Hoi dames Sinds vorige week is mijn man eindelijk overstag en heeft hij besloten om geen vlees meer te eten. Ik at sowieso al niet veel vlees. Nu ben ik op zoek naar recepten. We zijn bepaald geen viseters, komen nooit verder dan vissticks en kibbeling lol. Dus liever geen visrecepten. Ik zag dat de Jumbo een enorme hoeveelheid vegetarisch vlees(vervangers) heeft. Tot nu toe valt het in de smaak. Maar moeten we nu nog extra vitamines gaan slikken of is dat niet nodig? Herinner me dat mijn vriendin vroeger eens in de zoveel tijd bloedarmoede had, maar toen was er amper iets in de schappen te vinden voor vegetariërs... Graag tips en recepten!
Ik eet al ruim 20 jaar vegetarisch (en ook geen vis of kip) en ik slik geen extra vitamines en mijn bloed is goed. Ik eet eigenlijk hetzelfde als mijn gezin, alleen vervang ik het vlees door een vegetarische vervanger. Nasi, pasta etc daar doe ik vervangers in en dit eet mijn gezin dan ook mee. Ik maak het mezelf niet te moeilijk dus
Risotto met champignons, doperwten en courgette. Eindeloos veel variaties te vinden Gevulde aubergine, paprika of courgette Nasi met ui, wortel, paprika, brocolli, doperwten, sesamzaad en cashewnoten. Lasagna met pompoen en feta. Spinazietaart: bladerdeeg of filodeeg met spinazie, ei, feta, citroenschil rasp, peper en pijnboompitten.
Even snel tussendoor: ik slik extra vit.b12.maar ik eet voornamelijk veganistisch. Probeer dus ook melk en ei te vermijden.
Kijk eens naar het boek veg! Of de iets minder uitgebreide maar nog steeds lekkere veggie! Veel lekkere recepten ingedeeld per seizoen.
http://www.onzefransekeuken.nl/2013/07/snelle-hartige-taart-met-spinazie.html Hier is de liefde ooit mee begonnen maar nu gebruik ik vaker bladerdeeg. Maar hij blijft heerlijk. Eten er soms wel een salade bij.
Ik volg even, wij proberen 2 x in de week vegetarisch te eten (van mij zou het wel vaker mogen, maar ML vindt dit meer dan genoeg ). Vandaag eten we: https://chickslovefood.com/recept/zoete-aardappel-frittata-5-or-less/ Heb ik al eerder gemaakt en viel goed in de smaak. Als ik vegetarisch kook, probeer ik dat vaak te doen zonder vleesvervangers, maar met ei, noten en peulvruchten. Bijv. chili sin carne of falafel met pitabroodjes, tzatziki en een lekkere salade.
Wij eten 1 a 2x in de week vegetarisch, 2x in de week vis en de rest (weinig) vlees. Ik gebruik nooit vleesvervangers maar veel bonen en andere peulvruchten. Voor mijn inspiratie voor vis en vegetarische recepten kijk ik altijd op de allerhande app, die hebben enorm veel. Favorieten zijn spinaziesouffle, spinaziequiche, stoofpot met courgette kikkererwten ras el hanout en harissa, boerenkoolstoof met venkel en pasta met 3 soorten bonen (dan maak ik hem zonder pancetta en met groentebouillon)
Ik gebruik ook bijna nooit vleesvervangers. Ik vind het vaak smaakloos of niet lekker. Dan moet je er wel goed op letten om meer noten, zaden, bessen, champignons, avocado en dergelijke te eten. Ik haal hier veel inspiratie: https://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com/
ik heb jarenlang vegetarisch gegeten, kom ook uit een vegetarisch gezin. Nu inmiddels zelf geen vegetariër meer, al eet ik nog steeds niet bijzonder veel vlees. Wat ik makkelijke gerechten voor "erbij" vond is tortilla, deze kun je warm of koud eten. en als ik aardappels over had liet ik deze koud worden en de volgende dag stampte ik ze, deed daar ui en kruiden etc in (naar eigen smaak), maakte daar platte balletjes van en bakte deze in de koekenpan met wat olie. Vleesvervangers heb ik nooit gelust, tel daarbij een soja-allergie bij op, dus dat is hem nooit geworden. Ik deed oa bovenstaande gerechten combineren met bijv pilavrijst en groenten, of bijv tortilla met stokbrood en gaspacho (koude tomatensoep). Eet regelmatig peulvruchten voor je mineralen en ijzer etc, zo kom je niet snel aan een tekort. Vitamines heb ik nooit hoeven te slikken, nooit een tekort gehad eigenlijk. En koop een goed vegetarisch kookboek, 1 waar je mee uit de voeten kan met makkelijke gerechten van etenswaren die je normaal ook zou kopen. Sommige kookboeken staan vól met produkten die ik zelf nooit eet, of waar je 1 snufje van dit en 1 snufje van dat in moet doen, waarmee ik vervolgens met potjes overblijf die ik na een poosje weg kan gooien omdat ik ze nooit meer gebruik
TS: zie nu pas wie jij bent, jij woont toch in Spanje? Hoef ik je de recepten van tortilla en gaspacho jou vast niet te geven
Haha, toevallig dacht ik er gister aan hetzelfde topic te openen . Ik wil graag minder vlees eten (eet overigens geen grote hoeveelheden, maar het zit toch wel dagelijks in gerechten verwerkt) en zoek lekkere recepten om ook mijn vriend mee te krijgen . Gisteren hebben we vegetarische wraps op met bruine bonen, paprika, rode ui, knoflook en guacamole . Qua kruiden had ik dan paprikapoeder, cayennepeper, komijn en wat koriander. Peper en zout kan je eventueel ook toevoegen. Was erg lekker! Ik had de wraps in de oven gedaan met oude kaas erover (ook een handje geraspte kaas door het bonenmengesel). Het enige wat ik miste tijdens de maaltijd was sla, dus de volgende keer eet ik er een salade bij. Maakt het net wat frisser .
Wij eten eigenlijk weinig tot geen kant en klare vleesvervangers uit de winkel. Ik eet al 18 jaar vegetarisch. En mijn gezin ook grotendeels. Wat wij vaak maken: - Vegaburger (maken we zelf van linzen of bonen, of groenten, gewoon even googlen er zijn talloze recepten te vinden!) - Chili sin carne - Ovenschotels en quiches - Pasta of rijstgerechten - Soepen en salades Hier wat recepten. Ik zou zeker eens naar Ottolenghi kijken, hij heeft erg lekkere recepten. http://www.ottolenghi.co.uk/recipes En the Guardian kiest ook altijd lekkere gerechten uit: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/may/26/20-best-vegetarian-recipes-part-4-ofm-yotam-ottolenghi-vivek-singh-dosas-veggie-burgers Dit is mijn favoriete Thaise curry: https://cookieandkate.com/2015/thai-red-curry-recipe/ https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetable-recipes/john-bishop-s-ultimate-veggie-lasagne/ https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetable-recipes/mushroom-curry/ https://uitpaulineskeuken.nl/category/hoofdgerecht/vega https://ikbenirisniet.nl/2016/02/22/quesadillas-met-zoete-aardappel/ https://ikbenirisniet.nl/2016/11/04/vegetarische-bourguignon/ http://vegadutchie.nl/crispy-bietenburgers/ http://vegadutchie.nl/groentenlasagne-met-pompoenhummus/ http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/vegetarian-recipes/11401001/Chickpea-fattet-recipe.html
Cannelloni met ricotta en spinazie daaroverheen tomatensaus Risotto met paddenstoelen Indonesische eiercurry Zoete aardappel-chili met bonen falafel wrap met tzaziki Aubergine Parmigiana
Er zijn geweldige vega kookboeken die wel easygoing zijn in de keuken. Mijn favorieten zijn Veggie en Vegalicious. Veel geïnspireerd ook op seizoenen.