Geslachtsdiscriminatie

Discussie in 'De lounge' gestart door Bloem2310, 23 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ShampooL

    ShampooL Niet meer actief

    Ik ben ook zeer benieuwd hoe Beheer deze foto zal beoordelen, @Manque .
     
  2. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Oud collega van me was directeur bij het bedrijf waar ik werkte. Haar man had een andere minder drukke baan. Hierdoor deed hij alle schoolactiviteiten zoals helpen en schoonmaken. Vervolgens kreeg zij zure opmerkingen van de moeders uit de klas dat zij nooit hielp. Waarop ze antwoorde dat haar man toch heel veel hielp! Dat telde niet volgens de vrouwen want zij was de moeder... ik weet nog (ik toen 23 en nog geen vriend of kids) dat ik dacht wat erg zeg waarom moet ZIJ helpen op school. Hij doet dat toch prima! Maar blijkbaar was dat sociaal niet echt geaccepteerd dat hij meehielp.
     
  3. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    haha ,dat telt niet?!
     
  4. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Ja dat werd tegen haar gezegd toen ze antwoorde dat haar man veel op school deed en zij een drukke baan had: maar dat telt niet jij bent de moeder. En dat was dat. Best sneu want ze is een super hardwerkende zelfverzekerde vrouw die dacht het goed geregeld te hebben maar ze was gelijk onzeker en voelde zich tekort geschoten door zon stomme opmerking
     
  5. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Ja dat kan ik mij voorstellen. Geheel onterecht. Je kan het ook nooit goed doen bij sommigen.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  6. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Ben blij dat ze daar hier dan toch opener voor staan. Overigens betreffende het werken wel van een aantal 'specifieke' ouders opmerkingen gehad, dat ik danwel man niet voor activiteiten reden etc. Omdat ik zo nodig carrière moest maken. Nu zit ik thuis en rij nog steeds niet om de simpele reden dat ik zolang mijn auto niet aangepast is het niet verantwoord vind om andere kinderen mee te nemen. En tja die andere auto moet wel ergens van betaald worden (en de afgelopen jaren weinig kunnen sparen door de kosten van advocaat etc) In mijn plaats reed mijn moeder dan vaak als het op een oppas dag was.
    (Ik huur niet voor niks een 'aangepaste' auto voor het kinderfeestje van mijn zoon ;))
    Ik vind het dan wel grappig dat diezelfde 'specifieke' ouders nu ik thuis ben wel begrip hebben dat ik niet zelf rij...
     
  7. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Ik ben best wel niet geemancipeerd denk ik.

    Ik vind het heerlijk om niet te werken en thuis voor mijn man en kinderen te zorgen. Dat voelt goed. Werken buiten huis niet.

    Heel lang heb ik me daarvoor geschaamd...omdat dit tegenwoordig niet meer de norm is.

    Maar nu accepteer ik het. En ik zou het echt niet anders willen.

    Niet uit geloofsovertuiging trouwens....juist helemaal niet. Gewoon omdat dit het beste voelt.
     
    Lumihiutale vindt dit leuk.
  8. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Mijn man loopt dan gewoon de vrouwentoilet op.het is toch voor iedereen duidelijk dat hij daar is om de baby te verschonen.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  9. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Maar dat mag toch? Niemand houdt je tegen om dit te willen, je kiest dit vol overgave zelf.Maar mocht je het morgen anders willen zou je ook die gelegenheid moeten krijgen zonder dat iemand je tegen werkt.
     
    bosi333 vindt dit leuk.
  10. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Grappig, hier zijn dat dus vooral opa's en oma's die dat soort taken op school doen. Ik ben juist 1 van de weinige thuisblijfouders die meerdere keren per dag bij de schoolpoort staat.ligt denk ik echt aan je omgeving.
     
  11. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Als het je eigen keuze is, dan is dat ook emancipatie.

    Het is niet geëmancipeerd als je het doet omdat je man het wil, of omdat jij nu eenmaal het minst verdient, of omdat anderen vinden dat jij moet thuisblijven. Of als jij andere moeders veroordeelt omdat ze niet altijd bij hun kind zijn.
     
    bosi333 vindt dit leuk.
  12. Phloxx

    Phloxx Niet meer actief

    Tja en een vrouw met blote benen (jurk of rok) op het werk wordt geaccepteerd en een man in korte broek niet. Wat hebben de mannen het zwaar...
     
    amdaa en Logan vinden dit leuk.
  13. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Heeft mijn man ook gedaan toen werd hij aangesproken door de dames
     
  14. Manque

    Manque Niet meer actief

    Bij ons niet. Daarnaast begrijp ik op dat gebied ook niet waarom je uitzonderingen zou maken, dus ik vind het een non-argument.
     
  15. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Dit vind ik dus precies zo’n voorbeeld van problemen maken waar ze er niet zijn. Who cares???? Als jij dolgraag achter op een vuilniswagen zou willen staan, dan kan dat, maar wees nou ook een beetje reeel: in 99.9% van de gevallen zijn vuilnismannen nu eenmaal MAN en toiletjuffouwen VROUW. Moet iedereen zich dan in allerlei bochten gaan wringen om daar in de praktijk totaal niet relevante genderneutrale benamingen voor te bedenken? Ik vind dat zo’n waanzin. Waar maak je je druk om, denk ik dan vooral.
     
    Logan, Eefje00 en SYRV vinden dit leuk.
  16. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat soort plaatjes zijn wel lekker realistisch. Als ik die borsten had zou ik eveneens zonder gêne topless mijn voortuin schoffelen, en schijt aan wat society daarvan vindt.
    Helaas heb ik, en met mij een heel groot deel van de vrouwelijke wereldbevolking, tieten formaat uier, die dus echt hun harnas niet uitkomen. Niet omdat dat niet mag van 'society', maar omdat ík dat niet wil.

    Daarnaast blijft het een lastig iets. Vrouwentepels stonden jarenlang open en bloot op pagina 3 van één van de meest gelezen tabloids in de UK. Maar na jaren en jaren gaf men (terecht) toe dat dat sexistisch en écht niet meer van deze tijd was en is dus afgeschaft. Maar dan krijg je als gevolg natuurlijk wel dat men overdreven de andere kant op gaat reageren. Dus wat willen we nou eigenlijk?
     
    Bloem2310 vindt dit leuk.
  17. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.034
    15.043
    113
    Mag je daar als valide wel heen of moet de mindervalide dan verschonen? :p
     
  18. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.034
    15.043
    113
    Ik wil mijn dochters wel zo opvoeden dat ze evenveel waard zijn als mijn zoons en qua opleiding ook zeker gelijke kansen en proberen te zorgen dat ze niet financieel afhankelijk (moeten) zijn van man/overheid.
    Maar ik merk ook verschil tussen de oudste 2, zoon is veel minder zorgzaam dan dochter en ik kan me voorstellen dat dat wel invloed gaat hebben in opvoeden binnen x aantal jaar
     
  19. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat wordt toch al jarenlang omschreven als 'Interieurverzorger m/v', 'sanitairmanager m/v' en 'milieuwerker m/v'?
     
    Logan vindt dit leuk.
  20. Manque

    Manque Niet meer actief

    Geloof me: ik wil ook helemaal niet topless de voortuin schoffelen. Mijn punt is ook niet dat ík dat wil. Sterker nog, als het aan mij lag zag ik nooit meer een tepel op straat, ook niet die van mannen, zou niemand mij nog lastig vallen met hun smerige tenen in slippers en werd ik niet meer gezoend wanneer men mij feliciteerde. Maar dat is nu mijn punt: we willen allemaal iets anders en wat er precies mag en kan zou niet moeten afhangen van je geslacht óf van een persoonlijke voorkeur. Dat ik iets niet wil betekent niet dat niemand het zou mogen. Voor iedereen zouden dezelfde regels moeten gelden en dat zijn, wat mij betreft, ook zoveel mogelijk sociale regels. Dus ik ageer sterk tegen opgelegde genderrollen, maar ook niet-gendergerelateerde tradities.

    Om te antwoorden op je vraag: wat willen we nou eigenlijk? Ik denk dat we allemaal heel erg veel verschillende dingen willen en dat we dus niet zo generaliserend hoeven omgaan met man-vrouwrollen. Het is gewoon niet zo binair.
     

Deel Deze Pagina