Pasta met: gefruit uitje, gebakken komkommerreepjes (voor wie nog nooit gebakken komkommer op heeft: probeer het, is zo lekker!) tonijn uit blik, scheutje witte wijn, creme fraiche, dille, versgemalen peper Of: gefruit uitje, stukjes gebakken kipfilet, mais uit blik, scheut sterke kippenbouillon (van blokje) creme fraiche, verse bieslook Allebei supersimpel en snel. En weer eens wat anders dan anders.
Ik heb dit laatst ook gemaakt, maar vond het wel kaal. Ik had er garnalen bij en wat cherry tomaatjes, maar het heeft sindsdien niet nog eens op het menu gestaan.
oke....garnalen vind ik die gaan er bij mij al niet in. Ik doe altijd royaal bolognesesaus met heeeeeel veel groenten. Ik denk dus niet dat dit iets voor mij is...
Cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, pasta carbonara met oesterzwammen, Pasta met pompoencarbonara, Pasta met romige tonijnsaus, pasta met zalm, spinazie en boursin.
wat is pancetta? was dat geen beleg? (denk denk) En ik hou in het geheel niet van vis (behalve hooguit kibbeling en visstick) dus dat is voor mij geen optie.
Zou dit dan misschien lekker zijn (de combinatie) en iets minder kaal als ik er wat pesto doorheen schep en wat gebakken champignons en spekjes toevoeg?
Spekjes/champignons kunnen er heel goed bij. Pesto misschien ook maar dan lijkt het niet meer op aglio e olio. Dan heb je gewoon pasta pesto. Het kale valt wel mee als je er iets naast doet zoals een salade. Dan kun je de pasta eigenlijk gewoon zien als de aardappels bij je groente. Maar dan veel lekkerder.
Ui en een teentje knoflook fruiten Klein bosje koriander (en peterselie als je wilt) erbij fruiten en dan het gehakt. Groenten erbij en als kruiden paprika, komijn (erg belangrijk!) zout, peper, gemberpoeder en kurkuma Boullionblokje erbij en even laten koken. Zodra het kookt tomatenpuree erbij doen (je hebt van die pakjes van 50 cent bij de lidl met alleen tomatenpuree erin) Daarna de pasta erbij, kan echt elke zijn die je wilt. In principe is het met wat kaas erop al klaar maar laatst heb ik het ook nog in een ovenschaa gedaan en velen courgette erop en daar de kaas overheen. Was ook erg lekker
Soort italiaans ontbijtspek Parmaham erdoorheen en tomaatjes ook lekker. Ik houd echt van die pasta. Wij eten het ook wel eens met gevulde kipfilet er bovenop
Klinkt super lekker en ik heb de ingrediënten gekocht Hoe heet dit gerecht? En heb je wat afmetingen van wat ik precies nodig heb voor hoeveel personen? Wil. Het morgen gaan maken
Hier vinden mijn kinderen deze simpele spaghetti lekker: 1 grote ui gesnipperd - scheut ketjap - 1 gr. blikje tomatenpuree - scheut ketjup - knoflook, zout, peper, paprikapoeder - pond gehakt - 1 pak spaghetti ui fruiten, gehakt erbij en rullen/garen, kruiden met knoflook,zout,paprikapoeder en peper, tomatenpuree doorheen roeren, flinke scheut ketjap en ketjup. Natuurlijk spaghetti gaar koken en deze saus doorheen scheppen. Voor de liefhebbers is het lekker om ook paprika, champignion etc. in te doen.
Wij maken dit ook regelmatig ongeveer zo. 1 grote rode ui 300gr kip 1kilo tomaten 100ml creme fr 6 lepels groene pesto Teenje knoflook ( ik gooi er altijd nog zo'n 150gr spinazie overheen) En ipv creme fr pak ik ook wel eens een bolletje mozzerella
Een maandspecial van de Va Piano die mijn man zo vaak gemaakt had zien worden dat toen hij eraf was, we hem zelf hebben geprobeerd: Pakje hamplakjes in stukjes scheuren en met olijfolie, peper, zout evt knoflook even aanbakken in de wok. Kookroom, blauwe kaas, strooikaas en mosterd erbij, glad roeren. Verse bladspinazie erin laten slinken. Voorgekookte pasta erbij, wij nemen altijd penne, en nog een paar minuutjes meekoken/bakken. Klaaaar! Supersnel, superlekker.
Geen idee hoe dit heet, heb het destijds zelf een beetje in elkaar 'geflanst' Wij zijn met zijn tweetjes en ik denk dat ik met de volgende hoeveelheden voor ongeveer 3 personen genoeg heb: 350-400 gr penne 300-400 gr kipfilet 1 rode ui 3-4 tomaten 1 paprika potje creme fraiche van 125 gr 1- 1,5 eetlepel pesto ( hier eerder 1 eetlepel dan 1,5 omdat we anders de pesto teveel vinden overheersen ) 1 grote teen knoflook peper en zout naar smaak rucola naar smaak bijvoegen, ongeveer een handje Eet smakelijk!