Niet bewust rekening mee gehouden, maar de namen van onze dochters passen denk ik qua stijl wel erg bij onze voornamen. Dus onbewust wel passende namen gekozen. Maar als ik Djalissy'aah had geheten, dan had ik mijn dochters niet een naam in die stijl gegeven
Ik denk eigenlijk dat het onbewust allemaal wel past bijelkaar. Mocht ons vierde kindje een meisje zijn krijgt ze zelfs een deel van mijn eigen voornaam. De naam ansich is dan natuurlijk wel anders. Als mensen pretentieuze namen willen geven ( de Pepijn en Anne Fleur genres) kan ik daar niet mee zitten eigenlijk, ongeacht eigen naam. Vind het eerder zonder als ouders hun kinderen achterop de maatschappelijke ladder plaatsen met de Jaydens en de Jazzlyn's.
Ik hou geen rekening met de voornamen. gewoon ook omdat die stijl niet onze stijl is, dat was de stijl van je ouders. Wel hou ik rekening met de achternaam. we vonden beide een naam echt heel mooi, maar dat zou totaal niet bij de achternaam passen. Nu hebben we een variant van die naam als tweede naam gebruikt, om hem toch nog te hebben
Nee, daar let ik niet op. Bij onszelf niet en bij anderen ook niet. Moet ook maar toeval zijn dat de namen van jou en je partner in hetzelfde straatje vallen. Maar soms zie ik inderdaad wel typische combi's voorbij komen waarvan ik denk, dat past wel Bij de Prenatal baby's met name. Als ik dan zie Henk en Priscilla met baby Djaivano heb ik meteen een hele voorstelling van dat gezin.
Wij hebben er geen rekening mee gehouden maar wij hebben allebei gewoon een doorsnee Nederlandse naam. Onze zoon heeft ook gewoon een normale naam dus het klinkt prima samen, realiseer ik me nu
Lees maar eens over het grote wetenschappelijke onderzoek; Kevin is geen naam maar een diagnose. In dit wetenschappelijke onderzoek komt naar voren dat kinderen met namen als Kevin, Jayden etc anders benaderd worden en dat begint al in de schoolbanken. Het ontwikkelingsniveau van deze kinderen is wetenschappelijk bewezen lager dan die van Floris, Anne of Joris. Doordat je in dat naam genre zit beoordelen ook bedrijven en instanties je anders. Dat is zonde, zeker als je wel het vermogen hebt om iets te bereiken. Vandaar dat het imo jammer is als mensen voor deze namen kiezen.
Ah, op die fiets. Van zo'n onderzoek heb ik wel eens gehoord ja.. Maar is natuurlijk ook maar net in hoeverre je het daarmee eens bent. Ik geloof er wel in dat bepaalde namen tokkie-namen zijn, hockey-namen of zelfs h**ren-namen en dat je binnen die classificatie wel een bepaalde verwachting schept. Maar om nou te zeggen dat (ik citeer) 'Kevin een diagnose is'.. nahh, dat gaat mij wat ver. Maar ieder zn ding natuurlijk. Iig. bedankt voor je uitleg
Het probleem is natuurlijk dat je het er als ouder niet mee eens bent, maar de 'maatschappij' dat soms wel zo ziet... Dat is heel jammer en eigenlijk gewoon niet oké, maar wel de keiharde waarheid. Discriminatie op basis van naam (want dat is het) gebeurt vaak (niet altijd!) onbewust. Mensen hebben nu eenmaal bepaalde associaties bij een naam, daar doe je vrij weinig aan.
Maar hoe zit die causaliteit? Als mensen hun zoon eigenlijk Jayden willen noemen, maar tóch voor Floris gaan, wordt het dan ineens een kind met een hoger ontwikkelingsniveau? Of is ontwikkelingsniveau gedeeltelijk genetisch bepaald en gaan mensen van gelijke niveaus meer met elkaar om waardoor ze meer dezelfde namen geven?
De quote Kevin is geen naam maar een diagnose is niet van mij maar van een wetenschappelijk onderzoek . En over het eens zijn over een wetenschappelijk onderzoek, een wetenschappelijk onderzoek moet aan allerlei eisen en methodes voldoen en iemand mag zich pas wetenschapper noemen na een doctoraat. Neem niet weg dat ik het ook sneu vind dat de conclusies zo zijn en een kind al op zo'n jonge leeftijd in een hokje gepropt wordt. Ben net als Fuddey ook benieuwd naar de causaliteit. En nee, niet de hele wereld hoeft Floris en Emma te heten maat íets beter nadenken kan soms dus wel heel belangrijk zijn.
Dat denk ik ook. Als er meer van je verwacht wordt/meer gestimuleerd wordt door het hebben van een bepaalde naam, zal dit ongetwijfeld invloed hebben. Ontwikkelingsniveau is voor een groot deel genetisch bepaald. Mensen willen graag 'erbij' horen en kiezen snel een naam waarvan ze verwachten dat die aardig in hun omgeving past of een 'treetje hoger op de ladder' zou kunnen zijn.
Wij hebben precies hetzelfde.. ook de Letter K trouwens. Een naam voor de kinderen met de letter K was absoluut geen optie. Wat betreft het soort naam. Ik heb een Russische weinig voorkomende naam. Ik moet mijn naam altijd spellen aangezien mijn ouders het handig vonden om af te wijken van de standaard spelling. Mijn vriend een Engelse veel voorkomende naam. Wij wilde voor de kinderen een tijdloze/klassieke naam. Een naam die iedereen kent maar niet heel vaak voorkomt. Mensen hadden de naam van onze kinderen niet verwacht bij ons.
Ik heb even een hockey namenlijst erbij gepakt. Het lijkt vooral dat het minder vatbaar is voor 'wat er in de mode is'. Wellicht ook meer vernoemingen.
Dat heb ik ook met mijn naam: Angeliek, ipv Angelique. Nu hebben wij hetzelfde met Dafne ipv Daphne. Maar dat komt omdat mn vriend Daphne kak vond, en Dafne wel wilde en ik toch erg graag die naam wilde, haha.