Help mijn kind wordt gepest

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door pluk, 19 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Wij weten echt niet meer hoe we het kunnen laten stoppen.

    Even de situatie, alle 3 de meiden zijn 8 jaar, ze wonen bij elkaar in de straat en zitten op de zelfde school in de zelfde groep (verdeeld over 2 klassen)

    Het begon dit voorjaar toen mijn dochter aangaf het helemaal niet zo leuk te vinden om met C te spelen, wat ons verbaasde want ze speelde , tot dan toe, heel veel met C. Toen vertelde ze dus dat C bepaalde met wie ze dus mocht spelen en met wie niet, dat ze moest doen wat C zei want anders dan .......

    Samen met mijn dochter om tafel gaan zitten en besproken hoe een vriendschap er nu eigenlijk uit ziet en wat zij kon doen als C..... deed. Dus als C zei dat ze niet met B (haar bff) mocht spelen, tegen C zeggen dat ze zelf mag bepalen met wie ze speelt etc.

    Dit ging een paar weken goed, totdat mijn dochter en B er dus achter kwamen dat C haar dreigementen ook waar maakten en dus in de klas had verteld dat niemand meer met mijn dochter en B mocht spelen omdat ze zouden smakken. (gelukkig deed de rest van de klas daar weinig op uit)

    Toen had mijn dochter een verjaardagsfeestje waar C ook op uitgenodigd was. Een dag na dat feestje sprak de moeder van het verjaardagskind mij aan en vertelde dat C erg vervelend was geweest, ze had de balonnen kapot gemaakt, de cadeautjes open getrokken, mijn dochter mocht niet hand in hand lopen met andere kindjes (hadden een speurtocht) , daarna probeerde ze mayo in de haren van mijn dochter te smeren en toen het tijd was om ze terug naar huis te brengen weigerde ze in te stappen. En of ze daar de moeder op moest aanspreken of niet. Ik heb toen het advies gegeven dat ze dit wel moest doen.

    Een dag later krijg ik dus het bericht terug dat de moeder van C had gezegd dat mijn dochter haar uitdaagde en dat het dus de schuld van mijn dochter was. Gelukkig was oma (een lerares) erbij geweest en die kon met zekerheid bevestigen dat dit 100 % niet zo was geweest (wij herkennen onze dochter ook niet in het verhaal maar ja je weet natuurlijk nooit)

    Gelukkig kwam daar de grote vakantie, rust dachten wij. Nou niet dus, in de eerste week kwam onze meid huilend in huis omdat C haar had geschopt en geslagen. B bevestigde dit, aangezien wij er niet bij waren en we dus ook niet weten of er een aanleiding voor was hebben we het laten gaan .

    Een week later was het weer raak, alleen had mijn dochter dit keer terug geslagen. Mijn zoon was hiervan diep onder de indruk, hij vertelde ons later ook dat de moeder van C de hele buurt had door gekamd totdat ze mijn dochter had gevonden en er haar op had aangesproken.

    De laatste dag van de vakantie ging het weer mis, huilend kind in huis, weer geslagen en geschopt (terwijl ze in de zandbak had zitten spelen) , maar dit keer gevolgd door 6 buurtkinderen die allemaal het verhaal van mijn dochter bevestigden, ze zat te spelen en C begon haar te slaan en schoppen. Wederom is ze door de moeder van C hierop aangesproken omdat C dus verteld dat mijn dochter haar schopt en slaat

    Omdat ik erg boos was juist niet de moeder opgezocht maar naar de moeder van B gelopen om te kijken wat daar thuis verteld was en wederom hetzelfde verhaal als mijn dochter. Ook B blijkt erg gepest te worden door C, er samen over gehad en beiden hetzelfde advies meegegeven aan onze dochters, loop maar gewoon weg, niets doen, niets zeggen.

    Ondertussen is school weer begonnen, gelukkig voor mijn dochter zit ze niet bij C in de klas, B heeft minder geluk en zit wel bij C in de klas.
    Op school tegen juf verteld wat er gebeurt is en dat mijn dochter dus op ziet tegen de pauzes omdat ze bang is voor C. Toevallig stond de IB-er erbij en ook hun advies is niets zeggen, niets doen dan weten we in ieder geval zeker dat C liegt. Gebeurt het op school kom je naar juf , gebeurt het in de buurt ga je naar mama.

    Vorige week , om 20:30 uur stond C in eens voor de deur, of mijn dochter mocht komen spelen. Nee dus (mijn dochter lag al lang in bed)
    Schijnbaar is ze daarna naar B gegaan en heeft daar voor de deur dingen staan roepen, zo erg dat B sindsdien niet meer durft te slapen want de inbrekers komen haar halen.

    Nu appte de moeder van B dus net dat ze de moeder van C erop aangesproken had. Moeder van C zegt dus dat C zulke dingen niet doet en dat als ze het wel deed dit de schuld van mijn dochter was want die lokte haar altijd uit.

    Kortom met de moeder valt niet te praten (had het zelf ook al een paar keer eerder geprobeerd)

    Moeder van B heeft gezegd dat ze er zeer aan twijfelde of C wel de waarheid sprak en dat wij er niet van gediend zijn dat zij onze kinderen aanspreekt op hun gedrag maar dat ze dan naar ons toe moest komen.

    Maar wij (moeder van B als ik) voelen ons met de rug tegen de muur staan, B durft niet meer te slapen, mijn dochter wil liever niet meer buiten spelen, ze rennen met zijn tweeën naar school in de hoop dat ze C niet tegen komen en hebben hele korte lontjes en als er wat op school gebeurt (en dat is er) durven ze het bijna niet aan de juf te vertellen omdat C dan .... gaat doen, Daarbij optellend dat school ons (buiten advies geven) niet kan helpen omdat het buiten het schoolplein gebeurt, dat wat op school gebeurt willen ze wel aanpakken maar ja als onze meiden het niet durven te zeggen weet juf het ook niet natuurlijk.
    Wij willen dat dit stopt, maar hoe krijgen we dat voor elkaar.

    Sorry voor het lange verhaal.
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Ik zou als ik de juf was toch wel een gesprek aangaan met de drie meiden. Dat ze naar school rennen, omdat ze al bang zijn dat ze C. tegen komen, heeft ook met school te maken. In het pestprotocol bij de meeste scholen staat er ook bij dat bijv. opwachten of achtervolgen voor of na schooltijd ook wordt aangepakt. En er is ook een jongen geschorst die buiten schooltijd op whatsapp hele nare dingen naar een klasgenootje heeft geappt.
    Persoonlijk vind ik dat school er zich wat makkelijk van af maakt.

    Als er met die moeder niet te praten valt, zou ik dat kind zelf ook aanspreken. Bij mij hoeven ze niet voor ons huis te gaan gillen bijv. dat mijn kinderen naar buiten moeten komen, dan zou ik ze niet bepaald vriendelijk verzoeken om weg te gaan.
     
  3. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Ik zou een afspraak proberen te regelen op school, met alle betrokkenen, om dit gezamenlijk te bespreken.
     
  4. chantal1985

    chantal1985 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.577
    832
    113
    Jeetje. Zo kan het natuurlijk niet verder, dus ik zou idd ook proberen een gesprek op school te krijgen. Eerst met alle ouders, daarna de drie meiden met elkaar. En dat er dan maar regels gemaakt worden over niet meer met elkaar om gaan, oid.
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Dit idd.
    Als je zegt dat er met die moeder niet te praten valt.... alleen zou ik dit dan wel met de ib-er en de juf samen doen.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.742
    6.923
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou denk ik eens met de moeder van B samen met de moeder van C gaan praten. Als dat niet lukt wel school erbij betrekken voor een gesprek met jullie 3 moeders en iemand van school. Of C zelf aan gaan spreken. Zie mijn verhaal hieronder ;)

    Hier in een buurt woont een jongetje die als het aan hem ligt de buurt terroiseert. Geen idee wie zijn ouders zijn, die heb ik nooit gezien. Maar mijn man en de vader van een vriendinnetje van mijn jongste hebben dat jongetje zelf niet zo heel aardig aangesproken. Eigenlijk is het een soort van bedreigen, niet netjes, maar denk wel het enige wat misschien gaat werken... Dreigen was trouwens met een emmer water en 'dan krijg je met mij te maken'. Dus niet heel concreet of ernstig maar hopelijk maakt het wel indruk... Ik kan me om zulke situaties zo boos maken!
     
  7. tantetil

    tantetil Bekend lid

    1 jan 2010
    768
    162
    43
    Vrouw
    Noord Holland
    Het beste lijkt mij ook een gesprek met de juf en de moeder van b erbij. Zodat de moeder van meerdere kanten hoort dat haar dochter echt geen lieverdje is en de juf het gesprek kan leiden. Ik vind het knap dat je zo rustig blijft... Als moeder niet wil luisteren, had ik het kind waarschijnlijk zelf aangesproken. Ik word al boos van jouw verhaal.
     
  8. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Wat een verhaal. Sneu voor jullie meiden.
    En de vader van C? Is die in beeld?
     
  9. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Even een update.

    vader is wel in beeld maar heeft net een eigen bedrijf gestart en is dus weinig aanwezig.

    Gisteren een gesprek gehad op school, kennismakingsgesprek met haar juffen.

    Ook specifiek gevraagd hoe het contact tussen C en mijn dochter verliep (met name in de pauze ) juf vertelde dat Kinley haar totaal negeert , komt C bij haar in de buurt kijkt ze haar recht in de ogen aan, draait zich op haar hakken om en keert haar de rug toe. Schijnbaar is dit genoeg want C laat haar nu ook links liggen.

    Buiten op straat heeft ze nog geen aanvaring weer gehad, zegt zelf ook als ik haar zie draai ik me om en skeeler weg.
     
  10. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Wat knap van je dochter. Ze doet het echt heel goed.
    Hopelijk helpt dit voldoende en gaat het pesten over.

    Als dit niet voldoende helpt zou ik samen met de moeder van B een gesprek aangaan met de moeder van C. Helpt dit niet, dan toch via school. Met iemand die het gesprek kan leiden.

    Veel sterkte ermee!
     
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Hopelijk heeft ze niet meer zo'n last van het meisje. Mocht het wel weer erger worden zou ik samen met de moeder van B. samen een gesprek aanvragen met de moeder van C. Kijken of ze op school nog zo hard ontkent.
    En heel simpel en practisch, op het moment dat ze of bij jullie of bij B. dingen op straat staat te roepen zou ik vanaf boven met mn mobiel filmen en dit bij haar moeder voor de voeten gooien.
     
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.008
    4.182
    113
    Dat is meer bij B, wij hebben de keuken aan de voorkant van het huis zitten en daar zit s'avonds het luik van dicht. De slaapkamer van mijn zoon zit daar boven (ook voorzien van luik), mijn dochter slaapt op zolder (achterkant van het huis) dus heeft ze wat dat betreft bij ons geen bereik.

    Ik hou het in de gaten en mocht er weer iets gebeuren dan ga ik daarover met de moeder van C in gesprek, ook al denk ik dat dit weinig oplevert aangezien ze ervan overtuigt is dat haar dochter dit niet doet. Mocht dat gesprek niets opleveren vraag ik aan school te bemiddelen, het is dan zeker de moeite waard om er iemand bij te hebben zitten.
     
  13. Juffrouwminoes

    Juffrouwminoes Fanatiek lid

    21 jan 2016
    1.256
    632
    113
    Jeetje wat een lastige situatie... en dan zijn ze pas 8 ..
    Geen tips wel veel sterkte ermee
     
  14. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.091
    4.265
    113
    Home
    wat vervelend
    maar goed van je dochter dat ze haar negeert

    ik zou denk ik als praten met de moeder niet werkt het kind zelf aanspreken
    misschien niet de juiste manier maar als iemand zulke dingen bij mijn kind zou doen en de ouder(s) doen er niks aan dan onderneem ik zelf wel stappen
     

Deel Deze Pagina