Het stoofperen seizoen is weer aangebroken! Nu maak ik die eigenlijk altijd met wijn...mag dat nog steeds? Of beter vervangen met iets anders? En dan wat?
Ik las dat er altijd alcohol achterblijft. Ik dacht dat t verdampte maar niet volledig. Dus ik kook niet meer met wijn. Je kan t met verse bessensap doen! Hero bijvoorbeeld.
Je kan ze ook kopen in pot. Ik vind die zelfs lekkerder dan zelfgemaakte zoals ik ze vroeger at. En het scheelt een boel werk
Nee sorry potten stoofperen komen er hier echt niet in. De geur in huis van het koken is het het alleen al waard haha.
Ja daarom. Maar dacht dat zo minimaal is dat het geen kwaad kan? Bessensap is dan zonder suiker? Dus zelf nog suiker toevoegen?
Ja ik twijfelde ook maar heb t niet gedaan. Ja dat perenrood ofzo? En dan bessensap. Zonder sap kan ook goed trouwens
In water koken met een flinke scheut rode siroop voor de kleur + naar smaak suiker en kaneel toevoegen.
Ik heb ze vorige week wel met rode wijn, water kaneelstokje en kruidnagels gemaakt. Laat ze minimaal 2u koken, dus het alcohol is dan maar meer minimaal. Dochterlief van 3 smikkelt er ook heerlijk van mee. Maar.. doen waar jij je goed bij voelt! Je kan ipv rode wijn ook bessensap gebruiken. Heb dan zelf wel het liefst 100% puur sap, zonder toegevoegde suikers. Wil je toch suikers erbij hebben, zou ik kiezen voor kokosbloesem suiker.
Hier staan ze lekker ouderwets uurtje of 3 op een peteoleumstelletje heel zachtjes te pruttelen. Zo lekker! Bedankt voor je tips ook!
Nou ik maak dat soort dingen gewoon nog met wijn hoor. Stoofvlees ook. Je drinkt ook vruchtensap? Zit ook een heel klein beetje alcohol in . Het is zo'n kleine hoeveelheid, kan echt geen kwaad hoor.
Bij het ingeblikt fruit. Bij de appie hebben we ze altijd van Aarts. Die van de Aldi zijn ook erg lekker.