Op Google lees je dat bijten veel voorkomt. Mijn zoon is in korte tijd zelf twee keer gebeten op de psz. Dit kan gebeuren, je gevoelens uiten op deze leeftijd is erg moeilijk. Nog geen 3. Nu heeft hij daarna zelf ook twee gebeten op de psz. Er word heel erg dramatisch op gereageerd. Begrijp me niet verkeerd, bijten mag niet en moet hij ook zeker afleren. Maar het is ook geen uitzonderlijk gedrag in mijn beleving? Iemand ervaring? Het is niet dat hij constant iedereen wil bijten..
Naar mijn idee is het niet zo "gewoon". Ik herken het zelf niet bij mijn kind / kinderen in mijn omgeving.
Ja mijn dochter beet ook vroeger. Ze kon goed praten maar was fysiek niet zo sterk. Paar keer een kindje gebeten en een paar keer mij gebeten. Ik ben wel een tijdje 'bang' geweest voor die scherpe tandjes haha. Ging hier weer over, elke keer (nou ja is 5 keer gebeurd ofzo) uitgelegd dat het pijn deed. Jongste doet het ook, maar dan tijdens stoeien, uit een soort baldadigheid.
Bijten komt inderdaad regelmatig voor op die leeftijd. Vaak uit frustratie. Dus het is niet abnormaal, maar zoals je al zei wel ongewenst. Opvallend is dat jouw zoontje eigenlijk het bijtgedrag heeft overgenomen. Volgens mij is er voor de peuterspeelzaal werk aan de winkel. Verder niet te veel zorgen over maken. Proberen te voorkomen dat hij het weer doet en uitleggen dat dat pijn doet. Het gaat weer over!
Hier beet de jongste bij intense emotie - dus boosheid maar ook als ze juist heeeel blij was. Bij haar kwam het door een taal-/spraakachterstand, nu die achterstand is ingehaald, bijt ze niet meer.
Ik herken het wel. Mijn oudste 2 hebben het nooit gedaan, maar zijn beiden wel eens gebeten door een ander kindje. Mijn jongste heeft een fase gehad waarin hij zelf beet. Het moet afgeleerd worden ja, absoluut. Maar extreem vind ik het niet.
Mijn dochter heeft het nooit gedaan (zij is 3) maar mijn zoontje van bijna 2 bijt, vooral zijn zus als ze iets heeft waar hij mee wil spelen of als zij iets van hem afpakt. Hij is verbaal en fysiek niet zo sterk als zijn zus maar met bijten wint hij altijd.... Ik ben er heel duidelijk in, bijten kan echt niet en dan kan meneer meteen op een stoel zitten. Hij mag er af als hij sorry kan zeggen tegen zijn zus en haar een kus geeft. Vervolgens mag hij niet met het speelgoed spelen waar hij ruzie om had gemaakt. In het begin heb ik hem een keer teug gebeten om hem te laten voelen wat hij deed, dit maakte veel indruk en toen was een lange tijd minder maar nu komt het wel weer eens voor... (niet heel erg verantwoord maar natuurlijk ook niet super hard gebeten). Ik snap wel dat mijn zoontje zijn stekste middel probeert te gebruiken maar ik tolereer het niet.
Ik vind bijna 3 jaar wel een beetje oud om nog te bijten, denk dus ook dat psz aan de slag moet hiermee.
Mijn dochter Is nu 5 en heeft dat echt nog nooit gedaan maar mijn zoon van nu 2 bijt elke dag wel minimaal 1x iemand. Uit boosheid en uit enthousiasme. Niemand blijft gespaard helaas.
Bedoel met normaal ook dat het veel voorkomt, niet dat ik het goedkeur☺️. Of dat elk kind bijt. Het is spijtig dat hij het is gaan doen nadat hij twee keer zelf is gaan doen.
Wat ik tot nu toe is dat het een fase is. En dat het weer over gaat net als slaan, krabben etc. Hoe corrigeren jullie hem? Bij ons gebeurd het niet thuis of met kindjes in onze omgeving. Alleen twee x op de psz maar wil wel graag dat hij het afleerd.
Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Vaak zijn het jongere kinderen die bijten. Hier ook geen bijtende kinderen gehad. Ook niet in mijn familie overigens. Geen bijtertjes.
Gewoon, opvoeden. Dramatisch doen als het voorkomt en als het niet stopt dan kunnen ze vast wel pedagogische hulptroepen raadplegen voor advies.
Onze oudste dochter heeft ook gebeten. Ze was,toen 3 jaar. Ze liep qua taal wat achter en kon zich dus niet met woorden verdedigen. Het was haar manier om het te uiten. Gelukkig werd er door iedereen goed op gereageerd en na het beginnen met logopedie is het al snel gestopt. Als jouw zoontje het inderdaad heeft overgenomen dan zou ik het ook flink aanpakken. Goed consequent zijn en duidelijk uitleg geven.
Vaak komt het voor uit frustratie door bijvoorbeeld taalachterstand. Onze zoon werd ook gebeten door een kind op de peuterspeelzaal, dat kind loopt erg achter met zijn taal (ouders doen daar weinig aan) dan snap ik dat ook niet en vind ik dat de peuterspeelzaal streng op mag treden. Gelukkig bijt/ schopt/krabt/ slaat onze zoon niet. Hij is heel taalvaardig en maakt het veel makkelijker om uit te leggen dat als je iets wil je moet praten anders luisteren mensen/kinderen niet. Ik hoop voor je dat het een fase is en ze je kindje kunnen ondersteunen zo dat het snel weer over is.
Ik keur het zeker niet goed en ze mogen hem ook zeker corrigeren. Onze zoon gebruikt op de psz geen/weinig taal, dit zal dan ook meespelen. We proberen hem meer vertrouwen te geven op de psz zodat hij daar ook taal gaat gebruiken. Hier lees ik komt bijna niet voor terwijl als je het op zoekt op internet het wel zo is, uit frustratie of het niet kunnen uiten van gevoelens/emoties. Iets zeggen en je emoties verwoorden zijn ook nog weer twee dingen. Ik heb het zelf nog niet gezien dat hij kindje een bijt omdat het op de psz gebeurd. Anders zou ik ook zeker streng/consequent optreden.
Ik ga er inderdaad wel vanuit dat het een keer overgaat. Tot die tijd gaat hij direct op de trap als hij bijt/slaat/krabt/knijpt etc (ja hij doet echt alles). Natuurlijk wel inclusief uitleg waarom het niet mag