6 maanden en opeens weer avondfles?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kgulik, 10 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kgulik

    kgulik Actief lid

    10 feb 2016
    165
    4
    18
    Vrouw
    Ons zoontje krijgt sinds bijna 2 weken geen avondfles om 23.00 uur meer. We moesten hem steeds wakker maken en toen hebben we hem een keer niet wakker gemaakt en hij sliep meteen de nacht door. Maar sinds 2 dagen heeft hij opeens heel de dag zo'n honger en komt hij opeens ook weer om 23.00 uur of na 12 uur snachts nog. Honger honger. Wellicht zijn dit de bekende regeldagen. Om te voorkomen dat we er vanacht weer uit moeten wil ik hem dan maar vanavond tegen 23.00 uur weer de fles geven maar vind het eigenlijk zo zonde. Hij was er juist net vanaf maar na 12 uur snachts wakker gehuild te worden en het dan nog geven is helemaal niet prettig. Maar ben bang dat hij er dan weer aan gaat wennen.
    Ik weet ook niet of een avondjepapje veel effect heeft. Hij krijgt eerst groentehap en uur daarna nog fles. En dan naar bed. Misschien om 23.00 uur avondpapje geven maar bewezen is het nooit dat ze hiervan doorslapen en ben bang voor krampen aangezien hij die erg snel krijgt.

    Wat is wijsheid? Iemand hier ervaring mee?
     
  2. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Misschien overdag een extra eetmomentje?
    Twee eetmomentjes mag hij wel hebben als dat lukt
     
  3. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Misschien gewoon een groeispurt en dus extra honger. Hij gaat vanzelf weer doorslapen als hij die fles niet meer nodig heeft. Dus als hij om 23:00 een fles wil gewoon geven. Je kunt het ook om 22:00 proberen, eventueel slapend. Dan kun je daarna zelf naar bed.
     
  4. kgulik

    kgulik Actief lid

    10 feb 2016
    165
    4
    18
    Vrouw
    Hij krijgt overdag al fruithapje en savonds groentehapje. Hij lijkt onverzadigbaar haha
     
  5. kgulik

    kgulik Actief lid

    10 feb 2016
    165
    4
    18
    Vrouw
    Ja daar dacht ik indd ook aan. Alleen zit er dan tussen de fles daarvoor (19.30 uur) wel minder tijd. Maar wie weet maakt dat niks uit en drinkt hij die fles toch wel op
     
  6. Betsy

    Betsy Niet meer actief

    Is hier ook een tijdje geweest. 19:00 en dan 21:30. Daar redden ze het dan op tot 07:00. Toen liet ze eerst die fles van 19:00 vallen en later ging ze steeds minder van die fles van 21:30 drinken. Met 10 maanden kreeg ze alleen nog 's ochtends een fles. Helemaal zelf geregeld :)
     
  7. Adrianna

    Adrianna Niet meer actief

    Lekker hoor! Beter zo dan andersom :D
    Een broodkorsten geven als tussendoortje?
     
  8. Alayna

    Alayna Actief lid

    25 jun 2017
    146
    37
    28
    Vrouw
    Vlaanderen
    Hier hetzelfde, wel borstvoeding, maar ook ik begon me net af te vragen dat ze precies minder at (opeens van 7/8 keer aan de borst gemiddeld 5keer) en doorsliep, maar sinds vrijdag wilt ze echt heel veel eten, en wordt ze weer 2 keer per nacht wakker. Ik heb het geprobeerd om te zien wat ze doet als ik dr laat eten geef, maar dan komt ze gewoon nog steeds 2 keer in de nacht. Zal maar hopen dat het een regelmoment is en dat het snel terug gaat zoals ervoor :)
     

Deel Deze Pagina