Depressief gevoel door de pil?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Kimi1, 14 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kimi1

    Kimi1 Fanatiek lid

    17 apr 2010
    1.946
    54
    48
    hoi

    De titel zegt ‘t al, ben sinds 1 1/2 week weer begonnen met de pil, en voel me best depri, nergens zin in, korter lontje, moe, me niet goed genoeg voelen, gewoon echt blehh, van te voren 8 maanden geen pil meer geslikt, kan dit door de hormonen komen? Ik ben normaal een erg positief persoon wat echt geniet van ‘t leven, meerdere vrouwen die dit herkennen? Moet ik er effe doorheen? Anders ga ik opzoek na een andere anticonceptie zonder hormonen. Alvast bedankt.
     
    Hopsatee vindt dit leuk.
  2. Pechvogol

    Pechvogol Fanatiek lid

    19 jun 2014
    1.361
    678
    113
    Ja ik heb dat ook gehad toen ik na een paar miskramen even aan de pil ging om mn lijf te 'resetten'. Voorheen 2 jaar aan de pil geen last hiervan gehad.
    Ik denk dat het bij mij echter wel tweezijdig was: 1. Mn lijf kreeg idd een hormonale opdonder (hoofdzaak) 2. Diep van binnen wilde ik helemaal niet aan de pil, maar gewoon proberen zwanger te worden, waardoor ik doodongelukkig werd. Ben toen maat 2 maanden aan de pil geweest. Succes!
     
  3. Plusje

    Plusje Bekend lid

    1 apr 2017
    709
    285
    63
    Ik herkende mezelf niet meer terug, het leek alsof ik van de zijlijn naar een ander persoon aan het kijken was. Ik ben er toen ook mee gestopt. Achteraf gezien versterkte het waarschijnlijk de gevoelens die er al diep van binnen waren. Jaren later toen ik veel beter in mijn vel zat weer begonnen en toen totaal nergens last meer van gehad.
    Succes!
     
  4. Kimi1

    Kimi1 Fanatiek lid

    17 apr 2010
    1.946
    54
    48
    Ik ken mezelf nu ook niet eigelijk, kan niks hebben, kan me niet herinneren hier eerder last van te hebben gehad toen heb ik de pil jaren geslikt, dus ik snap ‘t niet, nog meer dames die zich erin herkennen? Ik kijk ‘t nog even aan, anders ‘n andere oplossing, voelt niet goed zo
     
  5. SMJD

    SMJD Fanatiek lid

    17 okt 2016
    1.890
    444
    83
    Ik voel mij ook minder goed in mijn vel met de pil. Wij hebben besloten dat mijn vriend zich straks laat steriliseren, aangezien we hierna geen kinderwens meer hebben en ik geen hormonen meer wil gebruiken
     
  6. Bloempie83

    19 jul 2017
    15
    4
    3
    Vrouw
    Toen ik na mijn zwangerschappen opnieuw met de pil begon, moest mijn lichaam hier ook even aan wennen. Inderdaad last van een vreselijk humeur (en helemaal niet weten waarom), slecht slapen met als gevolg een hele dag moe rondlopen (ook al helemaal niet goed voor het humeur) en na een tijdje door het slaaptekort en omdat ik mij niet zo goed in mijn vel voelde, ook last gehad van depressieve buien. Ik heb er echter telkens mee doorgezet en na een tijdje ging alles wel beter. Ik schrijf het nog altijd toe aan de hele hormonenhuishouding die een tijdje in de war is. Als je merkt dat de symptomen te erg worden, toch eens langsgaan bij de dokter. Misschien kan hij een pil voorschrijven met minder vervelende bijwerkingen.
     
  7. Irisje24

    Irisje24 Bekend lid

    18 apr 2017
    763
    298
    63
    #7 Irisje24, 15 okt 2017
    Laatst bewerkt: 15 okt 2017
    Ik herken dit wel van toen ik zelf aan de pil was. Ik ben er ook mee gestopt om die reden. Maakte me hoofd helemaal gek, zo erg dat ik meerdere jaren bij de psychiater heb gelopen. Ik was zwaar depressief, dacht dagelijks aan zelfmoord, super achterdochtig en vervelend richting mijn vriend toe. Kreeg de stempel borderline. Ik ben uiteindelijk overgestapt op de koperspiraal na 6 jaar pil, omdat ik niet afviel met al die hormonen, en gek genoeg zijn al mijn klachten als sneeuw verdwenen. Ben een compleet andere mens. :) Dus uit eigen ervaring vind ik de pil echt dikke troep.
     
  8. Kimi1

    Kimi1 Fanatiek lid

    17 apr 2010
    1.946
    54
    48

    En de koperspiraal? Hoe ervaar jij dat? Deed ‘t pijn met laten zetten? Zijn er kosten aan verbonden? En hoelang blijft ‘t zitten, ben daar namelijk over aant denken, menstrueer je wel? Alvast bedankt voor de reactie.
     
  9. Irisje24

    Irisje24 Bekend lid

    18 apr 2017
    763
    298
    63
    Ik vind het koperspiraal heel fijn. Bij mij is die helaas niet goed gezet waardoor ik nu zwanger ben maar na mijn zwangerschap ga ik gewoon weer aan het koperspiraal. Het zetten deed best wel heel erg pijn vond ik maar na een paar uur is dat grotendeels wel weggetrokken. Mijn spiraal kostte niets omdat ik mijn eigen risico al op had. Normaal gesproken blijft die 5 jaar zitten. Toen ik aan de pil was had ik een hele lichte menstruatie soms maar 1 dag, met het spiraal was het wel een stuk heftiger. Vooral de eerste maanden. Maar verder prima anti conceptie!
     
    Kimi1 vindt dit leuk.
  10. Love1987

    Love1987 Niet meer actief

    Wat naar joh! Ik heb hetzelfde gehad van mn 16e tm 21 jaar, pas toen ik stopte wist ik wat de oorzaak was. (Vlakheid emoties, nul libido, suicidaal, stemmingnswisselingen etc)
    Nog eenmaal geprobeerd na geboorte zoon met Cerazette maar na een week precies hetzelfde verhaal..
     
  11. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Hoe gaat het nu met je? Ik ben sinds 1,5 week na bevalling 4 maanden geleden ook weer aan de pil. En ik heb dit nu dus ook! Moe, lusteloos, huilerig, korte lont, sjacherijnig, geen eetlust en vooral een ontzettend gejaagd gestresst gevoel. Ik voel me echt niet mezelf!

    Ik heb 1,5 jaar geen pil geslikt maar daarvoor had ik dit nooit. Of misschien wel maar deze symptomen weet ik dan aan stress op m’n werk. En nu heb ik wederom stress op m’n werk dus dat kan het ook zijn maar het voelt ineens te toevallig ofzo..hopelijk trekt dit nog weg. Daarom ben ik benieuwd hoe het bij jou nu gat wat later...
     
  12. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Aanvulling: ik denk dat het goede woord ook bozig is. Ik voel me vrij geïrriteerd op alles...

    En het lijkt of ik weer zwanger ben want ik heb direct weer slapeloosheid en rusteloze benen en armen..
     
  13. Kimi1

    Kimi1 Fanatiek lid

    17 apr 2010
    1.946
    54
    48
    Hoi

    Ik ben gestopt met de pil, gevoel ging maar niet weg, en ben weer helemaal mezelf haha, ik ga snel kijken voor een andere conceptie ik kan niet goed tegen hormonen in m,n lijf, wat raar is want ik heb vanaf m,n 15e altijd dezelfde pil gehad? Raar dat ik er nu niet meer tegen kan, maar goed is niet anders, is er ook ‘n pil met minder hormonen? Over koper spiraal twijfel ik nog, hoor er niet veel goeds over, veel pijn, lange menstruatie, pfff is allemaal wat haha
     
    Pimpelmeesje vindt dit leuk.
  14. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Herkenbaar, ik ben ook lang zonder klachten aan de pil geweest maar blijkbaar kan je lichaam resetten na bevallingen. Ik slik zelf microgynon 30. Er zijn wel lichtere maar daar moet je tegenkunnen. Ik kreeg dan doorbraakbloedingen. Mirena spiraal heb ik gehad maar dat was een hel omdat ik er ernstige buikpijnen van kreeg. Om die reden durf ik de koperspiraal ook niet aan.

    Ik kijk nog een paar weken aan of ik verandering voel. Zo niet dan maar met condoom tot we er uit zijn of we nog een derde willen of niet.
     
    Kimi1 vindt dit leuk.
  15. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Klinkt hier ook herkenbaar, chagrijnig, doem denken, depressieve gevoelens en een lager libido.
    Geen pil meer voor mij.
     
  16. Chocoladetaart

    Chocoladetaart Niet meer actief

    Herkenbaar hoor met de pil! Vooral als ik hem paar maanden achter elkaar doorslikte.. dacht dat ik gék werd. Sowieso doen hormonen mij geen goed, of het nu de pil is of vruchtbaarheidsmedicatie die ik nu gebruik.
     
  17. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.376
    1.561
    113
    Ik word ook héél neerslachtig van de pil. En libido weg. Merkte dat allebei pas goed toen ik er mee stopte. Alsof de mist voor mijn ogen wegtrok. Ik ben er van overtuigd dat de pil één van de veroorzakers is geweest van de twee heftige depressies die ik heb gehad. Nooit ga ik er weer aan beginnen! Vanwege vruchtbaarheidstrajecten nog twee keer een korte periode aan de pil gemoeten, nou het was meteen weer duidelijk hoor. De zwarte hond kwam meteen weer aanstormen.
     
    Pimpelmeesje vindt dit leuk.
  18. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
    Ik heb voor onze ivfbehandeling weer een maand de pil geslikt en herken jullie klachten volledig. Ik voelde me de hele dag verongelijkt en boos. Niemand kon het goed doen, ik raakte er zo gefrustreerd van. Nadat ik stopte binnen enkele dagen weer normaal.
    Gewoon een rotpil is het.
     
  19. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Nou na week 3 dat ik me zo gejaagd en gefrustreerd voel overweeg ik om direct te stoppen. Ik voel me ineens constant zenuwachtig dat kan nooit goed zijn toch.
     
  20. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik had een tijd angstaanvallen etc toen ik stopte ging het steeds beter rond me heen zijn verschillende gestopt vanwege dat ze er anders door werden/voelde.
     

Deel Deze Pagina