Grappig dat de meesten de 'witte' pastasaus zo lekker vinden. Ik vind kaas ontzettend lekker, maar niet door de pasta haha. Ik krijg echt de kriebels van romige pastasaus met creme fraiche of slagroom en kaassaus. Rode pastasaus vind ik daarentegen heerlijk! En ik hou van koken, dus ik dacht, leuk topic! Inspiratie opdoen! Jammer Net als die filmpjes trouwens op instagram, ik denk elke keer: hmm lekker! Totdat ze er weer room en liters melk door heen gooien en die prachtige rode pasta langzaam wit kleurt Beetje offtopic haha. Iemand nog een lekkere rode pastasaus mix? Ik maak hem zelf nu meestal door wat grote tomaten te koken, beetje tomatenpuree erbij, ui, oregano/basilicum mix en scherpe kruiden als peper. Soms een beetje melk om aan te vullen en de tomaat iets minder sterk te maken. Dit gebruik ik zeg maar standaard als basis saus, ik doe er dan pasta/kip/gehakt/groente naar voorkeur bij.
Ik doe zak wokgroente ( Thaise ) tomatensaus maken daarbij verse basilicum en behoorlijk wat pizza kruiden met verse peper verse ui en knoflook ik vind hem heerlijk met garnalen!
Ja ik gebruik ook meestal wok/roerbakgroente. Lekker lui Maar verse peper is wel een goede! Ik zit altijd kwistig met m'n witte peper te strooien, maar vers is natuurlijk ook wel erg leuk. En pizzakruiden ga ik zeker eens proberen! Klinkt super lekker
Deze combi was eigenlijk perongeluk Ik maakte gehakt met pizza kruiden en rode saus en garnalen curry het ging mis en werd hele lekkere pasta haha vooral door de Thaise groenten en peper combi
Haha wat leuk! Zo deed mijn moeder ooit per ongeluk speculaaskruiden in de lasagnesaus, in plaats van paprikapoeder. Toen we er achter kwamen met eten, beseften we dat het eigenlijk best lekker was! En sindsdien doet mijn moeder altijd een klein beetje koekkruiden door de pasta's
Oeps haha, heb maar 2 tomaten gekocht Naja, dat kan ook wel denk ik. Spinazie is een goed idee, dat ga ik ook proberen.
nee dus....Net zoals water uit de kraan niet lusten en bronwater wel, zit voor mij een wereld van verschil in. ik lust graag zalm, maar dan alleen gerookte, gebakken vind ik het ronduit smerig. idem dito met melk, ik lust het wel, maar niet koud. En zo heb ik dat wel met meer dingen.
Die vergelijking gaat niet op...het gaat erom dat visboeren kibbeling niet allemaal van dezelfde soort vis snijden.De 1 doet het van koolvis,waar een ander bv wijting gebruikt,of kabbeljauw(niet zo vaak,te duur),of weer een andere soort...idem met vissticks Het was overigens ook niet een hele serieuze opmerking hoor,lees hem vooral met een vette knipoog
Pasta pesto - 2 kipfilets - spekjes - klein potje pesto - 1 ui - 1 teen knoflook - zak verse spinazie - 250ml crème fresh Ui met knoflook aanfruiten, kipfilet in blokjes meebakken. Potje pesto toevoegen, spinazie erbij en wachten tot het geslonken is. Daarna crème fresh erdoor en als laatste de gebakken spekjes. Ik doe hier altijd penne doorheen, maar andere pasta kan vast ook
Tomatensaus: Ui, wortel en bleekselderij fruiten, dan vlees erbij.Ik bak rundergehakt en het vlees van varkenssaucijzen en knoflook toevoegen. Als dit gaar is een groot glas rode wijn en even goed laten verdampen. dan tomatenpassata en tomatenblokjes toevoegen. En mogelijk nog een glas water of wat bouillon naar smaak. Dit laat ik 3 uur sudderen ongeveer. Zelf voeg ik nog paprika, champignons enz toe. Maar dit is wel de basis.
Dit is wat Italianen ook veel eten bij de avond maaltijd. Dit maakte mijn vader erg vaak ( zonder pepers trouwens) Dan inderdaad een stukje vis of vlees erbij en groenten. Pasta is echt een beetje bijgerecht. Mijn favoriet ook deze. Heerlijk.
Ik ben nu een passata aan het maken op basis van pompoen. P Heerlijk met bleekselderij, knoflook, tijd, scheutje sinaasappelsap, uitgebakken spekjes, paddenstoelen.
Oh er staan hier lekkere recepten bij! Een van onze favorieten: Tomatenblokjes mascarpone, citroenrasp (van 1 citroen) bakje verse dille gerookte zalm grote holle pasta erbij (wij hebben altijd pipe rigata) Saus maken van mascarpone met tomatenblokjes, citroenrasp en fijngesneden dille. Dit door de gekookte pasta roeren samen met de gerookte zalm. Saus nog wel even op smaak maken met peper en zout en evt een klein schepje suiker. En laatst een heerlijke pasta met broccolipesto gemaakt: https://chickslovefood.com/recept/spaghetti-met-broccolipesto/
Rode pastasaus 150 gram ontbijtspek 350-400 gram gehakt Ui Knoflook 2 kleine blikjes tomatenpuree 200 ml bouillon (van een tablet) Ontbijtspek klein snijden en uitbakken. Even later gehakt erbij doen en rul bakken. Ui en knoflook fijn snijden en mee bakken. Tomatenpuree en bouillon erbij en nog een minuutje of 5 laten pruttelen. Dit kun je zien als een basis. Ik doe er altijd nog 250 gram champignons doorheen
Ik vond het best te doen ja! Ik was alleen mn spinazie vergeten, kwam ik achter toen ik al 2 happen op had wel vond ik het n beetje saai van smaak, dus daar had ik misschien nog wat aan moeten doen. Maar mn man vond het helemaal niks, dus denk niet voor herhaling vatbaar, haha Maar wel bedankt hoor!!
Pasta tonijn: - 1 rode ui - 2 blikken van 400 g gepelde tomaten - 300 g tonijn in olijfolie - 500 g rigatoni of penne - sap van een ½ citroen - theelepel kaneel - verse basilicum - Parmezaanse kaas - evt peper en zout Bak de uitjes en de kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes glazig zijn. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel. Breng het mengsel aan de kook en houdt het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Kook de pasta in ruim water. Voeg daarna de pasta samen met de grof gesnipperde basilicum blaadjes, de citroen schil en het sap, de Parmezaanse kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus. Nom nom nom