Zaterdag maak ik s ochtends een grote lading kipsaté. Die rijg ik vervolgens op stokjes en wil die s avonds met stokjes en al weer opwarmen. Maar hoe doe ik dat het handigst zonder dat het uitdroogt of mn stokkies in de brand vliegen? O en het kan niet in de saus want die moet apart geserveerd worden.
In de oven met folie erover? Zo doe ik dat altijd met gebakken kip voor grote feesten. Werkt perfect. Desnoods even wat marinade bewaren en dat er nog overheen met een kwastje
Een tip voor het niet laten verbranden van je stokjes; ze een halfuurtje van te voren laten weken in water voordat je ze gaat rijgen. Het opwarmen; in een hete oven zetten. Op een bakplaat. Graad of 180/200. 10-15 min moet genoeg zijn. Voor niet uitdrogen kun je een bak of kommetje heet/kokend water in de oven zetten zodat je wat stoom vorming krijgt.
De stokjes kan je voor het rijgen in een bakje met water leggen, dan branden ze niet aan (doe ik ook altijd met een BBQ). Zou de saté stokjes op de bakplaat of in een ovenschaal in een voorverwarmde oven even opwarmen op 160/180 (hangt natuurlijk van je oven af).
Stokjes vooraf laten weken. Waarom opwarmen? Waarom niet garen ;s avonds? Wij doen het altijd op de bbq of bij echt slecht weer op een tafel bakplaat binnen
S avonds heb ik er geen tijd voor. Er komt nog veel meer op tafel en ik wil alles al voorbereid hebben. Eer dat we al die stokjes gegrild hebben zijn we een flinke tijd verder.