Nooit geweten, ik hoorde vanmorgen dat je geen gerookte snijworst mag eten tijdens de zwangerschap? Nooit geweten, ik dacht dat als het gerookt was, dat het mocht..Heb vrijdag gelukkig een goede echo gehad, ben 8 weken, en in begin dit best gegeten.. Zal het vanaf nu laten staan, maar wisten jullie dat dat niet mag? Let altijd erg goed op, dit wist ik echt niet!
Dat mag gewoon. Het enige dat je moet laten staan is: Rauw vlees (filet americain, rosbief, carpaccio..) Rauwmelkse producten (kazen...) Alcohol Tabak Drugs
Volgens de zwanger&zo app mag je helemaal geen salami en cervelaatworst omdat het deels rauw vlees is
Alles wat je nagenoeg in de supermarkt koopt, is zwaar bewerkt en prima. Alles gedroogd, gerookt en vers kan lang niet allemaal. Alles wat nagenoeg ambachtelijk bereidt is, kan niet vanwege de rauwe producten.
Op veel sites staat dat het gewoon mag. Heb 1 vk site gevonden doe aangeeft het niet te doen voor de kleine kans dat het niet genoeg gerookt is. Denk dat je dan voor jezelf moet kijken of je het wel/niet wil eten Heb je dit van je vk of van iemand anders? Daar zit namelijk wel een verschil in vind ik. Overigens wil ik me ook niet met je zwangerschap bemoeien ofzo en ik bedoel het goed... maar hen nu in een week al 2x voorbij zien komen dat je mogelijk iets hebt gegeten wat niet mag en het lijkt door de manier van posten dat je er ook best stress van ervaart. Probeer een beetje te relaxen, je moet nog zo lang. Je maakt je zelf zo helemaal gek.
Dit maakt dat ik het risico niet neem en het gewoon pas na de zwangerschap weer eet: http://www.distrifood.nl/assortiment/nieuws/2017/3/jumbo-roept-gerookte-snijworst-terug-101106184 Dat gezegd hebbende...de kans is waanzinnig klein en ik zou me zeker niet druk maken over het feit dat je het al gegeten hebt. Als je dat je hele zwangerschap bij alles doet (want je gaat echt nog wel een keer wat eten wat niet handig is), dan wordt het een lange en moeilijke periode.
Dat klopt, maar het gaat me er dus om dat als iets gerookt is, het niet per se zonder risico's is. En het feit dat zowel salami als snijworst van supermarkten de afgelopen jaren in het nieuws zijn geweest vanwege listeriabesmettingen, maakt dat ik er in elk geval voor kies het even links te laten liggen.
Goed, maar TS heeft het al gegeten. Om dit dan te melden lijkt me ook niet zo handig. Die minieme kans op besmetting kan je namelijk ook ergens anders oplopen. Listeria ontwikkelt zich in bedorven voedsel. Als je snijworst (van de supermarkt, met ambachtelijk bereide vleeswaren moet je inderdaad uitkijken) gewoon normaal ruikt en smaakt en je niet buiten de datum zit lijkt me echt niets aan de hand. Gerookte zalm eet ik gewoon. Net als vers bereide sushi. Volgens mijn gyn kan dat prima.
Volgens mij is mijn eerste post genuanceerd genoeg. TS heeft ook geen paniekbericht geplaatst, maar gevraagd of mensen wisten dat het niet mocht. Sommige mensen reageren vervolgens dat het gewoon mag en ik geef aan waarom ik het wel links laat staan. Overigens geeft mijn vk aan dat het te maken heeft met de verpakkingswijze en dat je het dan nog niet per se over bedorven etenswaren hoeft te hebben. Ik weet niet wat de waarheid is, ik geef alleen aan welke keuze ik zelf gemaakt heb hierin. Ik eet trouwens ook gerookte zalm van een goede visboer, geen problemen mee. Maar ook hier: ik maak de afweging om kieskeurig te zijn waar ik het haal.
Klopt, vacuum verpakt geeft inderdaad risicos. Maar bij vleeswaren (snijworst) is dat niet het geval. Het is goed dat iedereen zijn eigen afweging maakt maar het is al het tweede topic dat ts opent in een week dat over voeding gaat.