Oorproblemen bij baby's

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Shakes, 24 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Wie heeft ervaring met oorproblemen bij baby's?

    Mijn zoontje is bijna tien maand en heeft nog geen nacht in zijn leven doorgeslapen. Twee maand geleden bij de KNO geweest omdat ik vermoedde dat hij toch wat issues had, gezien hij bij diverse doktersbezoeken steevast vocht achter het trommelvlies had (zonder ontsteking) en vaak aan zijn oor zat te prutsen.

    KNO gaf toen aan dat het inderdaad niet helemaal 'normaal' was, maar ook niets dramatisch. Advies om drie maand later nog eens terug te komen.

    In tussentijd heeft mijn zoon al één keelontsteking gehad (met antibiotica), twee bevestigde oorontsteking en vandaag voor de zevende keer of zo een loopoor.

    Kan het, dat zoiets opeens zo dramatisch verslechtert? Voor zijn zeven maand was hij nog nooit ziek geweest, en daarna dat allemaal.

    Vraag twee: een loopoor, doet dat pijn? Is het dan ook ontstoken, of niet? Ik ken daar eigenlijk niets van, mijn dochter heeft nooit zoiets gehad.

    Volgende week ga ik sowieso naar de kinderarts en binnen 2,5 weken heb ik de nieuwe afspraak bij de KNO, maar misschien heeft iemand advies? Of een schouderklopje? * zucht*
     
  2. Jillzz

    Jillzz Fanatiek lid

    17 aug 2015
    2.029
    323
    83
    Dat kan zeker als baby al hoor. Mijn oudste had het ook. Onze KNO arts gaf aan liever niet te opereren onder de 1 jaar. Uiteindelijk met 1,5 jaar hebben we de eerste operatie gedaan omdat hij qua spraak/taal erg achter ging lopen.
    Of een loopoor zeer doet weet ik niet, mijn zoon heeft alleen maar van die dikke prut oren.
    Doorslapen had er trouwens niks mee te maken hier.
     
  3. joyce29

    joyce29 Lid

    8 jan 2012
    84
    36
    18
    Vrouw
    Noord Holland
    Mijn dochter wordt eind juli eindelijk geopereerd aan haar oortjes, ze krijgt buisjes en haar neusamandelen gaan eruit. Ze heeft ook chronisch vocht achter haar trommelvlies.

    Ze is 1 en heeft ook nog geen nacht doorgeslapen, volgens de kno arts heeft dat wel degelijk met haar oren te maken. Ze heeft namelijk altijd druk op haar oren door het vocht, geen pijn maar een vliegtuiggevoel. Bij haar gaat het ook op en af hoeveel last ze er van heeft.
     
  4. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.789
    14.127
    113
    Bij onze gup merken we het nog niet ondanks de bijna chronisch lijkende (is t niet maar gevoelsmatig wel) verkoudheid maar we hopen dat ze mijn oren heeft en niet die van dr vader.

    Die buis van eustagias (ongetwijfeld incorrect geschreven) liep bij hem als kind zijnde nog niet goed, hij had bij t minste geringste oorontsteking. Idem bij zijn broers. Het deed minder zeer als hij op het aangedane oor lag (tegendruk). Maar even zo goed was slapen een rampenfonds, mn schoonmoeder heeft alle jongens heel veel in een doek gedragen.

    Loopoor deed bij mijn man juist geen pijn, de rotzooi komt dan weg en de druk zakt er vanaf. Maar wellicht dat het er ook vanaf hangt per kind hoe dat ervaren wordt.

    Buisjes en amandelen er allemaal uit scheelde al wel maar uiteindelijk moest hij er gewoon overheen groeien.

    Trommelvlies was echter wel verzwakt door alle oorontstekingen en op zn 16e is dat kapot gegaan doordat hij afwisselend in zout en chloorwater aan t zwemmen was op vakantie. Nu als volwassene kan hij t laten behandelen met een operatie maar hij kan dan doof worden (5-10% kans) dus laat hij het maar.
     
  5. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Kan heel goed hoor dat hij niet door slaapt door zijn oren. En ze hoeven dan niet altijd te huilen. Bij mijn jongste die was bijna hele nacht 'vrolijk' aan het spelen in bed. Pas toen wij zijn temperatuur gingen meten kwamen wij erachter dat achter het leuke spelen een fikse dubbele oorontsteking zat. Na dat geconstateerd te hebben, werd hij pas minder vrolijk. Kwam door AB kuur die ook buikpijn veroorzaakte.

    Voor het jaar opereren ze niet volgens kinderarts. Uitzondering daargelaten. Onze zoon heeft ook vrijwel bij iedere huisarts bezoek een oorontsteking (gehad). Lassen nu diverse controle momenten in, om het in de gaten te houden. Dit ook om een dossier aan te leggen en met 1 jaar als dat nodig is buisjes te plaatsen. Tot nu toe al 3 weken geen oorontsteking en al 6 weken niet verkouden.

    Volgens kinderarts gaan wij qua leeftijd de goede tijd in, vanaf nu ongeveer zullen de oorontstekingen af nemen. Dus ook bij jouw zoontje. Alleen houdt het wel in de gaten, las desnoods net als ons extra controle momenten in om zo een dossier op te bouwen.

    Met een loopoor gaat juist die druk van zijn oren, erg fijn al zeg ik het zelf. Klopt dat hij dan geen pijn meer heeft.

    Beterschap
     
  6. Sama1

    Sama1 Fanatiek lid

    18 jan 2015
    1.050
    73
    48
    Hier een dochter van bijna twee. Voor 2 maand geleden de oortjes laten door prikken en de neusamandel eruit. Ze sliep altijd wel door ondanks de chronische verkoudheid en oorontstekingen. Natuurlijk niet wanneer ze er op het moment last van had maar na twee dagen antibiotica sliep ze weer normaal. Nu heeft ze sinds een week haar keelamandelen zwaar opgezet en ontstoken. Nu weer een kuur. Deze halen ze niet voor de leeftijd van 3 weg gaf de kno aan. Ook zei gaf aan dat we er rekening mee moeten houden dat ondanks de operatie ze toch een kno klantje kan blijven.
    Hier was het ook ineens chronische. Volgens mij komt het gewoon dat de neusamandel dan zo ontstoken is het niet meer kan doen waarvoor het gemaakt is. Nu komt hier ook het 1 na het ander. Ook wanneer ze tandjes krijgt lijkt ze er meer last van te hebben.
     
  7. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    uit eigen ervaring weet ik dat een loopoor zelf niet pijn doet het voelt alleen heel vervelend alsof er steeds water uit je oor loopt. wat wel pijn kan doen is de druk achter het trommelvlies en het scheuren van het trommelvlies is pijnlijk.
    dat het ineens zo dramatisch kan veranderen is inderdaad mogelijk.
     
    Jozefien85 vindt dit leuk.
  8. Marielle1993

    Marielle1993 Bekend lid

    7 sep 2014
    673
    94
    28
    Vrouw
    Hoi,

    Ons zoontje had vanaf ongeveer tien maanden ook veel last van zijn oortjes ( zowat 2 - 3 maal in de maand een loopoor).. Soms ook echt aanwijsbare ooronstekingen , met als behandeling antibiotica.
    Ons zoontje heeft in Januari buisjes gekregen ( toen was hij 1,5 jaar). Sindsdien nooit geen oorontsteking of loopoor meer gehad. Een verademing dus ;)
     
  9. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Bedankt voor jullie reacties. Ik zal vooral maar eruit onthouden dat een loopoor geen pijn doet. En morgen meteen bellen zodat ik hopelijk nog in de voormiddag naar de kinderarts kan voor overleg.
     
    Oceanna vindt dit leuk.
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.871
    42.726
    113
    Loopoor doet idd geen pijn, want de druk/pijn gaat er dan juist af.
    Maar zovaak een loopoor en regelmatig ontstekingen is echt wel een reden om verder te laten kijken.
    Ik zou zeker de arts bellen en vragen om een doorverwijzing naar de KNO arts.
     
  11. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Bon, kinderarts zegt dubbele oorontsteking. Antibiotica maar weer. Arm schaapje. Afspraak bij KNO stond al vast voor binnen twee weken.
     
  12. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Hier is mijn dochter met 10 mnd geholpen met buisjes, zelfs kort erna weer omdat er al een uit was.

    Sindsdien is het iets rustiger, het krijsen snachts (elk uur) is over. Wel slaapt ze nog slecht en ze heeft bij a wrkelijks een loopoor.

    Dus helaas niet direct een oplossing maar wel veel beter.
    Ik ben nu gestopt met melk, geef alleen sochtends geitenmelk. En na 3 Mnd hoesten lijkt het hoesten nu minder.
    Nu hoop ik dat de oren ook rustiger worden..

    Sterkte, zo zielig als ze zoveel pijn hebben.
     
  13. Jozefien85

    Jozefien85 Niet meer actief

    Onze dochter kreeg ook vóór haar eerste verjaardag buisjes en we kregen er een ander kind voor terug.
    Ze is ook overgevoelig voor koemelk..dat schijnt vaak samen.te gaan met kno problemen
     
  14. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Als je het doet omwille van mogelijke kma: geitenmelk zit qua eiwitstructuur heel dicht bij koemelk. Dus die zou ik dan ook schrappen, omdat de kans groot is dat je kindje ook daarop reageert.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.871
    42.726
    113
    Arm ventje! Hopelijk geeft de antibiotica nog wat verlichting.
     
  16. Oceanna

    Oceanna Fanatiek lid

    12 okt 2015
    3.438
    1.423
    113
    Vrouw
    ik had vroeger ook koemelkallergie maar kon wel tegen de geitenmelk enige probleem daarbij was dat ik zwaarder werd omdat die melk veel steviger is/was.

    hopelijk komen jullie kindjes snel van de oorproblemen af en hebben ze er in hun verdere leven er geen last van. Houdt er eventueel rekening mee dat de problemen in de winter erger kunnen zijn dan in de zomer.
     
  17. Livia75

    Livia75 Fanatiek lid

    2 dec 2012
    1.257
    47
    48
    Bedankt! Dat wist ik inderdaad!
    Ik denk ook niet dat ze een allergie heeft maar mogelijk wat gevoelig (darmpjes).
    Geitenmelk is lichter verteerbaar als ik het goed heb begrepen.
    Melk geeft ook slijm en mijn dochtertje hoeste veel
     
  18. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    19
    38
    Vrouw
    Noord Holland
    Precies dit. Mijn jongste heeft alleen buisjes gehad met 9 maanden en neus amandel dag voor zijn eerste verjaardag.

    Sindsdien : een heel ander kind , wordt voor het eerst in zijn leven vrolijk waker , is sowieso vrolijker , zit lekker in zijn velletje echt iedereen valt het op.
    Hij heeft wel tot na zijn neusamndel een loop oor gehad. Waarschijnlijk combi continu verkouden en de open verbinding in zijn oor. Hier doen ze onder jaar geen neus dus vandaar dat dit later is gedaan. Druppels hielpen niet , uiteindelijk een kuur gehad van 3 weken en 10 dagen ander soort druppels en nu van het loop oor af.


    Mijn oudste zoon was net geen 1,5 jaar buisjes en neusamndel. En 2 jaar keel amandel. Is 2 jaar lang ziek en verkouden geweest , sinds zijn keelamandelen is hij 1 keer ziek geweest , 1 keer in bijna een jaar tijd normaal elke maand paar dagen ziek met koorts.
     
  19. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Pfff echt bemoedigend klinkt het toch allemaal niet...
     
  20. Romantic

    Romantic Bekend lid

    29 nov 2015
    874
    91
    28
    @Shakes mijn dochter heeft toen zij 1 jaar en 2 maanden was, buisjes gekregen omdat ze oorontstekingen had, en duidelijk pijn door vocht wat niet kwijt kon, daarnaast gehoorverlies wat verholpen is na het plaatsen van de buisjes. Ze is nu 2,5 jaar en heeft 2 weken terug weer voor het eerst een (mild) loopoortje gehad aan 1 kant waarvoor nu druppels en over een weekje weer controle bij de KNO.

    Daarnaast zijn we toen vlak voor het plaatsen van de buisjes over gegaan op het geven van soja-melk ipv koemelk. Op advies van de kinderarts die haar toen gezien heeft omdat ze een fikse griep had waarbij ze veel spuugde (deed ze altijd al erg makkelijk) ik moet zeggen dat ze het daarop heel goed doet! Wellicht het proberen waard!

    Ik zou zeker bij de KNO aansturen op het plaatsen van buisjes, dat is een kleine ingreep die via dagbehandeling gedaan wordt (wij waren een half dagje onder de panne)

    Succes en hopelijk snel beterschap!
     

Deel Deze Pagina