede stap! Op naar een echte behandeling. Heb je hiervoor wel een verwijzing van de huisarts gekregen? De verwijzing van de huisarts is namelijk nodig voor de vergoeding van gespecialiseerde GGZ zorg uit de basisverzekering! En het is verstandig om te overwegen of je naar een vrijgevestigde psycholoog wilt gaan, of toch liever naar een gespecialiseerde GGZ instelling. Bij een GGZ instelling zal tijdens een zeer uitgebreide intake (die ook een paar uur(!) kan duren), gekeken wat precies al je klachten zijn. Dan wordt er een inschatting gemaakt in welk team/afdeling je geplaatst moet worden, en waar jouw klachten beste passen. Er zijn psychologen gespecialiseerd in trauma, andere in depressie, andere in angststoornissen, etc. Je zou zelfs op 3e lijnzorg uit kunnen komen, bijvoorbeeld in een gespecialiseerd traumacentrum waar intensievere behandeling mogelijk is.
Ik heb de huisarts gebeld en gevraagd om de psygoloog die ik toen had. Heb gevraagd of die mij wil bellen. Ze is 2) lijns psygloog ( ik heb altijd gedacht dat ze praktijkondersteuner was) geen idee wat 2elijns inhoud overigens. Maar ik wil niet naar de huisarts voor verwijzing dus dacht ik het via haar als tussenpersoon te realiseren. Ik mocht haar bellen zei ze destijds als het niet goed gaat dus bij deze.. Op dit moment voel ik me rustig maar gisterenavond op bed van ik flink in de weer geweest. Ik heb levensechte dromen . Ik zie steeds mensen.in slaap waak en dacht er vanacht 1tje te pakken. En ik had vanacht erg hartkloppingen heb ik niet heel vaak.
Ze valt tussen 12 en 13uur. En ik ben steeds een het bedenken wat ik moet zeggen.. Op vind het moeilijk toe te geven. Ik ben erg bang voor de gevolgens. Ergens ben ik een hele krachtige vrouw en ergens weer juist het tegenovergestelde. Verwarrend voor mezelf en hun
Je hoeft geen hele verhalen te vertellen. Je kan gewoon vertellen dat je het gevoel hebt dat het slecht met je gaat en dat je hulp nodig hebt. Zij stelt vervolgens de vragen waar je antwoord op kan geven. En als dat niet lukt, dan lukt het gewoon even niet en maak je zo snel als mogelijk een afspraak. Die kun je voorbereiden door bv op papier mee te nemen hoe je je voelt (bv je posts in dit topic). Komt echt goed, het eerste belangrijke is dat ze weten dat het niet goed met je gaat en dat je hulp nodig hebt. De rest volgt vanzelf! Succes meid!
Nou ging lekker niet dus. Belt ze om 5 over 1. Het moment dat zoonlief naar school moet. Mijn moeder was bij je en bood een weg te brengen. Eenmaal gesprek gestart begint zoonlief hard om mij te huilen . Zucht .. Op kwam dus helemaal niet op de woorden aan de telefoon en zei had haast zei ze. Nou lekker dan! Zoiezo vind ik dat een psygoloog tijd voor je moet hebben om eens rustig te luisteren. Ze gaf aan eens rustig in der agenda te kijken waar ze nog een gaatje heeft van een half uur. Waarop ik een beetje voor werd. Ik geef verdorie aan dat het slecht gaat en ik eigenlijk een gevaar voor mezelf ben.Ik werd toen een beetje boos en zei ik heb NU hulp nodig en niet weer 1x per 2 weken half uurtje. Intussen gaf de weer aan haast te hebben . En mijn zoontje huilde nog steeds om mij dat we het gesprek beëindigd hebben ze gaf aan tussen 3 en half 4 terug te bellen maar dan moet ik zoonlief halen..was ik even vergeten door hectiek. Nou wat moet ik hier nu weer mee?
Je telefoon meenemen met oordopjes, scheelt al een hele hoop en kan je meestal fatsoenlijk een gesprek voeren
dan staan alle mamas van school mee te luisteren ik heb overigens geen oordopjes. ik heb nog geprobeerd huisarts te bellen om aan te geven of ze kwartiertje later wil bellen maar huisarts is niet bereikbaar. zitten in overleg. ik dacht dan maak ik toch maar een afspraak bij de huisarts als zei toch geen tijd heeft. er moet iets gebeuren en niet weer weken wachten,
Maar ik begrijp het niet helemaal, je heb toch al contact gehad met die trauma therapeut? Je kan daar toch een afspraak maken...? En als die vrouw belt en je staat op het schoolplein kan je toch vragen of ze over 5 min terug wil bellen, dat je er even niet aan had gedacht oid
De trauma therapuit die we eerst gebeld hadden word niet vergoed 150 euro per x. Hij is niet aangesloten. Heb inmiddels weer psygoloog en huisarts gesproken. Heb verwijzing gekregen maar iemand in eethen. Doet ook emdr alle nu las ik dat ze vanaf maar geen aanmeldingen meer aannemen zucht.. heb wel ingesproken en verteld dat mijn grootste probleem is dat ik in een enorme oplopende piek bang ben voor zelfbeschadiging en of ze me zsm terug wil bellen. De huisarts was trouwens heel nuchter terwijl bij het laatste gesprek de psygoloog ineens wel heel bezorgd was. De huisarts zei doodleuk kan nog wel weken maanden duren soms de wachtlijst.. dat bedoelde ik dus met de huisarts hier. Te nuchter en niet meelevend.