Het staat al jaren op mijn verlanglijstje: eten bij een restaurant met michelinsterren. Ik heb besloten dat ik het dit jaar maar eens voor mijn verjaardag ga vragen aan mijn man (vind hij vast goed, aangezien hij mee gaat). Maar ik ben wel nieuwsgierig wat jullie ervaringen zijn. Ik zou het liefste bij de Librije gaan eten, maar dat is gewoon te ver weg. Dus misschien nog tips welke restaurants met michelinsterren in de Randstad aan te bevelen zijn? En dan het liefst nog in/rond Rotterdam (dan kunnen we achteraf met taxi naar huis). Is Parkheuvel bv een aanrader. En is het dan handig om een vastgesteld menu te nemen (prijstechnisch) of is het juist goed om à la carte te eten, voor de beleving en in het kader van 'als we toch los gaan'. Ik hoor graag jullie ervaringen en aanbevelingen!
Joelia, in het Hilton op de Coolsingel. Sinds vorig jaar 1 ster, maar de chefkok is altijd eigenaar geweest van de Zwethheul (2 sterren). Ik zou het 6 of 8 gangen arragement aanraden, met wijnbegeleiding. Dat is erg leuk en lekker om te doen! Parkheuvel is ook van een voormalige Zwethheul kok. Erg goed eten ook, maar minder verrassend en de entourage is wat minder aantrekkelijk.
Alle drie de restaurants van François Geurts in Rotterdam zijn heerlijk! Kijk eens op www.heerlijk.nl allemaal sterren restaurants per regio te reserveren tegen korting.
Niven in Rijswijk! (Houdt site's als bv social deal in de gaten, die hebben vaak leuke aanbiedingen!)
Oh kijk, die websites zijn al hele goede tips! En ik zag dat Joelia daar ook tussen stond. Niven ga ik even googlen.
Ik heb zelf nu 2x bij de librije gegeten en ben in Engeland naar de Fat Duck geweest. Wij hebben de librije gecombineerd in een arrangement en er een overnachting bij gedaan. Je zou ook kunnen overnachten in een B&B in de buurt, dan zou ik je Kortjakje aan kunnen raden. Voor w.b. Het arrangement. Persoonlijk vind ik, een arrangement bij een sterrenrestaurant doe je niet wekelijks (wij iig niet en jij zo te lezen ook niet) en dan zou ik voor de volledige ervaring gaan. Kies voor een ritje door de kaart, vaak meerdere gangen, met bijpassende drankjes (wijn, vaak ook non-alcoholische opties mogelijk, sommige restaurants hebben zelfs een bierarrangement tegewoordig) en laat het gewoon over je heen komen. Ik bestel eigenlijk nooit a la carte daar. Veel sterrenrestaurants hebben ook geen mogelijkheid om a la carte te eten. Ik weet niet hoe groot je budget is, maar wij hebben beide keren het librije-arrangement genomen en ik vond het 1 van de mooiste ervaringen ooit (fat duck was nog net iets meer bijzonder voor mij). Ik zou niet zo snel voor de social deals gaan persoonlijk, mijn ervaring is dat er dan toch ergens op bezuinigd is en je wel lekker eten krijgt, maar de beleving gewoon net niet is. Zonde als je toch besluit grof geld uit te geven aan zoiets.
Wij hebben het 4 jaar terug gedaan via VakantieVeilingen. Niet in jouw regio, maar was een leuke ervaring. Was alleen zwanger dus qua drinken zat ik aan de appelsap
Oh the Fat Duck, nou ben ik jaloers! Dat lijkt mij echt een ervaring! Ik vind Heston ook zo'n leuke vent (iig op kookgebied en hoe hij als persoon overkomt bij Masterchef Australia). De Librije blijft even op mijn verlanglijstje staan. Met overnachting lijkt het me helemaal geweldig. Maar ik moet nu ook 4 kinderen dan ergens onderbrengen. En dat is niet zo makkelijk. Maar over een paar jaar kunnen iig de oudste twee wel op zichzelf passen en hoef ik nog maar twee kinderen ergens te planten Ik ben ook erg oor een bijpassend wijnarrangement, heerlijk!
Breng jullie kinderen maar hier, want je moet écht naar de Librije gaan Echt een geweldige ervaring. Qua gangen en wijnarrangement all the way gaan en genieten genieten genieten van al die smaaksensaties. Ik ben fan
Parkheuvel! Paar keer gegeten en vind het er super eten. Oa Fred in Rotterdam ook weleens geweest, maar nooit weer.
Met de restaurantweek kun je vaak ook leuk kennis maken met sterrenrestaurants. Ik heb wat ervaringen maar niet in de omgeving Rotterdam. Ben geweest bij Bloks de Saffraan, het nonnetje en de basiliek.,
Echt mee eens. Als je het enigzins voor elkaar krijgt dan doen! Vergeet je nooit meer. (En dan als de kinderen wat ouder zijn laat je ze thuis en vertrek je voor een weekend naar Engeland en gaan jullie samen naar the fat duck )
FG foodlabs, van François Geurts, echt geweldig!! Leuke sfeer, geweldig eten en een geweldig wijnarangement. Ook een bij Fred geweest, maar dat vind ik iets te chique, het eten was overigens heerlijk
FG in rotterdam is echt heel tof. De smaaksensatie is goed, maar de beleving tijdens het eten is misschien nog wel beter! Laatst bij Beluga in Maastricht geweest en dat was ook echt heel erg goed! Volgende keer wil ik naar de Librije. Als het budget het toelaat zou ik me niet laten leiden door de locatie en gewoon een hotel of airbnb bijboeken!
Ik ben bij Parkheuvel geweest. En het was een hele leuke ervaring. Als je naar het toilet gaat komt er iemand je servet netjes opvouwen zodat, als je terug bij de tafel komt, alles weer netjes voor je klaarligt. Het eten was ook verrukkelijk! Maar....er zat een haar in de rijst. Toen we dat meldde was er een soort paniek te merken onder de medewerkers. We kregen heeeeeel veel excuses en de hele tafel kreeg een glas exclusieve wijn. Wij maakten gebruik van een menu. Dat was (geloof ik) iets van €80 pp (exclusief drank). Las palmas van Herman de Blijker vind ik ook heerlijk. Maar die heeft geen sterren. Ik ben ook bij de Zwetheul geweest (heet tegenwoordig "aan de Zweth") in Schipluiden. Was ook echt heerlijk. Ja, ik kan geen genoeg krijgen van luxe restaurants. Heb er veel geld voor over! Veel plezier alvast.
@Feye en @Littlegirl1989 Haha nou moet ik wel naar de Librije (én the Fat Duck)! Lijkt me geen straf!
Fred ken ik van voorbij lopen. Ligt naast mijn (tot nu toe) favoriete restaurant 'in de keuken van Floris'. Maar begrijp ik goed dat dat een chique bedoening is en bv FG wat meer casual. Las Palmas ben ik geweest. Heerlijk gegeten (zo'n zeevruchtenplateau) met heerlijke wijntjes en goede bediening, maar ik vond wel de prijs-kwaliteit verhouding wel een beetje scheef. Oftewel ik heb goedkoper ook wel eens beter gegeten. @Sneeuwvlokjes, ik kan me voorstellen dat dat echt zelden voorkomt bij zo'n restaurant, een haar in het eten. Zijn ze meteen een ster kwijt als de michelin inspectie langskomt Maar ook je servet goedleggen, wauw, volgens mij wordt je dan echt een beetje in de watten gelegd. Is meer dan alleen maar lekker eten. Ik krijg steeds meer zin. Moet je ver van tevoren trouwens reserveren? Of valt dat mee? Pfff kiezen wordt nog lastig. Ik denk dat ik maar een lijstje maak met waar ik de volgende keren wil eten. Ik zeg wel tegen mijn man dat ik een nieuwe hobby wil voor mijn verjaardag: in sterrenrestaurants eten haha