Bbq tips voor vegetariërs

Discussion in 'De lounge' started by Hopsatee, Aug 31, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Wij organiseren een BBQ met daarbij wat vegetariërs. Wat is leuk en lekker op de BBQ?
     
  2. Champetter

    Champetter VIP lid

    Mar 5, 2013
    6,825
    3,809
    113
    Maïskolven, gemarineerde tofu op stokjes, gevulde paddenstoelen/portabella's.
     
  3. Cin85

    Cin85 VIP lid

    Jan 12, 2010
    12,558
    14,112
    113
    Female
    Gevulde champignons of courgette?
    Plakjes groente roosteren, marshmallows, stokbrood met kruidenboter roosteren.
    Geen idee of ze wel vis en of schaaldieren eten? Anders zalm, mosselen, garnalen, kreeft etc.
     
  4. fafa

    fafa Niet meer actief

    - plakken aubergines gemarineerd in knoflookolie
    - spiesjes van groenteballetjes (van de appie) en kerstomaatjes
    - pitabroodjes gevuld met: geitenkaas&geroosterde paprika&pijnboompitjes of mango&oude kaas&jalapeños (in aluminiumfolie tussen de kooltjes)
     
  5. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    (Zoete) aardappel poffen tussen de kolen en dan met fetta voor de zoete aardappel fetta en kruidenboter voor de gewone.
     
  6. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    Oct 8, 2010
    3,738
    803
    113
    Ik maak altijd een groentepakketje, gele paprika in stukjes snijden, daar bij champignons in vieren snijden en cherrytomaatjes in tweeën, een flinke hand groente op een stuk aluminiumfolie leggen, klein klontje roomboter er op(hoeft niet perse) en een takje rozemarijn er op, beetje peper en zout. folie dicht vouwen en 15 min op de bbq.
    oppassen met het vocht dat er uit komt.
    heerlijk!!
     
  7. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Spiezen van Rode Ui, Paprika, Champignons

    Gevulde Champignons met kruidenkaas en geraspte oude kaas

    Zoete paprika insmeren met een mengseltje van olijfolie, knoflook en italiaanse kruiden en daar dan bij een lekkere heksenkaas dip saus.
     
  8. blike1987

    blike1987 VIP lid

    Aug 14, 2010
    6,656
    263
    83
    Dierenartsassistente
    Friesland
    Suikermais, gepofte aardappel, gebakken banaan
     
  9. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Oeh goede tips, kan ik zelf ook nog wel eten haha Thanks ladies
     
  10. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,690
    2,400
    113
    Female
    Broek
    Ik heb zo'n groentje bak schaal van weber. Lekker stukken courgette, aubergine, paprika en ui marineren in wat olie en italiaanse kruiden. Mmm....

    En inderdaad gepofte aardappelen, mais en gepofte uien! Dat is ook heerlijk!
     
  11. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    Aug 6, 2016
    2,773
    2,186
    113
    Je hebt tegenwoordig gewoon een pakket met vleesvervangers voor op de BBQ hoor dames! :roflmao:
    Je hoeft in deze tijd niet meer moeilijk te doen met gevulde paprika's enzo...
     
    Hopsatee likes this.
  12. Proetsel

    Proetsel Actief lid

    Jul 5, 2017
    167
    112
    43
    Female
    Halloumi is een superlekkere kaas (kan je bij Turkse/Marokkaanse winkels en grote AHs kopen), die rooster opvallend smelt. Vind ik heerlijk op spiezen met verder tomaten, paprika, courgette, etcetera, en een yoghurtsaus erbij!
     
    Hopsatee likes this.
  13. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Haha idd. Zo'n groentespies is absoluut lekker, maar het vult niet echt. De vleesvervangers zijn lekker en ze vullen ook. Maar ik zie hier heerlijke tips die ik zeker eens ga uitproberen!
     
    Bloem2310 likes this.
  14. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    Oct 24, 2013
    1,569
    456
    83
    Ik eet altijd gewoon vleesvervangers, bijv. little willies ( :roflmao: ) van de vegetarische slager of vegetarische balletjes op een spies en dan bbq'en.
     
    Hopsatee and Bloem2310 like this.
  15. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Champignons vullen met kruidenkaas (stronkje eruit halen, vullen en aluminiumfolie eromheen)

    Gevulde wrap (helft wrap bedekken met verkruimelde geitenkaas, gesnipperde rode uitjes en honing; dubbelvouwen en vastzetten met natte sateprikkers)

    Gevulde courgette (met creme fraishe en kruizemunt erover)

    En als je salades koopt/maakt, zorg dan voor vegetarische salades. Salades zijn zo makkelijk vegetarisch te houden, maar toch gebeurt het vaak dat er alleen maar salades met vlees zijn. In huzarensalade zit ook vlees!
     
    Hopsatee likes this.
  16. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    Aug 6, 2016
    2,773
    2,186
    113
    Wanneer mag ik bij jou komen bbq'en?:thumup:
     
    Janna likes this.
  17. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    Aug 20, 2010
    1,298
    18
    38
    Jij bent zelf geen vegetariër zeker.
    Gelukkig kun je als vegetariër veel meer eten dan vegaburgers die vanaf de bbq over t algemeen (niet allemaal) gortdroog worden. thank God voor de gevilde paprika :p
     
    Janna likes this.
  18. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik ben jaren vegetariër geweest en inderdaad: ik had nooit vleesvervangers. Bah, bah, bah!

    Dan toch liever een portie gevulde paprika extra.
     
  19. Debaky

    Debaky VIP lid

    Apr 22, 2013
    10,348
    5,392
    113
    Dat vind ik persoonlijk niet te pruimen en heb dan liever een lekkere gevulde paprika.

    En ik vind het persoonlijk ook niet echt een moeite, of je nou sate op een stokje doet of je doet nu groenten aan het stokje, kleine moeite en veel lekkerder ( vind ik )
     
  20. Kyra73

    Kyra73 Fanatiek lid

    Oct 24, 2013
    1,569
    456
    83
    Nou dan ben ik zeker een rare vegetariër (en al ruim 24 jaar), want ik vind de meeste vleesvervangers van tegenwoordig erg lekker.
     
    SDonya likes this.

Share This Page