Platte ribbetjes

Discussie in 'De lounge' gestart door LMSB, 13 aug 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Hoihoi! Ik heb zojuist even gekeken wat wij nog in de vriezer hebben liggen qua vlees. Nu zag ik dat we nog een pak platte ribbetjes hebben liggen. Maar wat kun je daar in godsnaam mee? Is dat hetzelfde idee als spareribs? Of zeg ik nu iets heel doms? :roflmao: Wat zouden jullie er mee doen?
     
  2. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Dat zijn krabbetjes voor in de erwtensoep bijv ;)
     
  3. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.131
    1.210
    113
    Even uit nieuwsgierigheid; hoe kan het dat jij iets in je vriezer hebt waarvan je niet weet wat het is of wat je er mee kan?

    Ik kan je iig niet helpen. Nog nooit van platte ribbetjes gehoord.
     
  4. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Platte ribben zijn zeer geschikt om bouillon van te trekken. Groentesoep, tomatensoep etc
     
  5. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.718
    113
    Woon je alleen?
    Hier koopt manlief regelmatig iets wat hij er lekker uit vindt zien, of zijn moeder geeft weer van alles mee. En dan heb je ineens een halve lade vol ongelabeld bevroren vlees. Zegt manlief: maak je die? Ik: maar wat is het dan? Hij: ja dat weet ik ook niet :O
     
  6. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.131
    1.210
    113
    Ehhhh nee ik woon niet alleen. Wellicht scheelt het dat mijn man een type "wat de boer niet kent" is. Platte ribbetjes zal ik dus nooit in mn vriezer vinden. Sowieso bemoeit ie zich niet met de inhoud vd vriezer (ohja toch wel, de mora snacks zijn van hem).
    En dat bevalt mij best prima.
     
  7. Marihi

    Marihi Fanatiek lid

    3 dec 2012
    1.268
    671
    113
    Die kan je ook heel goed lekker kruiden of marineren en dan bakken. Inderdaad als spareribs. Aten wij vroeger thuis regelmatig toen we nog zelf slachtten.
     
  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.624
    113
    Lekker hoor. Ik vul een pan met water, flink ketjap, sambal, verse knoflook, djahe, ketoembar en verse gember en snijd de ribben in hapbare partjes. Ribben in de pan en laten koken totdat het vlees bijna van het bot valt. Heerlijk met knoflook- of chilisaus
     
  9. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Of idd in de soep. Of bakken. Al zou ik ze dan eerst even koken, en dan marineren, halve tot hele dag goed laten trekken en dan gauw aanbakken. Heerlijk!
     
  10. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Wij eten ze bij rijst (gemarineerd en gebakken) en in stoofpotten. Dan heb ik het wel over Antilliaanse stoofpotten. Google maar eens op krabbetjes, vind je een hoop lekkere gerechten :)
     
  11. Maxellera

    Maxellera Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.092
    82
    48
    NL
    In principe kun je met platte ribben een beetje hetzelfde als met spareribs. Mijn man gebruikt hier altijd een heerlijk recept voor, toevallig gisteren met vrienden hetzelfde gegeten en ook met platte ribben (natuurlijk wel even de hoeveelheden aanpassen :) )

    http://www.24kitchen.nl/recepten/spareribs-memphis-style
     

Deel Deze Pagina